yed300250
הכי מטוקבקות
    בלי חרטות
    שופינג • 24.11.2006
    50 הקינוחים הכי טובים בארץ
    סתם בשביל שתדעי לאן ללכת אם פתאום תמצאי את עצמך בעפולה עם נפילת סוכר
    עלמה

    חיפה והצפון

    1. קדאיף אגסים במילוי גבינת צאן ושמן וניל | מוסקט

     

    המסעדה המפנקת של "מצפה הימים" גואלת את ההדוניסטיות שבינינו מנופש של ליחוך עשבים בחדר האוכל של המלון. תפריט הקינוחים העשיר מבוסס בעיקר על טהרת גבינת שמנת אורגנית המיוצרת במקום, ולקדאיף במילוי גבינת צאן - קינוח קריספי במתיקות מעודנת - הוסיפו גם אגסים, אז זה בטח גם ממש בריא.

     

    32 שקל, מסעדת מוסקט, מלון מצפה הימים ראש פינה, 04-6994555

     

    2. עוגיות שוקולד-שוקולד | מקלות וניל

     

    כשאת נכנסת לבית קפה-קונדיטוריה העפולאי הזה התעלמי מהעיצוב שובה הלב, ואל תתעכבי על קפה או כריך. גשי מיד לעוגיות השוקולד-שוקולד, פלא מעשה ידי אדם: עוגיות רכות, שמנמנות ומלאות שוקולד, שיגרמו גם לפרצוף המריר ביותר להעלות חיוך דבילי.

     

    35 שקל ל-24 עוגיות, בית קפה-קונדיטוריה מקלות וניל, חנקין 1 עפולה, 04-6420222

     

    3. מוס נוטלה | נדב קינוחים

     

    השם של המקום כבר רומז שעדיף לפסוח על העוגות והעוגיות, ולכוון ישר לדבר האמיתי. מאחורי הוויטרינה מונחות הרבה יצירות קטנות ומרגשות, ואם היו מכוונים לנו אקדח לרקה היינו הולכות על מוס נוטלה: עוגה עגולה ואישית המורכבת מטורט שוקולד, מוס שוקולד לבן, וזיגוג של שוקולד נוטלה לפינאלה.

     

    23 שקל בישיבה, 14 שקל בחצר (סתם, בטייק אוויי., נדב קינוחים, אזה"ת רמת ישי, 04-9535414)

     

    4. כנאפה | דיאנא

     

    נכון שהסיבה העיקרית ללכת לאיבוד בכביש הראשי של נצרת היא השואו של קיצוץ הבשר בסכין-חרב והקבב המדהים שמגיע אחריו. אבל לפני שאת מתמלאת רק מהמאזטים ונשבעת לא לגעת בפיתות המהבילות עם הזעתר, תעשי לעצמך טובה ותזמיני מראש את הקינוח. ככה גם יספיקו להכין לך כנאפה זוגית ענקית שתגיע לשולחן טרייה ולוהטת, וגם לא תוכלי לטעון בסוף הארוחה ש"אין לי מקום לזבוב".

     

    50 שקל למנה זוגית, דיאנא, פאולוס השישי 51 נצרת, 04-6572919

     

    5. טבלאות שוקולד עם תוספות | Art de Coco

     

    ארט דה קוקו קוטף אצלנו את תואר "בית המקדש השלישי": היכל שוקולד עצום בגודלו ומעוצב בחן, עם ויטרינות אינסופיות עמוסות בבונבונים של שוקולד ובקינוחים מפתים. שווה לנסות את טבלאות השוקולד הענקיות שעשויות משוקולד מריר, חלב או לבן, ומנוקדות בצימוקים, שקדים, אגוזים ופירות יבשים.

     

    11 שקל ל-100 גרם, ארט דה קוקו, מתחם חוצות כרמיאל, 04-9082002

     

    6. גלידות וסורבה | אורי בורי

     

    שלא תביני לא נכון, אנחנו משתחוות בפני פוסידון אחרי כל ארוחת דגים ופירות ים אצל אורי בורי, אבל אנחנו גם תמיד מחכות שהיא תיגמר. הגלידות החלקות והסורבטים הקרמיים שמוגשים לקינוח הם מתוצרת עצמית, בהפקת מכונת הגלידה המשוכללת שבמטבח, ולמרות שהטעמים משתנים לפי פירות העונה, האיכות נשארת אותו דבר.

     

    13 שקל לכדור, אורי בורי, רחבת המגדלור עכו, 04-9552212

     

    7. פירמידת שוקולד | המלון הסקוטי

     

    כמו בכל בית-מלון שנספרים לו חמישה כוכבים, המזנון בחדר האוכל של המלון הסקוטי שופע דברים טובים, ובופה המתוקים העשיר היה בכלל מקבל מאיתנו כוכב שישי. המבחר גדול מהרגיל ומשובח, אבל תמורת פירמידת ביס של שוקולד לבן ונוגט - בלנד טעמים אלגנטי ומעודן שמתמוסס בפה - נסכים גם למכור כליה.

     

    99 שקל למי שאינו אורח המלון בבראנץ' של שישי ושבת, המלון הסקוטי, גדוד ברק 1 (מול חוף לידו. טבריה, 04-6710710)

     

    8. פרלין קיפוד שוקולד | מישי

     

    מישי, הממלכה הוותיקה של ממתקי השוקולד, ממוקמת במרכז מסחרי קטן ושכונתי בקריית טבעון אבל מושכת מעריצים מכל רחבי הארץ. תמצאי שם עשרות סוגי פרלינים טריים ומרגשים המיוצרים במקום, וכדי לעשות לך את החיים טיפה יותר קלים נציע שתתמקדי בקיפודי שקדים ושוקולד - ממתק קוצני שעשוי שבבי שקדים מסוכרים וקלויים, מצופים בשוקולד ובנוגט.

     

    30 שקל ל-100 גרם, מישי, מרכז מסחרי טבעון, 04-9835722

     

    9. קינוח אדלינה | אדלינה

     

    הסועדת הערנית באדלינה תשכיל לבחור בצלחת אחת עם מגוון קינוחי ביס שהוכנו ביד עדינה ואוהבת: שתי אצבעות כנאפה קטנות וכדור גלידת פיסטוק מגולגל בשברי פיסטוקים, שתי קעריות משוקולד ולרונה ממולאות במוס ג'נדויה (שוקולד-נוגט., שני טארטלטים ממולאים בקרם קטלן, אגס מבושל ביין, ופרי עונתי טרי שנקטף מהבוסתן הקרוב בשבי ציון.

     

    51 שקל, אדלינה, קיבוץ כברי, 04-9952707

     

    10. עוגת היער השחור | טיבי

     

    בקונדיטוריה הייקית בחיפה תמצאי מתוקים בטעם של פעם, כאלה שסבתא שלך הכירה ובמקרה הטוב גם ידעה להכין: עוגות שמרים, עוגיות, בורקסים ועוגות קרם עשירות. כן, כאלה עם שושני קצפת מלמעלה. בשביל ביס של נוסטלגיה משובחת מהאייטיז לכי על עוגת "היער השחור" הקלאסית שמורכבת משוקולד, קצפת ודובדבנים, וזוכה כאן לגירסה מוצלחת במיוחד.

     

    49 שקל לפס מלבני, טיבי, שדרות הנשיא 35 חיפה, 04-8312106

     

    11. תאנת נחלים | נחלים

     

    אפשר לטעון שהאווירה הרומנטית במסעדת נחלים שיבשה עלינו את דעתנו, ולכן כל מה שטעמנו היה פשוט אלוהי. ואפשר פשוט להודות שהצפוניים יודעים את העבודה. נסי להישאר מרוכזת במזון אבל אל תפסחי על קינוח הדגל: תאנים טריות ממולאות במוס של גבינת מסקרפונה, עם המון פיסטוקים קלויים ושני רטבים מפוארים - וניל ופירות יער.

     

    29 שקל, מסעדת נחלים, גן הצפון קריית שמונה, 04-6904875

     

    12. עוגיות | שמו

    קונדיטוריה משפחתית שהעירה את חיפה מתרדמת, והפיחה בה משב רוח מתוק. שמו מצטיינת בכל המאפים והעוגות, אבל אנחנו מתרשמות במיוחד ממבחר העוגיות במקום - 80 סוגים אם להיות קטנוניות - מתוקות, מלוחות, ממולאות, מצופות, חדשניות, מסורתיות, וגם בלי סוכר אם את מתעקשת לנג'ס.

