שתף קטע נבחר
 

איך כובשים לימונים - בשלושה אופנים שונים

החורף, עונת הלימונים, הוא זמן מצויין לכבוש אותם. הנה שלושה מתכונים ללימונים כבושים, שבכל אחד מהם דרך כבישה ותיבול מעט שונים. המנון ללימון

לימונים כבושים עם אריסה

ברשת אגאדיר, השיקו המבורגר חדש בשם "דיאנא" שכולל לימונים כבושים - תוצר של שיתוף פעולה עם דוחול ספאדי ממסעדת "דיאנא". הנה המתכון ללימונים הכבושים:

 

המרכיבים:

5 לימונים בינוניים–קטנים פרוסים לפרוסות

3 כוסות מיץ לימון טבעי, סחוט

1 כף אריסה מוכנה

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הלימונים ופורסים אותם לעיגולים.
  2. מסדרים בתוך צנצנת שכבות של פרוסות. לאחר שהצנצנת מלאה,יוצקים את המיץ לתוך הצנצנתומוסיפים כף גדושה של אריסה. סוגרים ומנערים.
  3. מניחים במקום מוצל וקריר כשמדי כמה ימים מדי פעם הופכים את הצנצנת ומנערים על מנת שלא יצטברו משקעים בתחתית הצנצנת. הלימונים מוכנים לאכילה אחרי חודש.

 

לימונים כבושים עם פפריקה ומלח

מתכון באדיבות אנטוניו מנסה, "אלי אולי"

 

המרכיבים:

1/2 1 ק"ג לימונים גדולים

1/2 כוס מלח

1/2 כוס פפריקה מתוקה

מיץ ממספר לימונים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את המלח עם הפפריקה. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם לעיגולים.
  2. טובלים כל פרוסת לימון בתערובת הפפריקה והמלח ומסדרים בתוך צנצנת שכבות של פרוסות לימון. לאחר שהצנצנת מלאה  יוצקים לתוך הצנצנת מיץ לימון עד למעלה.
  3. סוגרים היטב ומניחים במקרר למספר ימים. מדי פעם הופכים את הצנצנת ומנערים על מנת שלא יצטברו משקעים בתחתית הצנצנת. לאחר מספר ימים הלימונים יהיו מוכנים לאכילה כשהם רכים וצבעם כתום.

(צילום: גבי מנשה)

 

לימונים ננסיים כבושים במלח גס ופלפלונים חריפים

מתכון באדיבות אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים:

לימונים ננסיים שטופים היטב

מלח גס

מיץ לימון

פלפלונים אדומים חריפים יבשים

שיני שום שלמות

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים חתכים עמוקים בצורת X בכל לימון ומקפידים להשאיר אותם מחוברים בבסיסם.
  2. ממלאים מלח גס בתוך החתכים, סוגרים ובעזרת הידיים מחזירים את הלימון לצורתו השלמה.
  3. ממלאים צנצנת זכוכית בלימונים הממולחים, מניחים מעליהם משקולת, סוגרים ושמים בצד ל-48 שעות לפחות.
  4. שופכים את הנוזלים שניגרו מהלימונים ומכסים אותם במיץ לימון טרי עד כיסוי.
  5. מוסיפים לצנצנת פלפלונים חריפים ושיני שום לפי דרגת החריפות הרצויה. יוצקים שמן זית כדי ליצור שכבת שמן אוטמת. סוגרים היטב ושומרים בצד לפחות חודש.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המון שיטות כבישה. לימונים כבושים
המון שיטות כבישה. לימונים כבושים
צילום: אסף רונן
מומלצים