ספרד עצרה מכולה עם רובים בדרך מישראל לניקרגואה
שלטונות המכס של ספרד עצרו ספינה שיצאה מישראל לניקרגואה לבדיקה שגרתית וגילו על סיפונה מכולה ובה מאות רובים ואקדחים. בשטר המטען של המכולה נטען כי היא מכילה רובי אוויר בלבד. המכולה הוחרמה
שלטונות המכס של ספרד, שבדקו ספינת מטען שעשתה את דרכה מישראל לניקרגואה, מצאו על סיפונה מכולה ובתוכה 1,085 רובים ואקדחים - כך מסר גורם רשמי במחוז אנדלוסיה, חואן חוסה לופז גרזון. בשטר המטען של המכולה לא צויין כי היא מכילה רובים אלא רק רובי-אוויר, ולפיכך המכולה הוחרמה ונפתחה חקירה. ממשרד הביטחון נמסר כי הם בודקים את הדיווח.
המכולה אותרה על הספינה "מארסק דטרויט" שיצאה מנמל חיפה והייתה אמורה לעצור בנמל בארצות הברית לפני יעדה הסופי - נמל מנגואה בניקרגואה. לדברי הגורם הספרדי, הספינה נעצרה לבדיקה שגרתית בנמל אלחסירס שבדרום ספרד. כשפתחו המוכסים את המכולה גילו בתוכה "כ-400 אקדחים בקטרים שונים, וכ-600 רובים מסוגים שונים", כך לדברי עיתונאים מקומיים שצוטטו בידי סוכנות הידיעות "אירופה פרס".
אנשי ביטחון מקומיים אישרו לסוכנות הידיעות הצרפתית כי על הספינה אכן נמצאו כלי נשק, אולם הם לא ציינו מספר מדוייק. גם העיתון "אל פאיס" דיווח על הפרשה, אך ציין כי מדובר ב-400 כלי נשק בלבד.
גילוי המכולה התאפשר בזכות סורק מיוחד, שנרכש עבור הנמל הספרדי במימון אמריקני. כל ספינות המטען המפליגות לארצות הברית או עוצרות בתחומה בדרך ליעד אחר חייבות להיבדק בנמל הספרדי בסורק המיוחד. הוראה זו נכנסה לתוקף לאחר מתקפת הטרור של 11 בספטמבר.
על פי הדיווח, הספינה הורשתה להמשיך בדרכה, ויצאה לכיוון איטליה. המכולה הוחרמה על ידי השלטונות הספרדיים.