     

    30-22 שקל לקופסה גדולה, שמו, האיצטדיון 6 קריית חיים, 04-8418840; מוריה 30 חיפה, 04-8104448

     

    תל אביב והמרכז

    13. בננה לוטי | מינה טומיי

     

    השף הצעיר של מינה טומיי מבשל כבר כמה שנים במסעדות בבומביי ובפראג, וכעת הוא החליט לעשות לבטננו. הגענו למקום בשביל האוכל, נשארנו בזכות הקינוח. גם אם מלאה קיבתכם נודלס וטריאקי, הרי שפינוי מקום בשביל הבננה לוטי - קינוח תאילנדי מענג שמשלב בננות חמות וקרמל בקרפ לוהט - הוא בבחינת חובה מוסרית.

     

    26 שקל, מינה טומיי, אבן גבירול 30 ת"א, 03-6966363

     

    14. פודינג לחם | מתוקה

     

    אפילו אנחנו מוכנות להודות שקינוח בשם "פודינג לחם" נשמע טעים כמו דייסה בבית יתומים מהמאה ה-19, אבל כנראה שמיליוני בריטים לא טועים. אז אם את מוכנה לבדיקת גבולות קצרה לכי על ה-bread pudding של מתוקה, מהקינוחים השווים שאכלנו. מדובר בבצק קרואסון עם קרמל ופיסטוק (ולפעמים גם תפוחים. שמוגש בחורף עם רוטב וניל חם, ובקיץ כצ'ופר עם ארוחת הבוקר.

     

    10 שקלים, מתוקה, הארבעה 2 ת"א, 03-5611511; ויצמן 14 ת"א, 03-6967996

     

    15. קינוח דלעת | מסה

     

    מחלה ידועה של קונדיטורים היא תחכום יתר, מצב שבו חרדת שעמום ועודף יצירתיות מביאים אותם לנסח מנות גרנדיוזיות שאין להן כיסוי בחיך. אגף הקינוחים של מסעדת מסה, למשל, סובל משילובים שעלולים להבריח בצעקות גם נרקומנים של סוכר, אבל רוב המנות דווקא צולחות את האוונגרד בחן. הטובה שבהן היא מגדל צבעוני של קינוח דלעת מתוקה, שמעליו פיסטוקים מסוכרים ומוס פרג קפוא.

     

    29 שקל בעסקית, 39 שקל בתפריט הערב, מסה, הארבעה 19 ת"א, 03-6856859

     

    16. שלישיית ברולה | לה רג'נס

     

    למסעדה שנמצאת במלון דן ונאלצת להתמודד עם חוקי הכשרות יש שיק אירופי כבד ומחלקת קינוחים מצטיינת במיוחד, שלא נותנת למילה פרווה להלחיץ אותה. עד היום לא ברור לנו איך מכינים את שלישיית קרם הברולה - וניל, תפוז ושוקולד - בלי שמנת מתוקה אמיתית, ומה שעוד יותר תמוה זה איך היא כל כך מוצלחת.

     

    29 שקל, לה רג'נס במלון דן, הירקון 99 ת"א, 03-5202513

     

    17. פבלובה | אורנה ואלה

     

    הבנות מהמוסד התל אביבי מגלות איך מכינים את קינוח הפבלובה האלוהי שלהן בספר המתכונים המוצלח שיצא לאחרונה מבית הקפה. משהו עם הררי מרנג, קצפת ופירות, וכל מיני דברים שצריך לערבב. ואנחנו אומרות - עזבי אותך ולכי לאכול פבלובה באורנה ואלה. החיסרון היחיד של המקום הוא שקצת לא נעים ללקק את הצלחת.

     

    32 שקל, אורנה ואלה, שיינקין 33 ת"א, 03-6204753

     

    18. נאם קנג סאיי | בית תאילנדי

     

    שפים, תיירים, פועלים זרים וסתם אזרחים פוקדים את בית תאילנדי בעיקר בזכות האותנטיות של המנות - שלא מתחנפות לחיך הישראלי אלא צובטות אותו בחריפות בלתי מתפשרת. הקינוח האולטימטיבי להרגעת הבעירה הוא נאם קנג סאיי - כדוריות טפיוקה שמשתכשכות בחלב קוקוס (שנסחט במקום, אגב. עם אננס, מלון, ריבת תותים וקרח גרוס.

