שתף קטע נבחר
 

שיטת הפרד ומשול: על חתונות מפוצלות

תופעה שתופסת תאוצה - פיצול החתונה לשני אירועים נפרדים בעלי אופי שונה בתכלית, כדי לענות על צרכי דורות ופלגים שונים במשפחה. שמחה כפולה ומכופלת, או כאב ראש כפול?

אחת הדילמות שעומדות בפני הזוג המאושר בתכנון האירוע המשמח היא הרגע בו יש להחליט מה לעשות אחרי החופה. מצד אחד רוצים להמשיך ולשמוח אחרי שבירת הכוס, מצד שני לא רוצים ששאר הקהל, זה שאינו רוקד, ייאלץ לסעוד לצלילי בומים למיניהם שמחרישים את אוזניהם מאזור רחבת הריקודים.

 

אפשר להתפתל ולתכנן, לשחק מעט עם לוחות הזמנים, וגם עם המוזיקה והתפריט, כך שכל אחד מסוגי האורחים שלכם יקבל את מבוקשו. אבל גם בתכנון הכי קפדני לא תהיה התאמה מלאה לגמרי. הקהל המבוגר יאבד עניין זמן קצר אחרי שהתקליטן יחליט שהוא נמצא באיביזה וימטיר על קהל הרוקדים ממיטב להיטי אי המסיבות, ואילו הקהל הצעיר עלול להשתעמם בקבלת פנים ולסמן לתקליטן את סימן ה"נו תעלה כבר..." בתחילת הריקודים.

 

למרבה הצער, רוב הסיכויים שגם אם ממש ממש תתאמצו לא תוכלו להצליח ולקלוע לטעמם של מאה אחוז מאורחיכם האהובים ולגשר על פער הדורות. מצד אחד, רוצים לתת לאירוע נופך חגיגי, אלגנטי וקלאסי, כזה שיאפשר להורים ולמבוגרים לאכול בשקט אוכל בסגנון מסוים, לרקוד טנגו, רומבה וצ'ה צ'ה צ'ה ולהתעדכן ברכילות המשפחתית האחרונה. מצד שני, מגיעים הרבה חברה צעירים ושוקקי חיים שאוכל הוא הדבר האחרון שיש להם בראש, והם רוצים לחגוג כדבעי – מה שאומר דיג'יי תותח, פרטייה משוגעת והרבה אלכוהול. מבחינתם כל שלב האוכל וקבלת הפנים הוא בגדר זמן מבוזבז ומיותר, בו אפשר היה לשתות עוד איזה דרינק על הבר ולחזק את מצב הרוח הטוב שהביאו איתם מתאילנד.

 

אבל מה לעשות שהשניים לא כל כך הולכים ביחד?

 

אז זהו, שבאחרונה מסתמן פתרון יצירתי שזוגות בעלי מעוף החלו ליישם - פיצול החתונה. חופה אלגנטית וסולידית בבית כנסת, וחגיגה משובחת במקום אחר.

 

בעצם מדובר בפתרון של "הפרד ומשול". למה לענות ולייסר את הסבתא עם הטראק האחרון של "אינפקטד" ולרסק את אבני הכליה של סבא עם באסים אימתניים? למה להחריב את רחבת הריקודים עם טנגו שכלל לא מדבר אל 80 אחוז מהאורחים, ובכללם רוב הקהל הצעיר?

 

הפתרון, אם כן, הוא יצירת שני אירועים, אחד לכל חתך קהל. הקהל היותר מבוגר, הכולל את החברים של ההורים, בני המשפחה ועוד, ייהנו מאירוע סולידי חביב, הכולל את טקס החופה, ארוחת ערב טובה, ואולי אפילו כמה ריקודים סלוניים או שנות ה-60 לקינוח.

 

הצעירים והחברים זה כבר סיפור אחר. אלכוהול בשפע, מזנון קליל יותר בסגנון ה"פינגר פוד" ומוזיקה המותאמת לקהל היעד – החל מדאנס ולהיטים ועד למוזיקת מועדונים עדכנית.

 

ניתן לערוך את שני האירועים באותו לוקיישן, ובעצם להזמין את הצעירים לשעות יותר מאוחרות. אבל רוב הזוגות מקיימים את שני האירועים בימים נפרדים, וכך גם מקום האירוע והאווירה שהוא משרה מתאימים יותר לכל אירוע ואופיו.

 

ענת ודורון: "כולם היו מרוצים ולא ויתרנו על כלום"

מספרים ענת ודורון: "כשרצינו להתחתן והסתכלנו על רשימת המוזמנים, ראינו שאנחנו בבעיה. חצי מהמשפחה שייכת לדור המבוגר, שאוהב לאכול בשקט, והחצי השני חברים בגילנו, שרק רוצים לחגוג איתנו ולהתפרק. היה לנו ברור שלא נצליח לרצות את שני הצדדים באירוע אחד, אז עשינו חופה מקסימה בבית הכנסת הגדול בתל אביב ואירוע סוף הדרך ב'שושנה ג'ונסון'. כולם היו מרוצים ולא ויתרנו על כלום".

 

דיג'יי מורן קריב, מקבוצת ד'פלוס מספר על חתונה שכזאת: "אין ספק שאם הקהל יותר הומוגני, ניתן להוציא ממנו יותר. שמחתי להשתתף באירוע מדהים שבחלקו הראשון ניגנתי מוזיקה שהותאמה לקהל המבוגר יותר. זה היה מרגש לראות את הרחבה מלאה זוגות מבוגרים רוקדים יחדיו לצלילי It's Now Or Never או Great Balls Of Fire, זאת לאחר שכל האירוע לווה בשירים רומנטיים כיפיים שהתגובות עליהם היו נהדרות, פשוט ראו כמה הקהל היה מבסוט. יומיים לאחר מכן האירוע השני של אותו זוג היה במקום מדהים שצופה על הכנרת, ישנים באוהלים מאובזרים היטב, אבל ברור שלקהל המבוגר זה לא מקום מתאים. הצעירים רקדו שם בטירוף עד שעה חמש בבוקר, ומובן שיכולתי להיות הרבה יותר יצירתי ונועז עם המוזיקה".

 

ניצן ויקטורוביץ', השף של "סטואה בית האירועים", אומר: "חתונה מפוצלת מאוד אהודה עליי כשף. יש לי את היכולת להתאים את האוכל בהתאם להווי, לרוח האירוע ולקהל הסועדים. בחלק הראשון של אירוע משפחות, החופה, לרוב מדובר במנות מתוחכמות. דוגמה למנות פתיחה: פלמידה על מצע קינואה, פילה סלמון על מצע קינואה וחציל קלוי, סביצ'ה דג ים, קרפצ'ו סינטה עם סלט עגבניות ורוקט ועוד. המנות עיקריות המועדפות על ההורים הן פילה מוסר, פילה בקר, פרגית במעטפת איטריות.

 

המנות מלוות בהתאמה מלאה לאלכוהול הראוי המועדף על הסועדים. האירועים קטנים ואלגנטיים, לכן אני ממליץ על הגשה לשולחנות, מה שגורם לאירוע להיראות מכובד ואקסקלוסיבי יותר. הקהל המבוגר מעדיף הגשה לשולחן עם מלצר צמוד לאורך כל האירוע. גם המנות האחרונות הופכות להיות איכותיות יותר - פוטיפורים, טארטלטים במילוי פירות ושוקולד, שוקולד בעבודת יד, טירמיסו ופנאקוטה. ועוד חזרה נוסטלגית משמחת: על שולחן החתן-כלה המסורתי עוגת חתונה בת מספר קומות, המשמשת גם מנה אחרונה".

 

לעומת זאת, אומר ויקטורוביץ', באירוע המסיבתי האוכל מוגש במזנונים ובמסתובבים. "הקהל הצעיר שותה, ולכן המנות מתלוות ומשלימות את האלכוהול, כגון מיני המבורגרים, קבבוני טלה על מקלות קינמון, סושי ודים סאם, דגי טמפורה. המנות האחרונות מתאפיינות במתיקות עזה, הרבה שוקולד, מזרקות שוקולד, פונדאנט שוקולד עם מרשמלו ופירות חתוכים, בר טרפלס, שוקולד איכותי, בר שוקולדים איכותיים, סופלה".

 

תהלוכה ביפו העתיקה


חתונה הפוכה ב"לורנס": עם התזמורת, לחופה של אילון ומרי (צילום: נתי חדד)

 

בקיץ התחילו אנשי "לורנס", מתחם אירועים ביפו, משהו שנקרא "חתונה הפוכה". אנשי לורנס מתמחים בהפקת חתונות קוקטייל, חתונות משתנות תוך כדי אירוע,

חתונות הכוללות סיור רגלי בסמטאות יפו העתיקה, חתונות מפוצלות משולבות עם סידור האולם מחדש אחרי כל פרק.

 

התסריט: האורחים מוזמנים בשעה שבע וחצי לקבלת פנים. לאחר שעה מתחילה ארוחת הערב, עם פינות מגוונות של מזנונים או הגשה. בעשר וחצי כל אורחי החתונה יוצאים לתהלוכה הגדולה, שבראשה החתן והכלה. כל אורח מקבל בלון לבן, והתזמורת מלווה במשך צעדה של כעשר דקות לבית כנסת ביפו (את המבוגרים והמתקשים בהליכה מסיעים ברכב עד לחופה), או לגן המשקיף על תל-אביב, בו נערכת החופה. בתום הטקס, לאחר כ-40 דקות, האורחים חוזרים לגלריה ואופי האירוע משתנה לאלטרנטיבי, כשהגלריה מסודרת עם ריהוט של ספות אלטרנטיביות ושולחנות נמוכים, מוכנה ומזומנה למסיבה עד אור הבוקר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשהצועדים חוזרים הגלריה כבר מוכנה למסיבה
צילום: נתי חדד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים