שתף קטע נבחר
 

לאכול על הגובה: אלן דוקאס במגדל אייפל

מתכננים נסיעה לפאריס? רוצים לאכול אוכל מצויין בגובה של 125 מטרים מעל פני הקרקע? עכשיו אתם יכולים - השף הצרפתי אלן דוקאס פותח מסעדה חדשה בקומה השנייה של מגדל אייפל. גורמה בשחקים

שף העל הצרפתי, אלן דוקאס, לוקח את הבישול שלו לגבהים חדשים ופותח מסעדה חדשה בקומה השניה של מגדל אייפל, בגובה של 125 מטרים מעל לקרקע. המסעדה, שנקראת "ז'ול וורן", עוצבה מחדש לפני כארבעה חודשים על ידי הארכיטקט פטריק ז'ואין. במסגרת השיפוץ נעשה שימוש בזכוכיות מיוחדות בבניית החלונות, כך שהסועדים יכולים לצפות בנוף גם בשעת לילה כשחלל המסעדה מואר.

 

דוקאס, שבבעלותו רשת של מסעדות בכל רחבי העולם שביחד אוחזות מספר שיא של 14 כוכבי מישלין, בנה "מעבדת בישול" תת-קרקעית בקרבת מקום כדי להכין חלק מהמנות שיוגשו במסעדה וכדי לספק למסעדה מרתף יין, שכן מטבח המסעדה שגודלו 45 מטרים רבועים, קטן מכדי להאכיל 120 סועדים. המנות יושלמו במטבח המסעדה על ידי צוות של 17 טבחים שבראשם עומד פסקל פרו.  

אלן דוקאס (צילום: איי אף פי)

 

בראיון לטלוויזיה הצרפתית סיפר דוקאס שהוא מתכוון להפוך את המסעדה ל"חלון ראווה" למטבח הצרפתי, אולם, הוא הוסיף ואמר, אין בכוונתו להפוך אותה למסעדת פאר יקרה כמו ספינות הדגל שלו - מסעדת "פלאזה אתני" שבפאריס ומסעדת "לואי ה-15" שבמונקו. דוקאס פתח לאחרונה מסעדה במלון דורצ'סטר בלונדון ובבעלותו מסעדות בניו-יורק, לאס-וגאס, הונג-קונג, טוקיו וברחי צרפת ופאריס.

 

מחירה של ארוחת צהריים ב"זול וורן" יהיה 75 יורו ומחירה של ארוחה ממוצעת בערב ינוע בין 155 ל-170 יורו כולל משקאות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאכול בשמיים
לאכול בשמיים
צילום: רויטרס
מומלצים