     

    18 שקל, בית תאילנדי, בוגרשוב 8 ת"א, 03-5178568

     

    19. פחזניות | אידלסון 10

     

    רוב הקינוחים באידלסון 10 הם קוקטיים - לא מספיקים אפילו להעיק על המצפון וכבר נמסים בנינוחות לירכיים. העוגיות ענוגות ויפות, הטארטלטים מצוירים ביד אמן, אבל הכי הרסו אותנו המיני-פחזניות שממולאות בקרם פטיסייר. קנינו לאורחים, ארזו לנו יפה, ועד הבית הן נגמרו.

     

    160 שקל לק"ג, אידלסון 10, בן יהודה 252 ת"א, 03-5444154

     

    20. טארט פסיפלורה | מיקה

     

    הרבה לפני שהפסיפלורה הפכה לפריט חובה בכל מסעדה שמכבדת את עצמה והספיקה להמאיס את עצמה, הגישו במיקה טארט פסיפלורה חדשני ומרתק. כבר שנים שהקינוח הקרמי והחמוץ-מתוק הזה לא זז מהתפריט, ולמרות מה שאנחנו חושבות על פסיפלורה, הוא בהחלט צריך להישאר שם.

     

    34 שקל, מיקה, מונטיפיורי 27 ת"א, 03-5283255

     

    21. מאפי בר אישיים | טושה

     

    הברים של טושה הם חטיפים מלבניים בהשראה אמריקאית, על בסיס בצק פריך ושכבות שונות בכל מיני טעמים. בר פקאן מכיל תערובת של אגוזי פקאן ומלך ברוטב טופי, בר לימון מתוסף בקרם לימונענע, בר שוקולד מחוזק באגוזי מלך ובקרם שוקולד מריר, והשווה מכולם הוא בר מרנגה, שנוטף ריבת תות תוצרת בית, שוקולד לבן, אגוזים ומרנג.

     

    9 שקלים ליחידה, טושה, אבן גבירול 61 ת"א, 03-6091030

     

    22. עוגת שוקולד היבארה | צ'ימיצ'נגה

     

    התפריטים של השף אבי קונפורטי קצת מייגעים ונגועים בהתפייטות יתרה, אבל אל תיתני לתיאורים להבהיל אותך. אנחנו לא הצלחנו להבין איפה צומחים שקדי דובדבן מר או מה זה היבארה, אבל לפחות הזמנו את הקינוח המנצח של המסעדה - עוגת שוקולד לחה ועסיסית עם טיפונת צ'ילי וקרם דובדבנים.

     

    35 שקל, צ'ימיצ'אנגה, קרמניצקי 6 ת"א, 03-5613232

     

    23. עוגות שמרים | חמדה

     

    הרבה נטורופתים ממליצים לנו לא לגעת בשמרים, אבל כשהתבשרנו שהקונדיטורית חמדה בידרמן פתחה קונדיטוריה בתל אביב, הבנו שכל הקנדידות של העולם יכולות לצאת ולחפש את החברות שלהן, ושלעולם לא ניתן להן לקחת מאיתנו את קראנץ הקינמון עם האגוזים ואת עוגת השמרים-חלבה.

     

    50-33 שקל לעוגה, קונדיטוריה חמדה, קרליבך 13 ת"א, 5615005- 03

     

    24. פרופיטרול | ג'ירף

     

    לג'ירף כדאי לבוא בעיקר בשביל אוכל אסייתי זריז, לא יקר וטעים, אבל למרות היעדר הציפיות מתפריט הקינוחים, הוא מספק כמה רגעי חסד צרפתיים באוקיינוס של רוטב סויה. המשובח שבהם הוא צלחת מוצפת בשוקולד, שבתוכה שוחים פרופיטרולים ממולאים בגלידת וניל מעולה וסוחטים מאיתנו אנחות כאב.

     

    30 שקל, ג'ירף, הברזל 3 רמת החייל ת"א, 03-6476661, אבן גבירול 49 ת"א, 03-6916294

     

    25. שוקולד פולק | קופי בר

     

    אנחנו לא יודעות מי זה פולק, ואם להיות כנות אז מה שבאמת מעניין אותנו זה לא מי זה, אלא מה זה: בקופי בר מכנים כך קינוח שוקולד מרוכז של מרקיז שוקולד-קפה, המוגש על רוטב וניל אמיתי עם פרלינים של אגוזי לוז. ואם עדיין חסר לך מתוק לכי על הטירמיסו.

     

    29 שקל, קופי בר, יד חרוצים 13 ת"א, 03-6889696

     

    26. מלבי | דוכן מלבי

     

    מי שגדלה ביפו, או מי שסתם נגררה לשוק הפשפשים בילדותה, בטח מכירה את הדוכן הזעיר של הדוד עם המלבי, בוטקה מט לנפול באמצע שדרות ירושלים. מדובר במלבי אמיתי, צחור, פשוט, שאוכלים מקעריות פלסטיק קטנות עם סירופ אדום בוהק בלבד. ואם את לא רוצה להסתבך עם הדוד, אל תעזי לבקש תוספות אחרות.

     

    עודף מ-10 שקלים, דוכן מלבי, שדרות ירושלים 100 יפו

     

    27. סופלה שוקולד | דיקסי

     

    דיקסי היא המסעדה הכי אמריקאית שצמחה פה. אז אחרי שדגמת את הכנפיים המפורסמות של המקום, בלסת סינטה חזיר או סתם איזה ביפבורגר, לא יהיה לך קשה להרגיש מפוצצת. ואנחנו מבקשות: אל תיפלי למלכודת הזאת. הכניסי לפעולה את קיבת הקינוחים, הזמיני סופלה שוקולד חם ונוטף שמוגש עם קצפת, ותזכי למנת גן עדן בצלחת.

     

    28 שקל, דיקסי גריל בר, יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ ת"א, 03-6966123

     

    28. מאפה שוקולד ולרונה | רפאל

     

    במסעדת השף של רפי כהן מאמינים שאי אפשר לסיים ארוחה הגונה בלי קינוח, ובאגף הקונדיטוריה מייצרים קינוחים מוקפדים ומדויקים. לא תצטערי אם תתעקשי על מאפה שוקולד ולרונה עם קרם פרלינה - קרם של מחית אגוזי לוז ממותקת, שמתוגבר בסורבה קקאו מתוק-מריר.

     

    45 שקל, רפאל, הירקון 87 תל אביב, 03-5226464

     

    29. טארטים אישיים | בוטיק סנטרל

     

    גם אם לא ביקרת באחד משלושת הסניפים של בוטיק סנטרל, סביר להניח שיצא לך לטעום את אחד המתוקים שלהם: מדובר באימפריה של קינוחים ומאפים המשווקים מדי יום לעשרות בתי קפה, מסעדות ומלונות בכל הארץ. הסגנון הוא צרפתי מובהק - מאפי שמרים ובצק עלים, עוגות מוס קטנות ומעוצבות וטארטים אישיים שיחזירו אותך לטיול האחרון בפריז - טארט פיסטוק ופירות יער, טארט אגסים, טארט תאנים ועוד חלקות אלוהים קטנות.

     

    24-19 שקל, בוטיק סנטרל, ז'בוטינסקי 120 ת"א, פרישמן 90 ת"א, אחוזה 135 רעננה, 1-700-700-061

     

    30. גלידת יוגורט | אייסברג

     

    זה בטח לא בגלל הבריאות, או ארבעת אחוזי השומן שבפנים. גם לא בגלל הפירות יער בגירסה אחת - או הגרנולה, הדבש והקישוטים המיותרים בגירסה האחרת. גלידת היוגורט של מפעלות אייסברג היא פשוט הדבר הכי לבן, הכי טעים והכי לא מקושקש בשוק רווי של גלידות במבה-טופי-קמפארי ושאר המצאות מהסוג הזה.

     

    75 שקל לקילו, אייסברג, בן יהודה 108 ת"א, 03-5225025

     

    31. מרק אבטיח עם סורבה בולגרית | ברקרולה

     

    טרנד שמתפשט במסעדות עילית ברחבי העולם מתחיל לצוץ בזהירות גם אצלנו - קינוחים מלוחים-מתוקים. נכון שלפי הספר שלנו זה לא ממש נחשב לקינוח, אבל בשביל להישמע מבינות אנחנו חייבות לשמור על ראש פתוח, ובשביל הקינוח שמוגש בברקרולה - מרק של אבטיח קר עם קוביות אבטיח ונענע, שבמרכזו כדור של סורבה גבינה בולגרית - נצטרך לשמור גם על הפה פתוח.

     

    35 שקל, ברקרולה, עתיר ידע 13 א"ת כפר סבא, 09-7669606

     

    32. מאפי דניש של בוקר | רביבה וסיליה

     

    השותפות בין רביבה לסיליה כבר מזמן התפרקה, אבל למרבה השמחה השותפות בין הקמח, השמרים והמילויים המתוקים של מאפי הבוקר עומדת איתנה. התחכך בשולחנך מלצר עם סלסילה עמוסה כל טוב? אל תהססי לומר לו כן כשהוא שואל אם תרצי משהו. מאפי השמרים החמים מגיחים מדי בוקר מהתנור, ועושים כבוד לפחמימות באשר הן.

     

    15 שקל למאפה, רביבה וסיליה, המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179

     

    33. בראוניז שוקולד | קפה ויולה

     

    הפטיסרי הצרפתי נחשב לקומנדו של עולם הקונדיטוריה, אבל ויולה גורן למדה את התחום דווקא באמריקה - וכמו באמריקה המתוקים שלה הרבה יותר מושחתים, גסים ונוטפי שוקולד. בראוניז, למשל, ואלה שמוגשים בקפה ויולה הם הדבר האמיתי: ריבועי ענק כהים, עסיסיים, לחים ופאדג'יים.

     

    8 שקלים ליחידה, קפה ויולה, שיינקין 33 גבעתיים, 03-5714901

     

    34. עוגת סולת-תמרים | גואטה

     

    אם לא התברכת בדודה טריפוליטאית פרטית, לכי ללאה גואטה שמבשלת כאילו כולנו ילדות שלה. אחרי החריימה-קוסקוס-מפרום תקבלי צ'אי טריפוליטאי מתובל עם בוטנים קלויים, ולידו מעוין "ספרא" - עוגת סולת-תמרים דחוסה ומתוקה, מועשרת בשקדים וספוגה בסירופ בניחוח שושנים. ואם יוצא לך לעבור שם לפני חנוכה, אל תפספסי את הספינג'.

     

    7 שקלים ליחידה, שדרות ירושלים 6 יפו, 03-6813993

     

    35. קינוח שוקולד וחמאת בוטנים | לחם ארז

     

    הקינוחים בתפריט של לחם ארז בהרצליה עונים להגדרה "פשוט וגאוני". רובם מבוססים על פירות העונה שנמצאים עכשיו בשוק, אבל זה היה דווקא קינוח שוקולדי שעשה לנו חידודים-חידודים בכל הגוף: חמש אצבעות שמנמנות של טראפלס שוקולד וחמאת בוטנים, שמתוגברות ברוטב וניל-קוקוס ונאכלות בידיים.

     

    32 שקל, לחם ארז, ברקת 3 הרצליה פיתוח, 09-9559892

     

    36. שוקולד איזדורה | איזדורה

     

    הפנטזיה על הקינוח המושלם בדרך כלל מתחילה בשוקולד. מריר, חלב וגם לבן אם אפשר. תוסיפו לזה שקדים מסוכרים, נוגט, קרם בוואריה, מקלות מרנג וקישוט קרמל, ותקבלו לא רק שחיתות מושלמת, אלא גם את שוקולד איזדורה - קוביות גדולות ומרוכזות עם כל המפורט לעיל. אנחנו לא מאמינות שאנחנו אומרות את זה, אבל זה יותר טוב מסקס.

     

    45 שקל, איזדורה, הכרמל 20 מתחם גן העיר ראשון לציון, 03-9665353

     

    37. עוגיות מקרון | מזארין

     

    הוויטרינה במזארין - הפטיסרי הכי ראוי בארץ - מציגה עוגות וממתקים שנראים כמו תכשיטים, אבל אנחנו בחרנו דווקא במקרונים. הם מגיעים בהרבה ורסיות מרגשות - לימון פרלינה, היער השחור עם גנאש שוקולד ופטל, פינקולדה עם שוקולד לבן, חלב קוקוס ורום, ורדים, שמן זית ועוד, אבל אם את באמת אוהבת את עצמך נסי את המקרון פיסטוק-דובדבנים ואת הקוקוס-שוקולד חלב.

     

    3.5 שקלים ליחידה, מזארין פטיסרי בוטיק, משכית 32 הרצליה פיתוח, 09-9576545

     

    38. עוגת מוס בומב | בלדי

     

    למרות הטארטים המצוינים, העוגיות המיניאטוריות, העוגות הבחושות הנפלאות והאספקה השוטפת של מאפי שמרים טריים, מומלץ להתעכב באזור המקפיא של בלדי. יש בו עוגת מוס יפהפייה בצורת חצי כדור שמורכבת מחמש שכבות: תחתית של עוגת שוקולד ללא קמח, שבבי קרמל עם מחית אגוזי לוז, מוס שוקולד, מוס נוגט וציפוי שוקולד מריר.

     

    119 שקל (19.90 שקל לעוגה אישית., בוטיק הפטיסרי של בלדי, התעשייה 19 רעננה (מול קניון רננים, 09-7401011)

     

    39. משולש לולו | אסף ארטיזנל

     

    בקפה-קונדיטוריה האיכותית הזאת יש מתוקים שונים, לחם תוצרת המקום וגם תפריט אוכל עשיר, אבל משובחים ככל שיהיו, הם מחווירים לנוכח משולש לולו - קינוח הורס של מוס שוקולד חלב עם קראנץ' אגוזים מסוכרים, טופי קרמל, קרם מוקה ואגוזי לוז. נראה אותך מסתפקת באחד.

     

    29 שקל, אסף ארטיזנל, התומר 28 רמת השרון, 03-5498333

     

    40. קציפת ויסקי | פרח - אפייה אמנותית

     

    תיאלצי לנסוע ליהוד ולראות כדי להאמין - פרח פריזנט, מושבניקית מבני עטרות, היא קונדיטורית עדינה בשעות היום ורוכבת הארלי קשוחה כשהוא נגמר. עד אז היא אופה מבחר גדול של עוגיות, מאפי שמרים מתוקים ומלוחים, ובעיקר עוגות ויטרינה מעוצבות שהמשובחת בהן היא קציפת ויסקי - עוגת מוס שוקולד מריר, ויסקי ושוקולד חלב, בעיצוב ין-ינג מרגיע.

     

    149 - 88 שקל, פרח - אפייה אמנותית, מוהליבר 2 יהוד, 03-6320999

     

    41. קרואסון שוקולד | סולל

     

    במדרחוב של כפר סבא מתחבאת קונדיטוריה קטנה ופריזאית עם עוגיות נפלאות, מאפי שמרים נהדרים וכמובן ויטרינה הדורה עם מיטב אמנות הפטיסרי - קינוחים ופטיפורים אישיים. מאחר שהקונדיטור והבעלים הוא צרפתי כשר, מומלץ לפתוח את הבוקר דווקא עם קרואסון שוקולד נימוח ולפנטז שאת יושבת בבית קפה קטן ליד הסיין.

     

    8 שקלים, סולל, ירושלים 52 כפר סבא, 09-7673332

     

    42. סופלה אוראו | ניו יורק-ניו יורק

     

    אנחנו לא מוכנות להתנצל על מצעד עוגות השוקולד שמתהווה פה, ולכן צירפנו אליו גם את עוגת השוקולד החמה והטובה מסוגה של הסניף היחיד שנותר מרשת ניו יורק-ניו יורק: עוגה גדולה, שחורה מרוב שוקולד, לוהטת ומאובזרת ברוטב שוקולד נוזלי וקצפת. הרבה קצפת. וגם הררי גלידה משובחת. ופירורי עוגיות אוראו. מי אמר שלא היו קלאסיקות באייטיז.

     

    33 שקל, ניו יורק-ניו יורק, משכית 32 בית מרכזים הרצליה, 09-9542014

     

    43. מאפי בוקר | גאיה ברטלה

     

    הנס ברטלה, הקונדיטור הרב-לאומי, משלב בין אפייה אירופית מסורתית למתוקים מעודכנים, ובלונה פארק המסוכר שלו תמצאו עוגות בחושות, עוגות גבינה, מאפי שמרים, עוגות מוס מפוארות, טארטים ועוגיות לרוב. לבחור רק אחד? משימה בלתי אפשרית, אבל אם אתן עוברות שם בבוקר אל תפספסו את מאפי השמרים הכי טובים בארץ.

     

    10 שקל בטייק אוויי, 12 שקל בישיבה במקום, גאיה ברטלה, גליס 9 (בניין סגולה 2000. פתח תקווה, 03-9344000

     

    44. גבינאש שוקולד עם גנאש | אום

     

    יש קינוחים שמזכים אותך בכרטיס כניסה לגן עדן עוד בטרם הנחת בהם מזלג. גבינאש שוקולאש עם גנאש ממסעדת אום, למשל, מקיים את ההבטחה המגולמת בשמו במלואה. מדובר בעוגת גבינה קטיפתית ועדינה, שמחוזקת בשוקולד לבן, שקדים קלויים וקולי תפוזים, והיא כמעט מוציאה שם טוב להוד השרון כולה.

