שתף קטע נבחר
 

בטעם בלקני: מאפה תרד עם בולגרית וקשקבל

השילוב של תרד, גבינה בולגרית וגבינת קשקבל הוא אחד השילובים הנפוצים במטבחי הבלקן. הנה מתכון למאפה קליל שמשלב את שלושת המרכיבים

מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל

מתכון באדיבות חברת "סנפרוסט"

 

המרכיבים (8-6 מנות):

1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים

30 גרם חמאה

1 כוס חלב

1 כפית מלח

3 כפות קמח

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

לציפוי:

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)

1 מיכל שמנת חמוצה

3 ביצים

קורט מלח

לזרייה:

1/4 כוס צנוברים

חופן קצח

 

כלים: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ


(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה בסיר קטן ומאדים את התרד המוקפא עם החלב ועם המלח עד שהנוזלים מתאדים (כ-10 דקות).
  2. מוסיפים את הקמח, בוחשים 3 דקות ומסירים מהלהבה.
  3. מערבבים את התרד עם הגבינה הבולגרית ומשטחים בתבנית משומנת.
  4. מערבבים את גבינת הקשקבל המגוררת, השמנת, הביצים והמלח ויוצקים לתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ-20 דקות.
  6. בוזקים על המאפה את הקצח ואת הצנוברים ואופים 20 דקות נוספות.

 

גיוון: אפשר לאפות ולהגיש בתבניות אישיות מחרס או מקרמיקה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים