שתף קטע נבחר

 

עובש על הקיר וחדירת גשם? כך תכינו ביתכם לחורף

רטיבות ועובש בקירות, בריחה של חום הבית, סדקים וחדירות גשם - הם רק חלק ממה שעובר על הבית הישראלי בתקופת החורף. כיצד ניתן להכין את ביתנו לחורף ללא עזרתם של אנשי מקצוע? כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את החורף בשלום

החורף כבר כאן, היורה מאחורינו, והבית שלנו עובר למצב "ספיגה". למרות שהחורף הישראלי אינו מהקשים על פני הגלובוס, בלשון המעטה, מדי שנה נדרש ביתנו לעמוד מחדש במבחן העונה הקרה - פה כתם של רטיבות ועובש הולך ומשתלט על התקרה, שם זרם אוויר קר שלא ברור מהיכן הוא חודר ועוד רעות חולות אחרות. כיצד, אם כן, נכין את ביתנו לחורף? ניר לב, מנכ"ל מרכז הבניה הישראלי בגעש, נותן כמה עצות חמות.      

 

חימום

יש לוודא עוד לפני הימים הקרים שמערכות החימום בבית תקינות. לעיתים נוצרים בלאים, ניתוקים וקצרים כתוצאה מההפסקה הממושכת בשימוש בעונת הקיץ. בימים קרים במיוחד, מערכות המיזוג מרכזיות מפסיקות לחמם ולעיתים אף מפיקות אוויר קר. הסיבה לכך היא שכאשר הטמפרטורה בחוץ יורדת מתחת ל-7-6 מעלות, קופא המעבה (החלק החיצוני של המזגן). תופעה זו אינה קיימת במזגנים חדשניים המצוידים באמצעי מניעת קפיאה.

 

לגבי המזגנים - יש לבדוק גם את נקיונם של פתחי היציאה לחדרים במערכת מיזוג מיני מרכזית, ואת חופש הזרימה של האוויר מהמאייד במזגנים מפוצלים. יש לבדוק את נקיון הפילטרים בגריל האוויר החוזר ולהחליפם במידת הצורך. יש לבדוק את צינור הניקוז מהמאייד החוצה. יש לוודא שהוא נקי מסתימות, ושהמים זורמים ממנו באופן חופשי.

 

תיקוני סדקים

אחת הבעיות העיקריות בחורף היא הצינה והקור החודרים דרך הקירות. על כן מומלץ לא למקם את המיטות בחדרי השינה בצמוד לקירות חיצוניים, בדגש על הקירות הפונים צפונה.

 

בנוסף, יש לבצע תיקונים של סדקים המופיעים בקירות החוץ של המבנה. חדירת מים דרך סדקים אלה, עלולה לגרום להופעת כתמי רטיבות בתוך הבית, לקילופי טיח ובסופו של דבר לקיצור חיי המבנה. פעולת התיקון יכולה להתבצע גם על ידי אדם בלתי מיומן, כאשר התיקון כולל פתיחה והגדלת כל הסדקים, מריחת חומרי איטום על שפכטל או כף טייחים.

 

סדקים ברוחב 2.5-0.5 ס"מ - ניתן לאטום על ידי מגוון חומרים שמגיעים בשפופרות של 310 מ"ל ובגוונים של לבן, אפור, שחור וחום. בנוסף, מומלץ לאטום את הקירות בפני חדירת מים על ידי מריחת חומר שקוף שאינו משנה את מראה הקיר, ופועל לאיטומו מפני חדירת מים. החומר משווק בגלון של 18 ליטר ואת הטיפול יש לבצע מדי שנתיים.

  

טיפול בקירות פנים

כיצד מטפלים בכתמי עובש?

אחד מסממני הרטיבות המובהקים של קירות הפנימיים הוא העובש, המופיע לרוב על התקרות ואל קירות חדרי האמבטיה. כיצד לטפל?  

 

יש לשטוף את האזור הפגוע באקונומיקה בעזרת מברשת או ספוג ולאחר מספר דקות לשטוף במים נקיים. לאחר ייבוש מלא (מספר שעות לפחות) יש לצבוע 2-3 שכבות של צבע אקרילי

המכיל חומרים המונעים התפתחות העובש מחדש. כטיפול מונע באזורים לחים במיוחד רצוי לצבוע מראש באותו הצבע. 

