שתף קטע נבחר
 

עשו זאת בעצמכם: iPhone

במקום לחכות עד שהטלפון-נגן הנוצץ של אפל יגיע לארץ, למה לא לבנות אותו לבד? כך תעשו זאת בעצמכם


ה-iPhone עדיין לא נראה במחוזותינו, אך אל תתנו למגבלה הקטנה הזו לעצור אתכם בדרך לגאדג'ט הנוצץ. מכשיר ה-Motorola SLVR L7 הוא מבחינתנו המוצר הקרוב ביותר לטלפון-נגן, וניתן לשכלל אותו בקלות.

 

גם אם אין לכם SLVR, אלא ROKR או KRZR מבית Motorola (או אפילו טלפון עדכני של יצרן אחר), קרוב לוודאי שתוכלו לשנות את התוכנה של הטלפון הסלולרי על מנת להוסיף יכולות, להחליף את הפאנל שלו, להסיר תוויות מעצבנות, ולשפר את האנטנה כדי לספק קליטה יוצאת מהכלל. אולי לא תיצרו iPhone, אבל תוכלו ליצור טלפון משלכם, שיהווה ביטוי של טעמכם הטכנולוגי - אישי לא פחות מהכיס בו אתם מחזיקים את המכשיר.

 

אזהרה: מדריך זה מיועד למשתמשים מקצוענים בלבד והשימוש בו הוא על אחריותכם בלבד

 

האקינג לתוכנה של הטלפון עשוי להיות קצת מסוכן, אבל זו פעולה חוקית לחלוטין.

 היא שייכת לתחום שהמפעילים הסלולריים לא אוהבים, אבל הם לא יכולים לאסור עליכם לעשות זאת. זה לא חלק מהכיף? רק זכרו, לא תוכלו להתקשר למוקד השירות של המפעיל הסלולרי בבקשת עזרה, אז ודאו שאתם נעים בזהירות. גבו את כל מה שאתם עושים, ליתר ביטחון.

 

טלפונים סלולריים אינם מודולריים כמו מחשבים, ולכן המשימה הראשונה היתה לגלות מה נוכל לפרק. בחרתי את דגם ה-SLVR מכיוון שהטלפונים של חברת Motorola הם הדגמים הקלים ביותר לפריצה הקיימים בשוק. קהילה גדולה של אנשים שמחבבים את מכשירי Motorola פוקדת אתרים דוגמת MotoModders. הקהילה פיתחה כלים שמאפשרים לערוך שינויים כמעט בכל טלפון של חברת Motorola.

 

עומק השינויים בתוכנה של הטלפון תלויים בדגם, אבל תהיו מופתעים ממה שאפשר לעשות עם הרבה מכשירים סלולריים. אפשר להסיר את ממשק המפעיל הסלולרי ממכשיר ה-RAZR V3m, להפעיל יכולות Bluetooth במידה שהן היו כבויות, או לשנות את נפח הטלפון עם כלים שאפשר למצוא בחינם.

 

השתלת מח מלאה

מספר טלפונים מבית Samsung יכולים לעבור השתלת מוח מלאה: החלפת התוכנה הקיימת בתוכנה חליפית, הסרת נעילות, חסימות והגבלות, ועוד. התחילו באתר www.howardforums.com שם תמצאו קהילת אנשים המשנים טלפונים - בין היתר את הדגם שיש ברשותכם. תוכלו להוריד למכשיר תוכנות חינם מאתר www.getjar.com. תמצאו שם המון תוכנות Java שימושיות למגוון טלפונים.

 

חומרה... כאן העסק נעשה מסובך יותר. ל-SLVR חסרים שלושה רכיבים עיקריים של ה-iPhone האידיאלי, ולצערי אי אפשר להוסיף אותם. אי אפשר להחליף את חיבור ה-USB 1.1 האיום, שבגללו טעינת המכשיר במוזיקה הופכת למטלה של 45 דקות. בנוסף, אין אפשרות להוסיף תמיכה בחיבור Bluetooth סטריאופוני לצורך האזנה למוזיקה.

