שתף קטע נבחר

החברות של נטשה

נטשה חיימוביץ' היא סטייליסטית של צילומי אוכל, אופנה ועיצוב בעיתון "לאשה". רוצה לדעת אם יש לך גוף לחצאית בלון לפני שאת זורקת 200 שקל? רוצה לארגן את המגירות במטבח ובמזווה ביעילות? רוצה לאפות עוגה לקבלת שבת ברבע שעה? נטשה יודעת איך עושים את זה! אנחנו, בעיתון "לאשה", מאמינות שכל אשה צריכה חברה כזו, אז קבלי מאיתנו מתנה שמוגשת באהבה: הבלוג החדש באתר שלנו - "החברות של נטשה"

למה גם את יכולה ללבוש טייץ הקיץ

 

בדרך לקולנוע ראיתי בחורה שלבשה טייץ אפור באורך שלושה רבעים, גופיה לבנה ארוכה ומעליה טוניקה קצרה יותר בגוון כסוף. ההליכה שלה הייתה קופצנית ותיק בד במראה מרופט השתלשל מכתפה על רצועה ארוכה, בקצב של הקוקו המתנדנד שהזדקר על ראשה. את המראה המסוגנן שלה השלימו נעלי בובה עם סוליה של נעלי התעמלות. היא נראתה פשוט מושלם, כאילו יצאה מדפי מגזין אופנה.

 

למרות שנשבעתי שלא אלבש טרנדים מתקמבקים - כבר הייתי מלכת הדיסקו באייטיז ופיזזתי עם טייץ לייקרה הדוק על רחבת הריקודים - איכשהו, דווקא המראה של הבחורה הזאת עשה לי חשק ללבוש טייץ, פריט שחשבתי להתעלם ממנו הקיץ.  

הכחול והשחור חוזרים, וזה המראה שאימצתי לקיץ (מימין: טייץ של רנואר, משמאל: של קסטרו) 

 

אז רכשתי טייץ שחור באורך שלושה רבעים, שעושה לי רגליים רזות במיוחד. אני מודה שלחזור ללבוש טייץ עשה לי קימוט בלב, כי פתאום זה כבר לא ממש יושב בול. נכון הוא מטשטש איזה גלגל הצלה עודף שהתיישב לי על המותן, אבל הוא גם נצמד ומבליט אזורים בעייתיים אחרים.

 

"הפעם אני אלבש את הטייץ בצורה יותר הגיונית ומבוקרת", סיכמתי עם עצמי גבולות אופנתיים ברורים:

  • רק עם חולצת טוניקה שמכסה היטב את הישבן
  • לא בגזרה טרפזית ולא בגזרה מתרחבת - כי אני לא רוצה להראות הריונית.
  • ולא עם גופיות בטן או חולצות חושפות ישבנים, יש גבול.

השבוע במדור "סטייל" בעיתון "לאשה" תמצאי כתבה שסוקרת 20 סוגים שונים של טייץ לקיץ, חוסך הרבה כיתות רגליים. וכאן באתר: כתבת וידאו שהכנתי עם סטייליסטית האופנה של "לאשה", קרן נפתלי: איך כדאי ללבוש טייץ.

 

בערב השתחלתי לטייץ השחור, לבשתי טוניקה בגוון כחול אולטרה (עוד טרנד מתקמבק אבל חביב, שילוב של שחור וכחול), נעלתי נעלי בובה שחורות מעוטרות בחרוזים קטנטנים והרגשתי הכי מלכת הריקודים. אחרי שעה ודרינק נחמד, כבר הסתחררתי כמו איזו דיסקו דיווה. מדי פעם משכתי בחגורת הטייץ, שהתגלש וירד עם כל תנועה - עוד דבר שלא השתנה הרבה מאז האייטיז.

 

חולמת על פרקט?

 

אנחנו עוברים לבית חדש (בעצם די ישן), ובשני חדרי השינה ירשנו רצפת לינוליאום דמוי פרקט, משהו הזוי שהיה אופנתי בשנות ה-70. היה לי ברור שדבר ראשון שאני חייבת לעשות זה לכסות את הכיעור הזה. רצפת פרקט מעץ נראתה לי אופציה יקרה מדי, עד שראיתי אצל חברים פרקט סינטטי שנראה כמו הדבר האמיתי. מדובר בשכבת HDF (סוג יותר עמיד של MDF), שעליה מודבק צילום של עץ טבעי – כן, צילום ממש, והכל מצופה בחומר מגן אקרילי. יש אין ספור דגמים וצבעים, בדרגות שחיקה שונות, והוא כמעט ולא נשרט, ולכן ידידותי לילדים וחיות בית.

והכי טוב: הוא זול בהרבה מפרקט אמיתי או רצפת עץ.

 

אבל אחרי חיטוט בכמה חנויות לריצוף הבנתי שמה מפריע לי בפרקט הסינטטי, זה שהוא סינטטי ונראה סתם כמו פורמייקה על הרצפה. "אני מבין את הראש שלך", הרגיע אותי איש המכירות בחנות לריצוף, ושלף "פרקט סינטטי מוברש" עם חריצים ו"עיניים", שמדמים תחושה של עץ, וכשמעבירים עליו יד הוא מרגיש מחוספס. ומה שהכי טוב: הוא לא עולה יותר מהדגם החלק. "ותראי", מתלהב המומחה, "אם את מחפשת מראה אותנטי, אפשר להרכיב את הפרקט הזה עם פאזה (פוגה)", ובשפה פשוטה: חריצים קטנים בין לוח אחד למשנהו.  

רצפה של Balterio ב"פרקט בשרון". צילום: יחסי ציבור

 

עכשיו נותר רק לבחור גוון, שגם זה כאב ראש לא קטן. חלמתי על רצפת גלריה מעץ בצבע לבן, כי החדרים מאוד קטנים ואם הקירות והתקרה יהיו לבנים והרצפה תהיה בהירה, החדרים יראו מרווחים יותר ומלאי אור. החלום שלי עולה ב"פרקט בשרון" 264 שקל למטר מרובע עם התקנה, ספוג ופנלים. הדגם הוא לופט בצבע לבן מבלגיה (למינציה מוברש 9 מ"ל, רוחב 19 ס"מ, עם פאזה). המחיר באסה. אז התפשרתי על פרקט מוברש במראה עצי ארז, ערמונים ואורן בהירים שמצאתי ב"ישרא-פלור". מחיר: 75 שקל למטר מרובע (למינציה מוברש 8 מ"ל, רוחב 19 ס"מ, עם פאזה), כולל חומרים אבל ללא התקנה.

אני מבטיחה לצלם את התוצאות ולפרסם אותן כאן, אחרי ההתקנה.

 

ומה למדתי בדרך?

 

  • לשאול לפני שעושים. חבר שהתקין פרקט בחדר השינה לא ידע שצריך להשאיר מרווח של 10-8 מ"מ מסביב לקירות, כי הפרקט מתרחב. הרצפה התרוממה לו במרכז כמו גבעה.

 

  • רצפה בהירה בחדר קטן שבו הקירות והתקרה לבנים יוצרת תחושה מרווחת.

 

  • רצפה כהה בחדר קטן שבו הקירות והתקרה לבנים או בהירים מרחיבה את החדר. אבל כדי לעדן את הניגוד, כדאי לבחור לקירות גוון שמנת או קרם ולא לבן בוהק.

 

כתובות:

פרקט השרון - החרושת 25, רעננה. טל: 09-7400931

ישרא – פלור – הפלך 6, תל אביב. טל: 03-6826785

 

בא לך לארח ואין לך כוח להכין?

 

"בואו אלי בערב לפיאסטה מכסיקנית", סימסתי לחברות שלי, "נעשה שמח".

"מה להביא?", התחלתי לקבל חזרה אס.אם.אסים מודאגים, "אולי משהו לקינוח?"

"כלום, לא צריך להביא דבר", הרגעתי את כולן, "נכין הכול ביחד".

 

התפריט: בסגנון מכסיקני, שמתבסס על הרבה מצרכים טריים, מצריך רק קיצוץ וחיתוך, לא דורש בישולים ארוכים, וכיף לשטוף אותו עם בירה צוננת או יין קר.

 

הכנתי את השולחן הגדול בסגנון סדנת בישול. מסביב פיזרתי קרשי חיתוך (לא היו לי מספיק קרשים, אז השתמשתי בפלייסמטים מפלסטיק, הם עושים את העבודה) וסכינים חדות. במרכז הצבתי מגש ענק עם ירקות טריים ושטופים, לצידו קערה יפה וכמה קעריות קטנות עם משולשי חטיף טורטיה צ'יפס.

