פסק הדין במשפטו הראשון של סדאם יידחה
דובר בית המשפט הודיע היום כי בניגוד למתוכנן, בדיון שנקבע לעוד שבועיים לא יינתן פסק דין. לדבריו, השופטים ינצלו את הדיון כדי לעבור על חומר הראיות, וייתכן שיזומנו מחדש עדים
בעוד שמשפטו השני של סדאם חוסיין הופך לפארסה של ממש, נודע היום (יום ג') כי פסק הדין במשפטו הראשון של הרודן העיראקי המודח לא יינתן ב-16 באוקטובר כפי שתוכנן. זאת, מאחר שהשופטים שוקלים אפשרות לזמן שוב כמה עדים לבית המשפט.
לפי התוכנית, צפוי בית המשפט לחזור ולהתכנס בעוד שבועיים - לראשונה מאז 27 ביולי, אז ננעל המשפט - כדי לאפשר לחבר השופטים המונה חמישה שופטים להחליט על פסק הדין נגד סדאם, ושבעה בכירים אחרים במשטר הבעת', הנאשמים כי ביצעו פשעים כנגד האנושות במהלך מבצע דיכוי ההתקוממות השיעית בכפר דוג'ייל בשנות השמונים.
עם זאת, דובר בית המשפט, ראיד ג'והי, הודיע כי בדיון שייערך ב-16 באוקטובר "לא יינתן פסק דין". לדבריו, בדיון זה ישובו השופטים וידונו בראיות שהועלו במשפט". כאשר נשאל מתי יינתן פסק הדין, ציין ג'והי כי הדבר טרם נקבע. לדבריו, השופטים עוברים על המידע ועל העדויות שנמסרו במהלך תשעת חודשי המשפט, "כדי לראות אם הם מלאים או לוקים בחסר".
לדבריו, אם יוחלט כי אין די בעדויות, יוכלו השופטים לזמן שוב עדים ולעבור על ראיות. ג'והי התקשה לומר האם תרחיש אפשרי זה צפוי להתרחש. "זה תלוי בהחלטת חבר השופטים", השיב הדובר.
אם יוחלט להרשיע את סדאם ואת הנאשמים האחרים, ייתכן שייגזר עליהם גזר דין מוות בתלייה או בכיתת-יורים.