 

הצלחתי לשפר את הקליטה של ה-SLVR באמצעות אנטנה חיצונית, להסיר את הלוגו של המפעיל הסלולרי, לשנות את הממשק, ואפילו להחליף את מראה הטלפון על ידי החלפת לוח המקשים השחור והמשעמם בלוח מקשים כסוף ומבריק. שקלתי לצבוע אותו בלבן, אבל כשחושבים על זה - מכשירי iPod שחורים הם הלבנים החדשים. תוכלו למצוא חלפים שימושיים בחנויות מקוונת  דוגמת eBay, או בחנויות לאביזרי סלולר בארץ.

 

החלפת זיכרון

כרטיס הזיכרון בן ה-512 מגהבייט שהגיע עם מכשיר ה-SLVR נראה כל כך 2004. ל-iPhone אמיתי יהיה לפחות זיכרון של 1 גיגהבייט. במכשיר ה-SLVR יש כרטיסי זיכרון מסוג MicroSD, וחברת SanDisk היא היחידה שמייצרת כרטיסי MicroSD בני 2 גיגהבייט. האם החיה הקטנה הזו תוכל לתגבר את הזיכרון של ה-SLVR? לרוע המזל, החומרה שהגיעה יחד עם הכמעט-iPhone שלי לא יכולה להתמודד עם כל כך הרבה מקום אחסון. התפשרתי על כרטיס MicroSD בנפח 1 גיגהבייט זיכרון, שהטלפון התקין בלי בעיות.

 

כמובן, עדיין הייתי מוגבל על ידי מכסת 100 השירים של תוכנת iTunes, מה שאמר שאני יכול למלא

בשירים רק 480 מגהבייט מהכרטיס. אבל תיקנתי את הבעיה הקטנה הזו. הסתכלו על הפריצה בה השתמשתי (כמה כלים פשוטים שמצאתי ברשת) כדי להחליף את הגרסה הקיימת של iTunes בגרסה ללא הגבלות.

 

יש עוד סיבה אחת נפלאה שלשמה כדאי להוסיף זיכרון: iPhone צריך לתמוך גם בתמונות ובוידאו, כמובן. תוכלו לשים כמה תמונות שתרצו בתוך כרטיס הזיכרון האדיר של ה-SLVR בלי בעיה, אבל סרטי וידאו צריכים לעבור קידוד מחדש.

 

המעבד של ה-SLVR תומך בווידאו ברזולוציה של 176 על 144, בקצב של 10 תמונות לשנייה בלבד. זה אפילו לא מתקרב ליכולת ה-320 על 240 שיש ל-iPod, אבל זו התחלה טובה. נגן המולטימדיה החינמי של נוקיה, שמגיע כחלק מתוכנת ה-Nokia PC Suite, יכול לקחת כל וידאו שהמחשב יכול להציג, ולהסב אותו לפורמט הנכון בכמה קליקים.

 קחו את הקובץ שיצא, ושימו אותו בתיקיית הווידאו/טלפון סלולרי שיש על כרטיס הזיכרון, והנה! אתם רואים וידאו על ה-iPhone.

 

האקינג ל-iTunes

הטלפונים של Motorola מופצים עם גירסה נוצצת למראה של iTunes, אך היא לא שווה הרבה. יש לה מגבלה של 100 שירים, ללא קשר לגודל כרטיס הזיכרון. עם כרטיס זיכרון של 512 מגהבייט שמכיל בערך 120 שירים, זה עוד נסבל, אבל עם כרטיס של 1 גיגהבייט, זה ממש מסריח. שילמתם על כל מקום האחסון הזה, למה אתם לא יכולים

להשתמש בו? למרבה המזל, יש אפשרויות טובות יותר.

 

  1. הורידו את מנהלי ההתקן ל-USB של Motorola. קחו את מנהלי ההתקנים וכלי ה-UID מאתר הפיתוח של Motorola ב-developer.motorola.com. התקינו את מנהלי ההתקנים ואחר כך את הכלי. לכו לתפריט, הגדרות, קישוריות, הגדרות USB, ושנו את המצב ל-Data/Fax. אם תחברו את הטלפון דרך USB במצב הזה, ותפעילו את כלי ה-UID, תוכלו לתכנת את הטלפון.

