צדפות מטריפות: קוקי סאן ז'אק בתוך מרק
"קוקי סאן ז'אק" או "סקאלופס", הן צדפות שניתן לרכוש היום קפואות בחנויות שמוכרות מזון לא כשר. השף ניר ויימן מגיש מתכון מהיר וקל למנה ראשונה של צדפות שמוגשות במרק של חציל קלוי ולבן
קוקי סאן ז'אק במרק של חציל קלוי ולבן
מתכון של השף ניר ויימן, ממסעדת "מל ומישל"
המרכיבים (4 מנות):
16 יחידות צדפות קוקי סאן-ז'אק (סקאלופ)
1 חציל בינוני
500 מ"ל לבן
250 מ"ל חלב
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור שמן זית
לקישוט: נבטי חמניות
"קוקי, תכין לי קוקי" (צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- קולים את החציל על אש גלויה עד שהקליפה חרוכה ובשרו רך. מצננים. קולפים את הקליפה השרופה ומעבירים את בשר החציל לקערת מעבד מזון.
- מוסיפים לחציל את הלבן והחלב ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מעבירים את תכולת הקרעה לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה עד סף רתיחה (אין להרתיח).
- ממיסים מעט חמאה במחבת כבדה וצורבים בה את הסקאלופ משני הצדדים עד שהם מקבלים צבע זהוב.
- הגשה: יוצקים את המרק לצלחות מרק שטוחות, מניחים 4 סקאלופ בכל צלחת, זולפים מעט שמן זית, מפזרים כמה נבטי חמניות ומגישים מיד.

וככה נראית הצדפה עצמה
צילום: ויז'ואלפוטוס
מומלצים