לא רק ג'קו ומעיין הבירה - סיור מסעדות בחיפה
לא רק דגי ים ובירה מוגשים במסעדות עיר הנמל הצפונית. היום יש הכל, משיפודי אווז ועד כבד קצוץ, מהרינג כבוש וקרפלעך עד שרימפס ואסקלופ כבד. לא תישארו רעבים
עיר הכרמל לא מביישת את הפירמה בכל הקשור למסעדות. יש בה מסעדות פועלים בטעם של פעם, ברים של ימאים, מסעדות ביתיות וגם מסעדות טרנדיות. הרשתות הארציות כבר נעצו סיכה על רכס הכרמל ויחד אתן מגיע גל חדש של שפים צעירים, שחושבים שגם לחיפאים מגיע ללקק את האצבעות.
מטבח בינלאומי
- "רנה" - המסעדה שנפתחה ביולי השנה בקצה רכס הכרמל, מול מפרץ כחול, הצליחה כבר לתפוס מקום טוב למעלה. לנוף הנשקף מהחלון מוסיפה האווירה המיוחדת של בית האבן העתיק. את התפריט הרכיב השף יאיר שרון, והוא מבוסס על מרכיבים מקומיים ומנות של בשרים, דגים, פירות ים ופסטות. בבאר המשקיף אל הים מציעים מבחר של אלכוהול, יין וקוקטיילים. יפה נוף ,99 טל' 04-8375602.
- "הנמל 24" - דלת ברזל כבדה נפתחת אל גרם מדרגות, ומשם ללופט שבתוכו שוכנת אחת המסעדות היפות בחיפה. האדריכל נתן פייביש בנה אותו כמתחם מייצג של עבודותיו, עם חללים אינטימיים בעלי אופי ואווירה. התפריט מורכב ממנות גורמה מהמטבח הצרפתי ונגיעות מהמטבח האיטלקי והים-תיכוני. הנמל ,24 חיפה. טל’ 04-8628899.
- "השמורה 1872" - המסעדה שוכנת בבית טמפלרי בן שלוש קומות, שנבנה ב-1872 ועבר שימור ושיחזור. בקומת המרתף - בר משקאות ומרתף יין עתיק. התפריט מבוסס על המטבח האירופי, שפודי שרימפס, אסקלופ כבד אווז חם, אוסובוקו טלה או פילה בקר. בן גוריון ,15 טל’ 04-8551872
- "אוליבר" - שילוב של סולידיות מאופקת ביום ואקשן של בילויים בלילה. הסמל המסחרי של המסעדה הוא בר באדום בוהק, עם מבחר של 40 סוגי יין מהארץ ומהעולם ובר אלכוהול עשיר. התפריט מתבסס על בשרים המיושנים במקום, דגים, פירות ים ומנות מיוחדות בהשראה יומית של השף. גג המבנה מתעורר לחיים בלילה והופך לדאנס בר. פלימן ,8 טל’ 04-8501007.
אחת המסעדות היפות בחיפה. הנמל 24 (צילום: רונית סבירסקי)
איטלקיות
- "דאנטה" - בעלי המסעדה לא הסתפקו באוכל האיטלקי והביאו גם את התרבות, כולל התמונות שמשקפות את איטליה מהמאה ה-13 וה-14. לאלה נוספים לימונצ’לו ביתי, טירמיסו בספל אישי, מוזיקה מסרטים איטלקיים ותפריט שכולל פוקצ’יות, מרק מינסטרונה, ברוסקטה, פיצה מרגריטה, פסטה נפוליטנה, סקלופיני עגל פיקאטה ופרוטי דה-מארה. איטליה הקטנה. שדרות הנשיא ,119 טל’ 04-8371173.
- "איזבלה" - המסעדה השוכנת בלב המושבה הגרמנית משדרת אווירה אינטימית, ובמרכז יש דלפק ישיבה לארוחות קלות. במנות הראשונות אנטיפסטי כמיטב המסורת, פסטה משולבת בארבע גבינות, פיצה מרגריטה, פילה טונה אדומה, פילה לוקוס, ריזוטו וניוקי. בקינוחים: טירמיסו או נוגט אגסים. בן גוריון ,6 טל’ 04-8552201.