    כך מוסרת ההגבלה ל-100 השירים. שימו לב לשני הפריטים החדשים בתפריט

  2. תקנו את iTunes. הורידו את תוכנת ה-MotoMidMan מאתר www.e398mod.com, אתר המוקדש לפריצת טלפונים מסוג E398 של Motorola.


    MotoMidMan מאפשר לכם להחליף את תוכנות ה-Java בטלפון, כולל iTunes, שהוא בעצם סוג מיוחד של תוכנת Java הנקראת Corelet (בתרגום חופשי - "יישומון ליבה") הקשורה למערכת ההפעלה. חפשו בתוכנה גם עותק של "iTunes 1000" או "Vassio iTunes".

  3. התקינו תוכנה חדשה. החלפת iTunes הוא משימה עדינה אך אפשרית. ראשית, הפעילו את MotoMidMan ושמרו את הגרסה הקיימת של iTunes על שולחן העבודה (מה שבטוח). מחקו את iTunes מהטלפון ואתחלו את המכשיר. הוסיפו את קובץ iTunes JAD על ידי שימוש בפקודת install של MotoMidMan. אתחלו שוב את הטלפון. לחצו על סמל ה-iTunes החדש ובחרו "attributes". בטלו את כל התכונות. אתחלו את הטלפון. לחצו שוב על סמל iTunes, בחרו "attributes", ובחרו "Corelet". אתחלו את הטלפון.

  4. הסירו מגבלות גם במחשב. אולי הסרתם את מגבלת 100 השירים מהטלפון, אך iTunes על המחשב שלכם עדיין מתעקשת להציב לכם גבולות. אתם לא יכולים סתם להוסיף שירים חדשים לכרטיס הזיכרון, מכיוון שהם לא יעבדו עם מסד הנתונים של iTunes. התוכנה MotoTunes מאתר mototunes.motofan.ru עוקפת את הבעיה הזו, ומאפשרת לכם להוסיף את שירים 101 עד 999, ולטעון אותם לטלפון בדרך שתעבוד עם iTunes.

  5. יש לכם פוד-קאסטים? גרסאות עדכניות של iTunes יכולות להציג וידאו ותמונות ולהשמיע פוד-קאסטים, אז למה שהטלפון לא? כדי להאזין לפוד-קאסט התקינו Melodeo Mobilcast (מאתר www.melodeo.com) - תוכנת לקוח להזרמת פוד-קאסטים. אתם יכולים להשיג אותה ישירות ובחינם.

  6. הוסיפו דפדפן חדש. אם אנחנו כבר בקרביים של הטלפון, כדאי לשפר את יכולות הדפדוף על ידי התקנה של דפדפן Opera Mini Web הטוב יותר.

    גלשו לאתר באמצעות דפדפן ה-WAP בטלפון כדי להוריד את דפדפן Opera ישירות ל-SLVR.

    עכשיו יש להגדיר את התוכנות באופן שמבטיח עבודה חלקה. אחרי ההתקנה (לזיכרון המרכזי, לא לכרטיס הזיכרון), הפעילו את MotoMidMan, בחרו את Opera Mini, ואז בחרו ב-Access ו-Enable. עשו פעולה זו גם ב-Mobilcast. כך תמנעו הופעה של מסך מעצבן שמבקש רשות לגשת לרשת.

 

תלבושת חדשה

עכשיו יש ל-SLVR שלי עוד חלק מהיכולות של iPhone, אבל הוא עדיין זקוק לחיות המיוחדת של ה-iPhone. בואו נגרום לטלפון להיראות קצת יותר מלהיב מבפנים ומבחוץ. הטלפונים של Motorola מאחסנים את מרכיבי ממשק המשתמש שלהם בקובצי סקין (skin), שמכילים הכל - החל מצבע הסרגל בתחתית המסך, ועד למיקום של פריטי התפריטים.

 

החלטתי ליצור מראה משלי (בשיתוף פעולה עם המחלקה המשפטית המצוינת של PC Magazine), ושיניתי את הסמלים של התפריט הראשי כך שיראו יותר דמויי תפוח. הכלי הטוב ביותר לעריכה מהסוג הזה, הוא Skinner4moto (באתר skinner4moto.de.vu), שמאפשר לכם לערוך את כל אפשרויות המראה.

 

  1. מראה חדש. התוכנה Skinner4moto נועדה לטעון סקינים חדשים לטלפון, אבל היו לי בעיות איתה. במקומה, השתמשתי ב-Motorola Skin Manager שניתן להורדה מאתר זה. כדי להעלות את הסקין, קבצי שומרי מסך ורקעים. התוכנה גם שומרת את הקבצים בצורה אוטומטית במקומות המתאימים בטלפון. אין צורך לדאוג בקשר לתיקיות מתאימות.

  2. השתלת לוח מקשים. ל-SLVR השחור יש לוח מקשים בצבע כרום, אבל ל-SLVR הוורוד יש לוח מקשים כסוף מבריק. אז קניתי גם SLVR ורוד וביצעתי השתלה. אפשר פשוט לקנות את לוח המקשים עצמו ב-7 דולר ב-eBay.

  3. פתיחת הטלפון. התחילו בהסרת מכסה הסוללה. אז תצטרכו להסיר את מכסה אנטנת הפלסטיק מגב הטלפון, וזאת עשיתי על ידי תחיבת מברג שטוח זעיר תחת פינה אחת, ודחיפה קלה כלפי מעלה. המכסה יתחיל לצאת, וזה הזמן להריץ ציפורן לאורך התפר כדי
    צילום: פי סי מגזין
    לשחרר אותו.

  4. זהירות עם הברגים. עכשיו תוכלו לראות את הגב החשוף של הטלפון, עם שישה ברגי Torx (צורת כוכב) בתוכו. הוציאו את הברגים, והחזיקו את הלוחית הכסופה המכסה את האלקטרוניקה של הטלפון. היא עלולה ליפול בנקודה זו. זו בעיה מכיוון שאז כפתור שחרור הסוללה בקצהו העליון של הטלפון יוצא ממקומו. קשה מאוד להחזיר את הכפתור הזה למקום.

  5. הסירו את הפאנל הקדמי. הפכו את הטלפון (תוך כדי החזקת הגב), והתחילו לחפור מהקצה העליון של הטלפון עם מברג קטן או ציפורן, והתקדמו לאורך הצדדים. תרגישו תחושת שחרור קלה כשהתפסים המחזיקים את הפאנל הקדמי של הטלפון ישתחררו.

  6. חברו את לוח המקשים. אחרי הסרת הפאנל הקדמי, לוח המקשים יוצא די בקלות. החליפו אותו בלוח המקשים החדש, וודאו שמיקומי הברגים תואמים. אז הרכיבו בחזרה את הטלפון על ידי חזרה על התהליך בסדר הפוך. ה-SLVR שלכם מכוסה עכשיו בכל טוב מבריק וחושני.

 

להיפטר ממותגים

ברור שעל ה- iPhone לא יהיה לוגו של המפעיל הסלולרי. הוא אמור להיות טלפון ייחודי ולא המוני, אז בואו ניפטר מהלוגו.

קניתי קופסה של קוביות סוכר והתחלתי לעבוד - או במילים אחרות - לשייף. מסתבר שסוכר הוא קשיח מספיק כדי להסיר את הלוגו אבל לא גס מדי בכדי לשרוט את הגימור. הטריק עם הסוכר עובד על כל מכשיר שיש עליו לוגו מצויר.

 

  1. הגנו על הטלפון. כדי להסיר את סמלי המותג מהטלפון, ראשית כסו את המסך ואת כל הפתחים עם נייר דבק. לא הייתם רוצים שגרגרי סוכר מטיילים ישרטו את המסך או ייכנסו לתוך הרמקול.

  2. זמן סוכר. קחו קוביית סוכר, לחלחו אותה קמעה, והתחילו לשפשף את הלוגו עם פינה של הקובייה.

  3. ממתוק יצא עז! אולי ייקח לכם כמה דקות ותזדקקו לכמה קוביות סוכר, אבל הצבע יתקלף, וישאיר משטח חלק ומתוק.

 

 

לשדרג את האנטנה

ל-iPhone אמורה להיות קליטה ואיכות קול על טבעיים, אז החלטתי שהגיע הזמן להגביר את הקליטה ב-SLVR. ברוב הטלפונים (כולל ה-SLVR), קיימות יציאות חיצוניות לאנטנות פאסיביות לדוגמת ה-ARC Wireless Freedom Antenna, שנמכרת במחיר של 40 דולר.

כדי להגביר את הקליטה לתחום של חדר שלם, אפשר לשלב גם משחזר אות. אלו נמכרים במחיר

התחלתי של 380 דולר, תלוי בגודל החלל שבו אמורים להעצים את האות. התפשרתי על אפשרות: SignalWide ClickItBase, מגבר אות למשתמש יחיד במחיר 250 דולר.

 

ClickItBase מתחבר לחשמל ולטלפון, ומגביר באופן פעיל את האות שהוא מקבל ברשתות השונות. הגברת האות לא רק משפרת את איכות הקליטה, היא גם מאריכה את חיי הסוללה, מכיוון שהרדיו של הטלפון לא צריך להתאמץ לחפש אות. עקב כך משתפרת גם מהירות העברת המידע.

 

הפעלתי את ה-SLVR במצב engineering test mode. המצב הזה מאפשר לי למדוד את עוצמת הסיגנל ב-dBm (דציבלים במיליוואט), יחידת המידה המקובלת בתעשייה. מספרים גבוהים יותר אומרים סיגנל חזק יותר. בחיבור טלפוני מעולה נמצא בדרך כלל בין 55- ו-65-. תוצאות בתחום ה-90- הן די בינוניות, ורוב הטלפונים לא מצליחים לקלוט כלום כשמדובר ב-105- או 106-.

 

ClickItBase סיפק הגברה עקבית של 8dBm. בצינוקי PC Magazine, שם הטלפונים מתנדנדים בין 106- לחוסר קליטה מלא, ה-SLVR שלי קפץ בעליזות לסביבות ה-dBm98-, מספיק בהחלט כדי להתקשר, אפילו אם היו כמה הפרעות סטטיות על הקו. מצד שני, ClickItBase הופך את הטלפון הנייד לטלפון נייח. אם אין לכם קליטה בבית - זה שווה את שינוי הסטטוס.

 

דרך אגב, אם אתם לא אוהבים את איכות הקול או עוצמת הקול של ה-SLVR, אתם יכולים לשנות את אופי ההגברה של הטלפון ב-seem באמצעות כלי ה-P2Ktools (ראו מסגרת על עריכת seem).

 

רשימת החלקים

חומרה

טלפון: Motorola SLVR

זיכרון: כרטיס MicroSD 1GB מבית SanDisk, מחיר: 65 דולר

לוח מקשים חדש של SLVR: Motorola (אפשר לרכוש ב-eBay), מחיר: 7 דולר

אנטנה: SignalWide ClickItBase, מחיר: 250 דולר

 

תוכנה

תוכנות Java

MotoMidMan, www.e398mod.com

 

iTunes חדש

MotoTunes, mototunes.motofan.ru

 

פוד-קאסטים

Melodeo Mobilcast, www.melodeo.com

 

דפדפן חדש

Opera Mini, mini.opera.com

 

(תרגום: יעל ברק)

 

הכתבה פורסמה במקור בגליון מרץ של PC Magazine. לחצו כאן לרכישת מנוי במחיר הכרות. לאתר הבית של PC Magazine

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קחו את העניינים לידיים
צילום: פי סי מגזין
מומלצים