שתף קטע נבחר

השוער כבש בדקה ה-90, סביליה עלתה לרבע גמר

דרמת ענק באוקראינה: בהתקפה האחרונה במשחק, פאלופ עלה להתקפה והשווה למחזיקת הגביע הספרדית. בהארכה, שבאנטון קבע 2:3 שהעיף את שחטיור דונייצק. אלקמאר הדיחה את ניוקאסל עם 0:2 ביתי, בנפיקה את סן ז'רמן

תסריט השנה. אוהדי שחטיור דונייצק כבר חגגו ביציעים, האורחים מסביליה היו על סף הדחה, אבל אז הגיע אחד הרגעים הדרמטים של השנה: השוער הספרדי פאלופ עלה להתקפה כדי לקבוע 2:2 ענק, ששלח את שתי הקבוצות להארכה.

 

 

שחטיור החבולה לא הצליחה להתאושש מהשער שספגה רגע לפני שריקת הסיום ובתוספת הזמן, שבאנטון האורווגאי כבש את ה-2:3 אחרי פריצה מרשימה באגף השמאלי וקבע: סביליה תוגרל יחד עם עוד 7 קבוצות בשלב רבע הגמר של גביע אופ"א.

פאלופ חוגג את השער, החברים לא מאמינים (צילום: איי פי)

 

מחזיקת הגביע, שנפרדה עם שחטאר בתיקו 2:2 ביתי, שלחה למערכה את כל הכוכבים. דניאל אלבס, אנצו מארסקה, לואיס פביאנו וכמובן מלך השערים של הליגה הספרדית, פרדי קאנוטה, פתחו בהרכב, אולם לא הצליחו להכניע את בוגדן שוסט מדונייצק במחצית הראשונה.

 

דווקא האוקראינים היו עלה שעלו ראשונים על לוח התוצאות. הקשר הבזרילאי, פרנססקו מטוזאלם, קיבל כדור תוך כדי ריצה, ובעט פנימה עם העקב את אחד השערים היפים של העונה, 0:1 דונייצק. מארסקה הצליח להשוות כעבור ארבע דקות, אבל הלחץ הספרדי עד הסיום לא נשא פרי. שש דקות לסיום יצאה שחטאר למתפרצת וברזילאי אחר, אלאנו, הדהים את האורחים עם יתרון 1:2. משם כאמור, פאלופ ושבינטון חרטו את שמם על המשחק הדרמטי של השנה בגביע אופ"א.

מארסקה (משמאל) מול מטוזאלם. דרמת ענק באוקראינה (צילום: איי פי)

 

ומי עוד ברבע הגמר? לואיס ואן חאל

קבוצה נוספת שרשמה תוצאה דרמטית היא אלקמאר, שניצחה בביתה 0:2 את ניוקאסל והעיפה אותה מהמפעל. עבור ההולנדים מדובר בתוצאה אדירה, לאחר שבמשחק הראשון הם הובסו 4:2, תוצאה שניפחה את החזה של האנגלים לקראת הגומלין.

ארבלדזה מקבל את הצ'אפחות מהחברים (צילום: איי פי)

 

המארחים פתחו את המשחק בסערה ולאחר 14 דקות שוטה ארבלדזה קבע 0:1. האורחים לחצו ויצאו למספר התקפות מסוכנות שכמעט והניבו את השוויון המיוחל, אך ואן חאל המנוסה דירבן את שחקניו במחצית, וקיבל בתמורה שער יקר מרגלי קוהברמנס, שהעלה גם אותם לרבע הגמר.

 

בנפיקה ליסבון זכתה אף היא בכרטיס היקר לסיבוב הבא אחרי 1:3 ביתי מול פאריס סן ז'רמן. הצרפתים, שהגיעו עם מקדמה יקרה של ניצחון 1:2 במשחק הראשון, נקלעו לפיגור לאחר 12 דקות מרגלי סימאו. לא עברה רבע שעה ופטיט המקומי הכפיל את היתרון.

פאולטה עם חבריו בחגיגה זמנית. סן ז'רמן הודחה (צילום: איי אף פי)

 

המשחק נכנס לקצב מסחרר ובדקה ה-32 האוהדים הצרפתים נכנסו לאקסטזה אחרי שפאולטה הוריד ל-2:1. אם פאריס היתה שומרת על התוצאה, היא היתה נכנסת להארכה אך תיקול רע של לוקומבו, 3 דקות לסיום, עלה לו בכרטיס אדום - סימאו דייק מהנקודה הלבנה ושלח את בנפיקה לרבע הגמר.

 

פורסם לראשונה 15.03.07, 23:06

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסקודו מסביליה מול מאריצה מדונייצק
אסקודו מסביליה מול מאריצה מדונייצק
צילום: איי פי
מומלצים