 

אחרי סיבוב הנשיקות והעדכונים, חילקתי לכולן משימות, אחרת היינו יכולות לשתות ולנשנש כל הערב מהצ'יפס והמלפפונים הטריים בלי להכין כלום. יאללה! זירזתי את כולן, בואו לעבוד עם אתן רוצות לאכול הערב. על שרון ואיריס הטלתי לחתוך בצל אדום וירוק. דנה, הבשלנית שבחבורה, קיבלה להסיר את העור מנתח הטונה הטרייה. דורית, ויולה ואורלי חתכו אבוקדו, קצצו כוסברה וסחטו מיץ לימון. כל משימה פשוטה גררה התקפות צחוק בלתי נשלטות. דנה נופפה בעור הטונה כאילו היה קרקפת שחוטה, איריס בכתה מהבצל, דורית וויולה שתו ופטפטו בלי לעבוד.

 

מה אנחנו מכינות? התעניינה אילת הפרקטית, היחידה שעקבה בדריכות אחרי ההכנות. "טרטר טונה אדומה ואבוקדו, מתובל בפלפלון צ'ילי חריף, בצל אדום וירוק, כוסברה קצוצה והמון מיץ לימון טרי", ציירתי את המנה. זה כבר גרם לכולן להתחיל לעבוד במרץ. כשכל המרכיבים הקצוצים התאספו להן בנחת בקערה מרכזית גדולה, תיבלתי את הכול במלח ים, פלפל שחור גרוס וזרזיף של שמן זית.

 

אחרי כמה דקות של לעיסות רמות, אנחות של עונג ולגימות של בירה, כולן כבר התחננו לעוד משימות. "מה עכשיו? מה עכשיו?", התעניינו הבנות, מלקקות את החריפות מהאצבעות. "נגלגל טורטיות עם חזה עוף צרוב, רצועות דקיקות של חסה ומלפפון וסלסה עגבניות פיקנטי", תיארתי את המנה הבאה כמו מלצרית שמתלהבת מהספיישלים. אבל עכשיו בואו נעשה הפסקה קצרה, ביקשתי והלכתי להגביר את המוסיקה.

 

בתצלום: טרטר טונה לפי מתכון של קלי מגר, פורסם לראשונה במגזין "שף" המצורף לעיתון "לאשה". צילום יוסי סליס. סגנון: נטשה חיימוביץ'

 

המתכון שלי לטונה טרטר בסגנון מכסיקני

 

12 מנות כפתיח של טונה טרטר בסגנון מכסיקני.

 

מסירים את העור מ-200 גרם טונה אדומה טרייה (זה מצוין גם עם סלמון טרי או לוקוס טרי רק שחשוב לדאוג להוציא להם את העצמות בפינצטה).

 

קוצצים את הטונה לחתיכות קטנות בגודל של זית. הכי קל לחתוך טונה ששהתה כשעה במקפיא. 

קולפים וחותכים 2 אבוקדו בשלים אך מוצקים לריבועים בגודל של חתיכות הטונה (מטפטים על האבוקדו מעט מיץ לימון שלא ישחיר).

 

קוצצים דק 1 בצל אדום.

 

קוצצים דק 12 בצלים ירוקים, החלק הלבן והירוק יחד.

 

קוצצים דק חופן נדיב של כוסברה.

 

קוצצים דק 1 פלפל צ'ילי, שנוקה היטב מגרעינים לבנים (ולא נוגעים עם הידיים בעיניים).

 

מקלפים 1 לימון ומפלטים את הפלחים.

 

סוחטים מיץ מלימון נוסף. מעבירים את כל המרכיבים הקצוצים לקערה וגם את מיץ הלימון הסחוט.

 

מוסיפים סלסלה של נבטי צנונית או נבטי חמניות (שמוסיפים נפח ופריכות).

 

מתבלים ב- 2 כפיות מלח ים גס, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כוס שמן זית איכותי ו-1 כף שמן שומשום.

 

מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד עם משולשי חטיף טורטיה צ'יפס. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכותבת, נטשה חיימוביץ'. יודעת לעשות סדר בארון הבגדים, סדר בסלון וסדר בראש
הכותבת, נטשה חיימוביץ'. יודעת לעשות סדר בארון הבגדים, סדר בסלון וסדר בראש
צילום: יניב אדרי
מומלצים