שתף קטע נבחר
 

גליתא: חווה של שוקולד

גלית אלפרט דמיינה בית שוקולד על שפת הכנרת. אחרי שנים של לימודים והכנות היא פתחה את "גליתא", מתחם מתוק במיוחד בקיבוץ דגניה ב'

"בחיים לא קורים דברים במקרה. הכל קורה כי כך צריך לקרות". כך אומרת גלית אלפרט כשהיא מתארת את השתלשלות העניינים שהביאה אותה להיות שוקולטיירית. פגשתי את גלית בחוות השוקולד בקיבוץ דגניה ב', באוויר עמד ריח חזק מאוד של שוקולד ובמקום התרוצצו ילדים מרוצים ומחוייכים.

 

גלית, בחורה צעירה עם ברק בעיניים והרבה מוטיבציה, סיפרה שהכל התחיל ערב נסיעתה לבלגיה בשנת 1999 אחרי שסיימה לימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה. גלית ביקשה לנצל את התקופה הזו וללמוד משהו בשביל הנפש. המילה "שוקולד" התחילה להתגלגל שבועיים לפני הנסיעה. היא נרשמה לאקדמיה לבישול ובמשך שלוש השנים הבאות השתלמה בשני מסלולים - שוקולד וגלידה. הלימודים היו תובעניים ומהתלמידים נדרשו שעות ארוכות של סטאז', אך גלית נהנתה מכל רגע, "הגעתי לבלגיה וגיליתי עולם ומלואו, מרותקת לחלוטין מהחומר גלם המופלא שאוצר בתוכו עולם שלם".

 

עבודת הגמר אותה התבקשה גלית להכין הייתה תכנית עסקית מפורטת לעסק דמיוני, כולל מקורות מימון, עיצוב המקום, מחירים ועוד. העסק אותו בחרה גלית לאפיין היה "בית שוקולד וגלידה על שפת הכנרת", ושמו "גליתא". נבואי משהו? כנראה שכן.


חלום שהתגשם. גלית אלפרט והפרלינים (צילום: משה אלפרט) 

 

אחרי שלוש שנים בבריסל חזרה גלית ארצה והתמקמה בקריית אונו. במקביל לעבודתה בחברת תעופה החלה להכין שוקולד ולמכור אותו לחברים, תחת השם "גליתא" - חיבור של שמה ושל האות הראשונה של שם משפחתה. בשיטת ה"מפה לאוזן", העסק הקטן התחיל לתפוס נפח ולגדול, עד שגלית הגיעה למסקנה שצריך לעזוב את העבודה ולהתמקד רק בשוקולד. בדיוק אז הגיעה הצעה מחבר טוב מדגניה, שסיפר לגלית על תוכניות הקיבוץ להקים קומפלקס תיירותי בתחומו והציע לה להשתלב בו.  

 

בתור ילידת קיבוץ אפיקים, שמחוברת לכנרת ולשדות, ההצעה קסמה לגלית. אבל היו חששות מפני עשיית הצעד הגדול ובמשך חודשיים גלית דחתה את תשובתה. יום אחד הגיעה לבקר את הוריה, ובזמן שחיפשה משהו באחד הארונות, נפל עליה ארגז שבו אוחסנו חומרי הלימודים שלה. מתוכו נפלה עבודת הגמר. "כשנפלה עליי העבודה - נפל האסימון", מספרת גלית. "הבנתי שזה בעצם מה שדמיינתי ושעכשיו יש לי את האפשרות להגשים את זה. לא יכולתי לסרב ולמחרת הרמתי טלפון עם תשובה חיובית. מאז הכל היסטוריה".

 

אחרי עבודה של כשנתיים מול מעצבים ואדריכלים נפתחה חוות השוקולד של גלית בשותפות עם קיבוץ דגניה ב'. החווה כוללת את מפעל השוקולד, חנות המפעל, אודיטוריום קטן שמציג סרט על תהליך ייצור השוקולד, על הקירות מוצגים סיפורים ואגדות מעולם השוקולד ויש גם בר קפה שכולל גלידות תוצרת המקום. במפעל מתקיימות סדנאות שונות לילדים וגם למבוגרים - שיכולים ללמוד על הפרלין, על ההיסטוריה של השוקולד או להשתתף בסדנאות מעשיות המלמדות הכנת שוקולד ופרלינים.


מתלכלכים במתוק (צילום: משה אלפרט)

 

במפעל הקטן מייצרים 27 פרלינים שונים, כאשר לכל פרלין יש שם בעל משמעות. לדוגמה, ל"פרלין הרוגע" – צורה שמזכירה את הירח, צבע שמזכיר את הלילה, עם ארומה חזקה של שוקולד, לילה שקט ורוגע, הפותח יום טוב, רוגע, שקט, שלווה – קרם אגוזים עם שוקולד שחור מבפנים ומבחוץ. מתן השמות לפרלינים היה השלב האחרון לפני הפתיחה. את הרעיון קיבלה מאחד מבתי השוקולד בהם עבדה. יחד עם חברה הסתכלו ובחנו כל פרלין בנפרד, ולפי הצורה ושילוב הטעם, הריח והאסוציאציות, נתנו לכל פרלין שם וניסחו את "הסיפור" הייחודי שלו. "לדעתי זה יוצר קשר של לקוח-מוצר", מסבירה גלית. "הלקוח חוזר עם השם של הפרלין ומבקש אותו".

 

לאחר השלמת כל ההכנות ולפני כחמישה חודשים, נפתחה חוות השוקולד - ומאז גלית והצוות שלה מאוד עסוקים. "בחברה מתמקדים בשני מישורים: בחווה, שזה הבית של 'גליתא' והוא המרכז, ובמותג 'גליתא' שכולל את כל המוצרים שלנו, שאותם אנו מוכרים ברחבי הארץ". ההתמקדות כרגע היא בפיתוח ליין של שוקולד ללא סוכר וטבלאות שוקולד.

 

"מהן התוכניות העתידיות של 'גליתא'?", אני שואלת - אך לא מקבלת תשובה. גלית לא מוכנה להסגיר דבר. "לחווה יש עוד הרבה תוכניות וכיווני התפתחות שונים וחדשים", היא אומרת. "ההרגשה היא שרק התחלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לכל פרלין יש שם. "גליתא"
צילום: מורן ראדה
מומלצים