- "פסטו" - מול המזרקה המרכזית של שדרות מוריה שוכנת מסעדת "פסטו" שפירושה באיטלקית "ארוחה." התפריט איטלקי בהשראת המטבח הסיציליאני, עם נגיעות מהמטבח הצרפתי והים-תיכוני. מנות מגוונות של בשרים, דגים, פירות ים ומרקים עשירים. שדרות מוריה 04-8344502 ,110.
כבר למעלה מ-30 שנה. מעיין הבירה (צילום: רונית סבירסקי)
פאבים וימאים
- "הסנדק" - פאב מקומי שפוקדים אותו ימאים צרובי שמש. האווירה היא תוצר של הטיפוסים והפרלמנטים הקבועים, שמגיעים לחמם את הבטן בכוס ויסקי משובח. 20 שנה זה זמן מספיק כדי שבעלי המקום, האחים יעקב ועזרא, יכירו כמעט כל לקוח. הם עצמם החליפו את הגלים ביבשה מוצקה לפני יותר משני עשורים, אבל לא ויתרו על השיכר. הקירות מכוסים בפוסטרים וצילומים מהסרט “הסנדק.“ חובבי השתייה מלווים את המשקה בנקניקים או ברוסטביף. אלה שרוצים לאכול יותר מזמינים דגים, פירות ים או מרק גולש. קדושי בגדד 30 א’, טל’ 04-8671888.
- "מעין הבירה" - בית מרזח ישן וטוב שכבר מלאו לו 30 שנה. הוא הוקם על ידי מאיר נחום, ומנוהל היום על ידי הבן ראובן והנכד שלומי. פעם היה שם ברז בודד של גולדסטאר והיום יש צ’כיות, בלונדיות, ברונטיות וגינסיות שחרחרות. המטבח הוא שעטנז יהודי אירופי עם כבד קצוץ, הרינג כבוש, קרפלעך עם הרבה בצל, מלפפונים כבושים תוצרת בית ותפוחי אדמה כרסתניים מטוגנים. מסורת המסעדה שהחלה בימי הסב היא הבשרים המעושנים, פסטרמות של בשר בקר או לבן ושוק אווז שמוגש עם חזרת לוהטת. נתנזון ,4 טל’ 04-8623193.
אווירה אינטימית. איזבלה (צילום: רונית סבירסקי)
מסעדות דגים
- "ג'קו" - יעקב אלאלוף, המכונה ג’קו, פתח מסעדה קטנה וצנועה בעיר התחתית בסמוך לשוק הטורקי, לפני 30 שנה, אחרי שבילה שנים רבות בספינות דיג. הוא טיפל בדגים ואשתו שמחה הכינה את הסלטים והתבשילים. על שולחנות העץ הגסים מוגשות צלוחיות שמכילות איקרה, חצילים קלויים, טחינה ערבית, גבינה בולגרית, דגי מטיאס וסלט ירקות קצוץ. יש דגים טריים על הגריל, בתנור או במחבת, פירות ים טריים וקינוח עוגת סולת ספוגה בסירופ מתוק או סהרוני בצק במילוי אגוזים וקינמון. קהילת סלוניקי ,12 טל’ 04-8668813.
- "דולפין" - נפתחה לפני כ-34 שנה על ידי עדינה חנוך, שהעבירה את שרביט השף לבן איציק ולאשתו אילנה. בין המזטים שפותחים את התיאבון: צזיקי מרענן, חצילים מטוגנים, גמבות קלויות, סלט יווני עם קוביות גבינה ואנשובי, סלמון כבוש וסביצ’ה לוקוס עם ירקות טריים. במנות העיקריות מוגשים לובסטרים, ג’מבו שרימפס בטמפורה ורטבים שונים של רוקפור או פסטו, קלמרי ומולים. בין הקינוחים פאי תפוחים חם ועוגת סולת. בת גלים ,13 טל’ 04-8523832.
- "מסעדג" - המסעדה שמשקיפה אל הגלים נפתחה על חוף הים לפני כ-40 שנה, ומנוהלת כיום על ידי בני הדור השני למשפחת שטרית. בתפריט: שרימפס, קלמרי, צדפות, דגי מושט, בורי, ברבוניות ודניס, כשהם מטוגנים או בגריל עם חמאת שום. יש גם קבב על האש, מזטים ומגוון אלכוהול. טיילת בת גלים, טל’ 04-8524441.
בשרים
- "סינטה בר" - הביסטרו הקטן והאינטימי שוכן בלב הכרמל. השף רם לסרי מציע פסטייה מרוקנית במילוי פרגית, פירות יבשים ופיסטוק, אסקלופ על עלי מנגולד עם פסטו זעתר או ביפבורגר טלה במשקלים שונים. בר המסעדה מציע מגוון יינות ומשקאות אלכוהוליים. שדרות מוריה ,131 טל’ 04-8341170.
- "בורגר פלייס" - תחילת הדרך הייתה מסעדת המבורגרים איכותית, שהפכה לאחרונה למסעדת בשרים מעוצבת שמשתרעת על שתי קומות, עם בר גדול. מגישים ארוחות בוקר, עסקיות בצהריים עם אנטרקוט פריים מיושן, מיקס אנטרקוט, פרגיות והמבורגרים. שד’ ההסתדרות ,157 טל’ 04-8721988.
- "פטוש" - כשמו של סלט הירקות הלבנוני שמשלבים בתוכו פיסות קטנות של פיתה מטוגנת בשמן זית וזעתר. התפריט משלב מנות מהמטבח הערבי והים-תיכוני: עלי גפן ממולאים, ספיחה, קובה, גבינה ערבית מטוגנת, סלט טבולה ופיתה עם זעתר וגבינה. שדרות בן גוריון ,38 טל’ 04-8524930.
- "קפה גלידה יונק" - יהודה מילשטיין יסד ב- 1948 מפעל לגלידה בעיר התחתית. הוא לא הסתפק בו אלא פתח בצמוד אליו מסעדה רומנית, שמגישה מנות מסורתיות ועדיין נקראת "קפה גלידה". לשולחן מגיעות פרוסות לחם עבות ופריכות עם כרוב, עגבניות ומלפפונים כבושים, צלוחיות עם דג מטיאס עטוף בבצל, חציל קלוי עתיר שום ואיקרה. המנה הראשונה הפופולרית היא קבב רומני ואחריה מוגשים בשרים על הגריל, אנטרקוט, פילה וסטייק לבן זוכים לשכבה נדיבה של שום כתוש, ואם תבקשו ליד הבשר "שפריץ" - יגישו לכם יין אדום עם מים מוגזים. קיבוץ גלויות ,23 טל’ 04-8667929.
בר סושי מרשים. פרנג'ליקו (צילום: רונית סבירסקי)
ציר מוריה
- "טטאמי" - המסעדה היפאנית הראשונה שהוקמה בלב אזור הבילויים של הכרמל. אקווריום גדול ניצב במרכז המסעדה, כיסאות עץ כהים ותאורה עמומה. בין המנות הבולטות: סושי פנקו קריספי, גיוזה במילוי עוף וג’ינג’ר, נתחי סינטה בסגנון צלייה קוריאני, מרקי מיסו או אטריות סובה. חורב ,10 טל’ 04-8254787.
- "ליצ'י" - המסעדה האסיאתית, שמשלבת את המטבח התאילנדי, הסיני והיפאני, שוכנת על פסגת הר הכרמל. יש בה חלל קטן מקורה וכמה שולחנות על המרפסת לימים יפים. מגישים מנות מסורתיות תאילנדיות של אטריות מוקפצות, מרקים, תבשילי קארי וחלב קוקוס. סושי בר יפאני עם סאשימי, ניגירי, טמפורות ו-13 טעמים של סושי חם. בר פירות ים הכולל קלמרי, שרימפס, צדפות וסרטנים בטעמים ורטבים אסיאתיים. שדרות הנשיא ,139 טל’ 04-8103030.
- "פרנג'ליקו" - המקום מזוהה אמנם עם בר סושי מרשים שמציע יותר מ־80 סוגים, אבל התפריט מורכב מכל העולמות. סלט יווני, מרק פירות ים, סטייק אנטרקוט, טורטייה עגל ולקינוח קרם ברולה או פנקוטה. המראה שלוכד את העין הוא הבר הארוך שיושבים משני עבריו, מזמינים מנות סושי קלילות עם בירה, יין או קוקטייל צבעוני. שדרות מוריה ,132 טל’ 04-8322240.
מומלצים