שתף קטע נבחר
 

רצח הנער ברחובות: נסיון הסולחה שנכשל

הפרטים על הרצח המזעזע אמש ברחובות חושפים תמונה קשה. ניסיון "סולחה" בין שתי חבורות נערים גלש לעימות אלים, במהלכו נדקר אדמה טריקו בן ה-17. הקטטה נמשכה בעוד הנדקר זחל מדמם אל הכביש - עד שהתמוטט. חבריו של הדוקר מיהרו להימלט תוך שהם משבשים ראיות, מחליפים בגדים ומחביאים את האולר. היום נתפסו החשודים - נער בן 16 שהודה ברצח ושני חבריו שסייעו לו

חוקרי משטרת רחובות הכריזו הערב (שבת) על הרצח המזעזע של אדמה טריקו בן ה-17 כתיק סגור, לאחר שעצרו שלושה נערים שהודו בביצוע המעשה. העדויות שנאספו במהלך הבוקר והצהריים, אמרו, הזכירו מקרים דומים של מעשי רצח בעולם התחתון. לרצח הלילה, ברחוב בן יהודה בעיר, קדם סכסוך מתמשך, ניסיון לסולחה וסיום עגום בדמות סגירת חשבון אלימה בין בני נוער שחלק מהם טרם הגיעו לגיל 18. הנרצח, אגב, מוגדר במשטרה כ"נער נורמטיבי", תלמיד כיתה י"א ב"אורט" רחובות, ללא עבר פלילי.

 

עם היוודע דבר הבשורה על הרצח ירד אבל כבד על שכונת קרית משה ברחובות. מדובר בשכונה בה מרבית התושבים הם בני הקהילה האתיופית ומשעות אחר הצהריים החלו להתאסף בקרבת בית המשפחה מכרים מכל רחבי הארץ. אדמה היה הבן האמצעי מבין חמשת ילדי המשפחה שעלתה לישראל לפני עשר שנים. "הוא היה תלמיד מצטיין. ילד ממש טוב", אמר קרוב משפחתו. "אנחנו המומים ממה שקרה. הוא לא היה קשור לשום חבורות נוער והגיע למקום רק במקרה". בני המשפחה מבקשים לערוך מחר את הלוויה בבית הקברות בעיר, אולם בשל העובדה שהמשטרה ביקשה לנתח את הגופה עדיין לא ידוע באיזו שעה יובא אדמה למנוחות.

 

במהלך היום עצרה המשטרה שלושה חשודים, כולם נערים, בהם בן 16 שהודה כי הוא זה שביצע את הרצח. שני חבריו הודו בסיוע למעשה. מהעדויות שבידי המשטרה עולה כי שתי החבורות הלכו בסביבות השעה 3 בלילה ברחוב הרצל - רחובה הראשי של העיר רחובות, שמוביל לאזורי הבילוי. בשלב מסוים נתקלו שתי החבורות זו בזו ואז החל העימות. בתחילה היה העימות מילולי, אבל עד מהרה הפך לאירוע אלים שבמהלכו התרחקו המעורבים לכיוון רחוב בן יהודה שהינו צדדי יותר. ברחוב הצדדי, במהלך הקטטה שהתפתחה, נדקר טריקו. צוות מד"א פינה אותו לבית החולים קפלן ברחובות, שם הידרדר מצבו והוא נפטר.

 

כאמור, זרעי הפורענות של הרצח נטמנו לפני שבועיים. בין חבורתו של אדמה לבין חבורה אחרת זרם "דם רע" בעקבות מילה שנאמרה לא במקום והיא זו שהובילה לקטטה קודמת בין שתי החבורות. ביום שישי בערב, שעה לפני הרצח, נפגשו באקראי שני נערים משתי החבורות ליד פיצוציה ברחוב הרצל בעיר והעימות שוב ניצת והפך לחילופי מהלומות. לאחר שהסתיים העימות נעשה ניסיון, באמצעות "אנשי קשר" אחרים, להרגיע את הרוחות. למקום הגיעו נערים מחבורתו של אדמה ז"ל ומהחבורה של הנער השני.

זירת הדקירה. רחוב צדדי ושלולית דם יבשה (צילום: אבי מועלם)

 

בעדות במשטרה טען החשוד ברצח כי בעת שהסולחה עמדה לצאת לפועל, הוא הבחין בטריקו מתעמת עם חבר שלו. "ראיתי את החבר שלי מקבל מכות אז הלכתי לעזור לו", סיפר החשוד. העזרה הזאת, כך מסתבר, עלתה לאדמה בחייו. החשוד שלף אולר שהיה במכנסיו ודקר את אדמה ז"ל בפלג גופו העליון. במקביל המשיכה המריבה בין החבורות, כשאדמה מתחיל לזחול לכיוון הכביש הראשי כשהוא מדמם, עד שהתמוטט.

 

חבורתו של הדוקר הבינה כי מדובר באירוע חמור, מעבר לקרב רחוב "רגיל" שמסתיים בכמה מכות וסימנים כחולים. הם ברחו מהמקום ומיהרו לשבש ראיות כמו "מקצוענים", כאשר בין היתר החליפו בגדים. גם את האולר שבאמצעותו נדקר אדמה החביאו חבריו של הדוקר.

 

"חלקם ילדים טובים, אבל בחבורה זה סיפור אחר"

בעקבות מידע מודיעיני שאספה המשטרה נעצרו שלושת החשודים, אבל בחדרי החקירות הם הכחישו כל קשר לאירוע. בסופו של דבר הצליח ראש צוות החקירה, פקד עזרא גולדשטיין, "לשבור" את אחד הנערים אשר הוביל את שני חבריו להודות במעשה. במשטרה הבינו כי מדובר בזמן קריטי לסגירת כל הקצוות לפני שהחשודים נפגשים עם עורכי דין בבית המשפט. הם הובילו את השלושה לשטח ואלו שיחזרו את האירוע כולו. מתחת לבניין בתחילת רחוב אליעזר בן יהודה נמצאו הראיות - שני בקבוקי בירה ושלולית דם שהתייבשה על הקרקע. עוד שעה חלפה, והשלושה סיימו את השחזור.

 

קצין המודיעין של תחנת רחובות, פקד דובי אנג'ל, הסביר הערב מה יכול להוביל לאירוע כפי שקרה אמש ברחובות: "יש ביניהם ילדים טובים, אבל כשהם הולכים בחבורה זה כבר סיפור אחר וכל אחד לא רוצה שיחשבו שהוא פחדן. כשהם נמצאים ביחד הם שואבים כוח אד מהשני. אנחנו עוקבים אחר חבורות הנוער בעיר, אבל אי אפשר להגיד שמדובר בכנופיות ששומרות על טריטוריה. לרוב מדובר בקבוצות נערים שהם מאותו אזור, לומדים ביחד או מבלים במקומות מסוימים".

 

הסכסוכים ביניהם מתפתחים משטויות כמו זריקת מילה לא טובה כלפי בחורה שמישהו יוצא איתה, או ויכוח בבית ספר שנסגר על ידי המורה אבל ממשיך להיות בין החבורות", מוסיף פקד אנג'ל. "תוסיף לזה את המימד של האלכוהול, ואת העובדה שחלק מאותם נערים בחבורות מסתובבים עם אולרים - וככה מתפתחות להם קטטות אלימות".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדמה טריקן. נדקר בחזה
אדמה טריקן. נדקר בחזה
צילום רפרודוקציה: אבי מועלם
דקירה כדי לסגור חשבון
דקירה כדי לסגור חשבון
צילום איי פי
מומלצים