שובו של הג'לי: גביעי ג'לי מוסקט-תפוז וקצפת
קרין גורן שמחה לבשר לכם שטעם הילדות, ג‘לי, חוזר הקיץ בגדול - ובתוספת אלכוהול. אין כמו קינוח קליל, צבעוני ושמח, עם ארומה חזקה של נוסטלגיה מתוקה
נפצח בחידה: מה זה אדום, מתוק, רוטט, בניחוח תות סינתטי?
תיכף תגלו. בינתיים, תנו לי לספר לכם משהו על מסיבות עיתונאים. כן, גם לכתבי אוכל יש כאלה, והן הרבה יותר שמחות ממסיבות העיתונאים של הפוליטיקאים - כנראה בגלל שמתחילים אותן בהרבה אלכוהול וממשיכים באוכל (בתקווה שהוא טוב, כמובן,( שלשמו התכנסנו.
האירועים האלה נוטים להיות רציניים, לעתים אפילו מעונבים באווירתם. את הארוחה מקדימה מצגת או הרצאה קצרה המציגה את הנושא (מסעדה/ תפריט/מוצר חדש,( לעיתים סדנת הדגמה, ואז הארוחה. וזה הזמן, אגב, להודות על שני דברים: להודות להוריי שהביאוני עד הלום והתעקשו שאלמד להחזיק מזלג ביד שמאל, ולהודות שקצת קשה ללעוס כשאתה מוקף בצבא של מלצרים לחוצים וטבחים שרואים להם את הפחד בלבן של העין. כולם מאוד-מאוד משתדלים שהכל יהיה לשביעות רצון העיתונאים הגחמנים והמרושעים (ככה לפחות הם רואים אותנו, אני מניחה).
ואז, באחד מהאירועים הסופר-מעונבים האלה, שכלל גם אורחים מכובדים מחו"ל, הגיע לשולחן קינוח של ג'לי. טוב, זה לא היה ג'לי אינסטנט, אבל בכל זאת - ג'לי. הקינוח האמיץ הפך לשיחת האירוע. כולנו הסתובבנו עם חיוך נוסטלגי על הפנים וגעגועים בלב לימים בהם ההחלטה הכי קשה הייתה האם לשחק קלאס או לקפוץ בחבל.
ובחזרה לחידה: נו, באמת, כולם יודעים את זה. זה הרי אחד הטעמים הראשונים שכולנו זוכרים, טעם ילדות של ג'לי אינסטנט בטעם (סוג של) תות. הוא הגיע כקינוח בקעריות קטנות, לפעמים עם כמה תותים ששחו בפנים בטרם התקרש, או מעל עוגת גבינה קרה, בשכבה שקופה, צבעונית ומתוקה. ויש כאלה שליקקו אותו קפוא, אחרי שהכינו עם אמא ג'לי בתוך כלי מיוחד.
בקיץ הזה הג'לי חוזר. ככה אני החלטתי להכריז, לפחות. ולמה לא, בעצם? מדובר בקינוח קליל, ללא שומן, צבעוני ומשמח (עכשיו יש אפילו ג'לי חדש של אסם ללא סוכר, עם פחות מעשר קלוריות למנה.( השקיפות של הג'לי מאפשרת להחביא בו הפתעות טעימות (שמציצות מהצד, אם מכינים אותו בכלים שקופים.( והכי טוב, כמובן, להכין ג'לי אמיתי ללא תערובת אינסטנט ו/או צבעי מאכל, שאפשר לשלב בו מיצים טבעיים ואפילו אלכוהול. ואם אתם לא בעניין של ספירת קלוריות, הוא הולך יופי גם עם קצפת.
היום אני שמחה לארח במדור את השף שאחראי על הפתעת הג'לי במסיבת העיתונאים ההיא, עמית קאופמן מהקייטרינג הוותיק והמשובח "טעם וצבע." המנה הבאה שקאופמן מציע היא בסיס למשחקים: את מיץ התפוזים אפשר להחליף בכל מיץ טבעי אחר (חמוציות, אננס, נקטר או מה שאוהבים,( את הפירות - באוכמניות, פטל, דובדבנים מגולענים, קוביות נקטרינות ועוד, ואת אגוז המוסקט אפשר להחליף בקינמון, או להשמיט בכלל.
גביעי ג'לי מוסקט-תפוז וקצפת
המרכיבים (ל-8 גביעי יין:(
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 1 כוסות יין מוסקט
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
קורט אגוז מוסקט טחון
7 גרם ג'לטין (חצי שקית אבקה)
3 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
לקישוט:
פירות טריים ועלי נענע
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים עם וניל. מוסיפים יין וקליפת תפוז ומבשלים כדקה נוספת.
- מסירים מהאש. מערבבים את הג'לטין עם שלוש כפות מים (לא חמים) ומשהים דקה עד שהגר גרים מתנפחים וסופחים את רוב המים. ממיסים במיקרוגל 10-20 שניות עד שהג'לטין נמס. מוסיפים את הג'לטין המומס למיץ התפוזים והיין ומערבבים היטב. מתבלים באגוז מוסקט.
- מסננים את התערובת ומוזגים לגביעי יין. אפשר להוסיף בשלב זה קוביות של פירות טריים פנימה.
- מקררים במקרר 4-3 שעות עד להתייצבות מוחלטת. מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה ומקשטים כל כוס בכף קצפת (או מזלפים "שושנת" קצפת בעזרת שקית זילוף.( מקשטים בפירות ועלי נענע ומגישים קר מאוד.