 

כיצד מטפלים בבועות?

תופעה נפוצה ולא פחות מרגיזה היא היווצרות בועות בקירות הפנים. משמעות הדבר הוא שקיים לחץ של מים שחדרו מהקיר החיצוני וחילחלו לקירות הפנים. יש להסיר את הקילופים עם שפכטל גירוד ולשפשף בעזרת נייר לטש להחלקת האזור הפגוע. אם קיים פגם עמוק יש למלא עם אבקה לתיקון פגמים ולאחר הייבוש ללטש ולהחליק עד למישור הקיר. לאחר מכן לצבוע מחדש עם צבע מונע רטיבות.

 

כיצד מטפלים בקילופי צבע מהתקרה?

לאחר שאטמנו את גג הבית, שהוא מקור הבעיה, יש לקלף את האזורים המתקלפים בעזרת שפכטל גירוד, ללטש את האזורים המקולפים להסרת סיד ישן. לאחר מכן יש לנקות את אבק הליטוש ולצבוע 2 שכבות של סיד סינטטי לבן עד לכיסוי מלא.

 

איטום חלונות

אחת מנקודות התורפה הנפוצות בבית, היא איטום החלונות. חדירת מים ורטיבות, בעיקר בחורפים בהם הגשמים בלתי פוסקים, נעשית בדרך כלל, דרך נקודות החיבור בין משקוף החלון לבין הקיר החיצוני. המים חודרים מהחיבור שבין הקיר והחלון ומתבטאים בהופעת כתם רטיבות בקיר הפנימי, סביב מסגרת החלון או הדלת.

 

בעיה נוספת היא חדירת אוויר קר דרך החלונות כתוצאה מבעיית איטום של החלון. מה שגורם לכך שגם חימום בלתי פוסק של הבית לא מביא לחום הרצוי כיוון שקיימת כל הזמן חדירה של אויר קר, המונע את חימום הבית לטמפרטורה הרצויה ומאלץ אותנו להגביר את רמת החימום ולבזבז יותר חשמל.

 

על מנת להבטיח בית חמים ויבש בחורף מומלץ לבצע את האיטום עכשיו, כאשר הקירות יבשים. מה שיבטיח התייבשות טובה יותר של חומרי האיטום.

 

כיצד נדע שהחלונות אטומים?

על מנת לבדוק האם אכן חודרת רוח דרך החלון, מציעים במרכז הבניה הישראלי, את מבחן המצית - בדיקה ראשונית פשוטה, שמטרתה לבדוק את מידת אטימותו של החלון. בזמן שרוח נושבת בחוץ, יש לפתוח את התריס בחלון ולסגור את השמשה, לאחר מכן יש להדליק מצית בסמוך למסגרת החלון. במידה והלהבה במצית נכבית או זזה כתוצאה מחדירה של משב רוח לתוך החדר, הרי שהחלון אינו אטום. לחילופין מומלץ לבצע בדיקה ע"י התזה בצינור גינה אל עבר החלון.

 

אז מה עושים?

יש להבחין בין חדירת אוויר מחלון הזזה לבין חדי

רתה מחלון ציר. בחלונות הזזה מומלץ לבדוק האם המברשות לא התבלו, ניתן לבצע החלפה של המברשות באופן עצמי - להשיג במחסני מכר לאלומיניום.

 

בחלון ציר יש לבדוק שהגומיות לא התבלו או יצאו מהמקום וכי כל החלון אטום. הגומיות צריכות לכסות את כל שטח פרופילי המשקוף והחלון ולקיים מגע רציף ביניהן. גם גומייה שהתבלתה ניתן להחליף ולהשיג במחסני המכר לאלומיניום.

 

קיימים מספר רב של סוגים של גומיות וניתן להתייעץ עם התעשיות הגדולות באשר למספר הקטלוגי של הגומייה. כאשר סוגרים חלון ציר עד הסוף כדאי להעביר אצבע לאורך הסגירה ולראות שהיא ישרה ונוגעת. ככלל, יש לדעת שחלונות ציר הם אטומים יותר, וכאשר מתגוררים באזורים קרים יותר, מומלץ להשתמש בחלון מסוג זה. זה חלון שמקובל מאוד בארה"ב ואירופה בשל אטימותו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים