מפגינים גידפו את שרת החוץ בנצרת
השרה לבני, שהגיעה לסעודת שבירת צום הרמדאן באווירת פיוס רב-דתי, נתקלה במארב מתוכנן היטב של מפגינים, שקראו לעברה: "לבני, יש לך דם על הידיים. ציפי לבני היא האמא של הטרור". לבני אמרה בארוע: "הפתרון היחיד לפלסטינים - מדינה משלהם"
קבלת פנים צוננת קידמה הערב (ג') את פניה של שרת החוץ, ציפי לבני, שהגיעה לסעודת שבירת צום הרמדאן בנצרת.
לסעודה, שנערכה ביוזמת ארגון "יוזמות קרן אברהם" בעיר, הגיעו גם ראש עיריית נצרת, ראמז ג'ראיסי, השופט השרעי, מוחמד אבו עובייד, הרב הראשי של חיפה, הרב שאר ישוב הכהן, הארכיבישוף של העדה היוונית-קתולית בישראל, האב אליאס שאקור ועוד.
כמה עשרות מפגינים המתינו לשרה לבני ולמארחיה. המפגינים, מתנועת בל"ד, הקומוניסטים ומפלגות אחרות, הטיחו בלבני ובמארחיה מטר של קריאות רמות. "לבני, יש לך דם על הידיים"; "המדיניות שלך היא מדיניות של הריגת פלסטינים ולבנונים", "ישראל היא מדינת טרור" ו"ציפי לבני היא האמא של הטרור", קראו המפגינים.
המגדפים גם טענו נגד מארחיה של השרה כי הם נותנים בכך לגיטימציה ל"פשעיה של ישראל נגד הפלסטינים, לבנון וסוריה". "הערבים שבאו לקבל את פניה הם בדיוק כמוה. מה, חסר להם אוכל בבית שהם באו לאכול איתה?", תמה אחד המשתתפים בשיחה עם ynet.
"זו צביעות פוליטית שאנשים בכירים שיש להם מעמד פוליטי, ושחלק מהמצע שלהם הוא נגד המדיניות הישראלית שהיא מדיניות של טרור ונגד הגזענות וממשלות ישראל, נפגשים ואוכלים עם שרת החוץ", אמרה ל-ynet פעילת בל"ד, חנין זועבי, שהשתתפה אף היא בהפגנה.
"אני מבינה אנשים שהצביעו עבור הליכוד או העבודה ומארחים אותה, אבל אני לא מבינה איך אנשים בעלי גאווה לאומית משתתפים בסעודות כאלה. חלק מההגדרה של "אדם לאומי" היא גם לחשוף את הצביעות הפוליטית הזאת, לא רק לא להשתתף בה. בסופו של דבר המסר שלנו עבר והמארחים חשו במבוכה וניסו להצניע את עצמם", אמרה המפגינה.
לבני ניסתה לשמור על ארשת פנים רגועה ואף נשאה דברים בארוע.
"הפתרון הלאומי השלם והיחידי לבני העם הפלסטיני יהיה במדינה פלסטינית, כשם שישראל משמשת כבית הלאומי לעם היהודי", אמרה והוסיפה כי "ההנהגה הערבית בישראל עושה טעות כשהיא קוראת להתבדלות ולסירוב לשירות האזרחי, כאשר דווקא הוא זה אשר יכול לעודד את השיח המשותף ולגשר על הפערים. אם תתבדלו, תשאלו את עצמכם איפה הייתם דווקא כשיכולתם להשפיע".
לבני סיכמה את דבריה ואמרה כי "זהו הזמן המתאים לדון בבעיות ולגשר על הפערים, לצד ההתקדמות בתהליך המדיני".
