שתף קטע נבחר
 

בזק: גלברד יוצא לחופשה; הערכה: ייאלץ להתפטר

מנכ"ל בזק, יעקב גלברד, ישהה בחופשה של שבועיים עד להחלטת הביניים של הבודק החיצוני, עו"ד יורם דנצינגר, שמונה ע"י הדריקטוריון לבדוק את תוכנית האופציות לבכירים. הערכות בשוק: גלברד סיים את דרכו בבזק. דו"חות החברה ל-2006 יתפרסמו במוצ"ש

כשבועיים לאחר חשיפת פרשת האופציות חוסר היציבות ואי הודאות בבזק נמשכים. בישיבת הדירקטוריון  היום (ה') אחר הצהריים ביקש מנכ"ל החברה, יעקב גלברד, לצאת לחופשה עד למועד הגשת ממצאי הביניים על ידי הבודק החיצוני בנושא תוכנית האופציות לעובדים ומנהלים ובעניין אישור המענקים להנהלה הבכירה.

 

החברה הודיעה כי תפרסם את דו"חותיה הכספיים לשנת 2006, שהיו אמורים להתפרסם היום, במוצאי שבת.

 

בישיבת הדירקטוריון מונה עו"ד יורם דנצינגר לבודק החיצוני לפרשיית האופציות והוא יחל את עבודתו בשבוע הבא. הוא התבקש להגיש את ממצאי הביניים שלו לדירקטוריון החברה ולרשות ני"ע עד 12 באפריל,  ואת ממצאיו הסופיים עד 26 באפריל.

 

גלברד יהיה בחופשה עד למועד הגשת דו"ח הביניים, כאשר הערכות בקרב גורמים בשוק הן כי הוא ייאלץ להתפטר. את מקומו של גלברד כממלא מקום מנכ"ל החברה יתפוס יצחק (איקה) אברבנאל, המשמש כיום כמשנה למנכ"ל החברה.

  

מוקדם יותר היום נחתו בארץ נציגות מטעם בעלי השליטה: סטיבן גרבינר, מנהל סניף בריטניה של קרן אייפקס, ואדם צ'זנוף, נשיא קבוצת סבן. זאת, על מנת ליטול חלק בהחלטות בעקבות חקירת הרשות לני"ע והתנהלות ההנהלה הבכירה ובראשה יעקב גלברד.

 

הנהלת החברה מצויה במבוכה. מצד אחד לגלברד היה חלק משמעותי באישור תוכנית האופציות, ובהוראתו הוחלט על חבילת מענקים בסכום כולל של 7.5 מיליון שקל לבכירים בבזק, שגם בה מצאה רשות ניירות ערך כשלים. מאידך הוא היה אחד האנשים החזקים עד כה בקבוצה וזכה להערכה ולאמון רב מהבעלים. הישגו הגדול עד כה מאז כניסתו לתפקיד באוטובר 2005 היה ההסכם עם העובדים והשינוי האירגוני הגדול שבא בעקבותיו.

 

בכל מקרה בכל צעד והחלטה שתתקבל בדירקטוריון החברה בנוגע להנהלות הבכירים יידרש אישור של כל בעלי השליטה בחברה: קרן אייפקס יחד עם חיים סבן ומורי ארקין.

 

לפני כ-10 ימים החליט דירקטוריון בזק לשקול מחדש את תוכנית החברה להענקת אופציות לבכירי החברה, כולל אופציות בשווי של 41 מיליון שקלים שניתנו למנכ"ל גלברד. זאת, בתגובה להחלטת רשות ני"ע לחקור את אופן אישור תוכנית האופציות.

 

שבוע קודם החליט הדירקטוריון על תוכנית לחלוקת אופציות ל-40 מנהלים בכירים בחברה, בשווי כולל של 111 מיליון שקלים (56 מיליון מניות, שהן 2.5% ממניות בזק). זאת, במקביל לתוכנית נוספת לחלוקת אופציות לעובדי החברה.


פורסם לראשונה 29/03/2007 12:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים