אישה בת 67 מתה במהלך שוד בחולון
גבר בן 71 הזעיק את שכניו לדירתו בחולון, לאחר שאשתו בת 67 מתה במהלך שוד. עדיין לא ברור כיצד מתה. בחקירתו סיפר שכמה שודדים הגיעו לדירה, כבלו אותו וגנבו פריטים מהדירה. הוא הצליח להיחלץ ולהגיע לדירת השכנים ולהזעיק עזרה
גופת אישה כבת 67 התגלתה הבוקר (יום ה') בדירה ברחוב קדושי קהיר בחולון. בעלה של האשה, בן 71, סיפר לשוטרים שאלמונים שדדו אותם וכתוצאה מכך מתה אשתו. עדיין לא ברורות נסיבות מותה.
סמוך לשעה 5:00 התקבל דיווח משכנים ברחוב על כך ששכנם לבניין הגיע לדירתם בקומה האחרונה וסיפר שאישתו מחוסרת הכרה. הוא ביקש מהם להזעיק את מד"א ואת המשטרה.
שוטרים בבניין בחולון (צילום: ניב קלדרון)
רופא של מד"א שהגיע למקום קבע את מותה של האשה והגבר נלקח לחקירה. בחקירתו סיפר שכמה שודדים הגיעו לדירה, ריססו על פניו חומר מרדים, כבלו אותו וגנבו פריטים מהדירה. כשהתעורר, הבחין באשתו מחוסרת הכרה, הצליח להיחלץ ולהגיע לדירת השכנים ולהזעיק עזרה. למקום הוזעקה מעבדה ניידת ופתולוג על מנת לאסוף ראיות מזירת האירוע. על דלת הדירה ניכרו סימני פריצה, אולם הדירה עצמה נראתה מסודרת למדי. ייתכן שהשודדים נבהלו לאחר שהאישה מתה, וברחו מהמקום. משטרת מרחב איילון מוסיפה לחקור את האירוע.
מפקד משטרת מרחב איילון, ניצב משנה אהרון אקסול, אמר: "קיבלנו דיווח מוקדם בבוקר על אישה ללא רוח חיים בדירה בחולון. מבדיקה ראשונית של הדירה עולה חשד לפלילים. הבעל נחקר ומסר גרסה. יש מספר ממצאים בדירה שלא שוללים שאכן המוות של האישה נגרם כתוצאה מאירוע פלילי. גרסת הבעל לגבי נסיבות מותה של האישה נבדקת. על האישה אין סימני אלימות והפתולוג שהגיע לזירת האירוע מעדיף בשל כך להעביר את הגופה לנתיחה כדי שיהיה בטוח בסיבת המוות".
ורד, שכנה בבניין, סיפרה ל-ynet: "מדובר בזוג מדהים. אני גרה בבניין מגיל 16 ומכירה אותם מאז. הם אנשים אצילים, שקטים, שתמיד לוקח את הכלב לטיול. הבעל רופא שיניים שיצא לפנסיה".
שכנה אחרת, מלי, סיפרה ששכנתה שמתה, "תמיד חייכה. רק לפני יום או יומיים ראיתי אותה מסתובבת ברחוב עם בעלה. הם לקחו כלב חדש לאחר שהכלב הקודם שלהם מת. זה בניין מקולל, שבשנים האחרונות מתו בו מספר אנשים וכעת הצטרף גם המקרה הנורא הזה".
באחרונה אירעו מספר מקרי שוד אלימים בדירות קשישים ברחבי הארץ. איטה פוגל בת 68 מחיפה כמעט שילמה בחייה לאחר ששודדים היכו אותה, הלמו בה בשוקר חשמלי ושפכו עליה אקונומיקה. כיום יש בידי השוטרים רק נאשם אחד במעשה, סטפן בוריס ביצ'ו, שמשפטו החל לאחרונה. יחידת התשאול במשטרת חיפה פירסמה אתמול תמונה של חשוד נוסף בשוד, שצולם בחנות תכשיטים כשניסה למכור תכשיטים גנובים. בשעות הערב, לאחר שפורסמה התמונה, נעצר החשוד.