     

    30 שקל, אום, בני ברית 4 הוד השרון, 09-7405853

     

    ירושלים והדרום

    45. עוגת מוס שוקולד בי | לה קוויזין

     

    פטיסרי משובח במקום הכי לא צפוי, עם שלל מאפים ועוגות שלא היו מביישים את המשובחות שבעוגות פריז. למרות הפיתויים הרבים אל תוותרי על קינוח הדגל של המקום - עוגת מוס שוקולד בי פשוטה אך משובחת, בשני צבעים וטעמים של שוקולד מריר ולבן.

     

    115 שקל, לה קוויזין, יד חרוצים 4 תלפיות ירושלים, 02-6728274, עזה 20 ירושלים, 02-5611644

     

    46. קינוח קרפ וגבינת מוצרלה | ריבלין

     

    מסעדת שף ירושלמית השוכנת על חורבות "אוקיינוס" המיתולוגית, ומציעה תפריט בניחוח צרפתי שכולל שילובים יצירתיים של חומרים מקומיים. באגף הקינוחים אהבנו את טארט הסברס, אבל במקום הראשון התבסס קינוח הקרפ הייחודי שמוגש לוהט במחבת נחושת: דמייני כנאפה, עכשיו תחליפי את הקדאיף בקרפ דקיק, את הגבינה הקשה במוצרלה שנמסה לחוטים, ולזה תוסיפי רוטב תפוזים עם קליפת לימון מרעננת.

     

    32 שקל, ריבלין, יוסף ריבלין 7 נחלת שבעה ירושלים, 02-6247979

     

    47. עוגת שוקולטה | פיתויים

     

    בית קפה-פטיסרי כמיטב המסורת הצרפתית, עם המון עוגות קטנות משובבות עיניים וקינוחים אישיים, וגם הרבה מאפים מלוחים וקישים. אהבנו מאוד את עוגת השוקולד החמה המושלמת שמוגשת עם רוטב וניל, אבל תעשי טובה ואל תצאי בלי לטעום את עוגת השוקולטה - עוגת מוס שוקולד ונוגט.

     

    28 שקל, פיתויים, רחל אמנו 5 המושבה הגרמנית ירושלים, 02-5662899

     

    48. מיל פויי | לה ליונז

     

    כשרובנו לא ידענו לאיית פטיסרי, הקונדיטור מוריס אפריאט כבר מכר מתוקים אה-לה-ליון באשדוד. היום לה ליונז היא רשת עם שלושה סניפים, שבכולם ויטרינה ענקית ועמוסת מאפים וקינוחים. הכי שווה המיל פויי, אלף עלים בשבילך, ונפוליאון או קרמשניט בשביל הדודה מקרקוב - שכבות של בצק עלים שוקולדי וקרם פיסטוק.

     

    מחיר: 17 שקל, לה ליונז, ז'בוטינסקי 47 אשדוד, 08-8566767; הבונים 4 אשדוד, 08-8569878; קניון הסיטי אשדוד, 08-8644505

     

    49. קומבינציית שוקולד | ערביקה

     

    מסעדה מושקעת בסטנדרט תל אביבי, עם תפריט מוצלח וקינוחים מפתים. גם כאן יש עוגת שוקולד חמה מסעירה במיוחד, אבל לפני שאתן מאשימות אותנו בצרות אופקים, נמהר להמליץ דווקא על הקומבינציה - קינוח שעשוי משלוש קוביות של מוס שוקולד מדויק, אחת מריר, אחת לבן ועוד אחת שמורכבת משכבות של מוס, כנראה כדי שלא נשתעמם.

     

    30 שקל, ערביקה, האורגים 16 אשדוד, 08-8566079

     

    50. פלזיר סוכרה | גארבו

     

    השף רונן דברת-בלוך הסתער על אילת, ובאביב האחרון הקים במלון הרודס בעיר את גארבו, פטיסרי על שם אחת גרטה. שם הוא רוקח ריבות מיוחדות, אופה לחם ומיני מאפים, ומשקיע במיוחד בקינוחים אישיים - יצירות יפהפיות שחבל לחרב בכפית אבל אין ברירה. אל תצאו משם בלי לטעום את הפלזיר סוכרה: מרובע של שוקולד עם קרם נוגט ואגוזי לוז.

     

    26 שקל, גארבו, מלון הרודס החוף הצפוני אילת, 08-6380000

     

    yed660100