"לסגור את השדה בהרצליה לפני שיקרה אסון"
בעקבות תאונת המטוס הקל, שהתרסק סמוך לבתי תושבים, קוראת ראש עיריית הרצליה לסגור את שדה התעופה בעיר למען ביטחון התושבים: "האסון מרחף באוויר. למה מחכים? לתאונה קטלנית?"
"אני מצפה משר התחבורה להודות מיידית על סגירתו של שדה התעופה בהרצליה, לפני שיקרה אסון", כך אמרה אתמול (שבת) ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן, בעקבות התרסקות המטוס הקל אתמול בצהריים סמוך לבתי תושבים בעיר.
לדברי גרמן, מאז נבחרה לתפקידה היא מנהלת מאבק עיקש לסגירת שדה התעופה, בשיתוף עם עיריית רעננה וכפר שמריהו. "כולנו מאמינים שצריך לסגור את שדה התעופה", אמרה, "האסון מרחף באוויר, כל שעה, כל יום. למה הם מחכים? שתהיה תאונה קטלנית?"
אתמול בצהריים התרסק המטוס הקל שהיה בדרכו לנחות בשדה התעופה בהרצליה. שני הטייסים נפצעו באורח קל. המטוס התרסק בגינה ציבורית הסמוכה לבתי התושבים בין שכונת נחלת עדה לגן רשל.
המטוס שהתרסק בהרצליה (צילום: ירון קורן)
לדברי גרמן, הסכנה הטמונה בשדה התעופה עולה על התועלת. "אם בן אדם אחד ימות, כל שדה התעופה לא שווה את זה. היום המטוס התרסק סמוך לבית ואם הוא היה פוגע בו, היו נהרגים אנשים. יש בשכונות הסמוכות גני ילדים, בית ספר ובית אבות. אם מטוס יתרסק עליהם זה ייגמר באסון. לא ייתכן ש-200 אלף תושבים יחיו בסיכון. לשדה התעופה אין ערך כלכלי, מדיני או פוליטי. סך הכל מלמדים שם תעופה ולא נורא אם החניכים ילמדו תעופה במקום אחר".
גרמן מוסיפה ואומרת כי בתקופתו של שאול מופז כשר הביטחון, הוקמה ועדה שהמליצה להעביר את שדה התעופה לעין שמר: "בסך הכל השדה צריך לזוז כדי למנוע את האסון. במהלך המאבק הגשנו מספר בג"צים, ובאחד מהם הורה בית המשפט לצמצם את הפעילות בשדה".
"מאבק נוסף הוא גם בנושא תוכנית הבנייה של שדה התעופה. אין לו תוכנית מאושרת, ורק עכשיו הוגשה אחת לוועדה המחוזית. אבל לא הוגש עדיין כתב התחייבות לפצות את האנשים שייפגעו כתוצאה מפעילות שדה התעופה, ואנחנו עומדים על-כך שכתב ההתחייבות יוגש. בכל מקרה, אנחנו עושים הכל על-מנת לסגור את שדה התעופה. זה הפיתרון היחיד והטוב ביותר ל-200 אלף התושבים שגרים באזור", אמרה גרמן.
שלומי אילתי, המרכז את המאבק נגד שדה התעופה, אמר כי המחאות בקרב תושבי השכונה היו לראשונה על הרעש שעולה מן המקום. "הגיעו מודדים במימון רשות שדות התעופה ואמרו שאין בעיית רעש", אמר, "העירייה הגישה בג"ץ, ואז הוחלט לצמצם את פעילות שדה התעופה. גם נושא הבטיחות עלה בבג"ץ, אך ההחלטה לבסוף הייתה להפחית את מספר הנחיתות וההמראות במסגרת לימודי התעופה מארבע לשלוש".
אילתי מוסיף ואומר כי התושבים החליטו להחריף את צעדי המחאה נגד השדה, אך שום דבר לא הועיל. "נפגשנו גם עם נציגי איכות הסביבה שבעיריית הרצליה, וכן עם נציגים של שדה התעופה. אמרנו להם כי צריך למנוע מהמטוסים מלהמריא ולנחות מעל השכונות, אבל לצערי כלום לא התקדם. בחודשיים האחרונים היו חמש תאונות מטוסים בשדה, ומישהו צריך לבדוק מה קורה שם. לא ייתכן שאחרי שנתיים שלוש שלא היו תאונות, פתאום יש חמש תאונות בתוך חודשיים".