תימניאדה במלאבס: סאלוף עם פסטו
הסאלוף בטעמים (תחזיקו חזק: עם פסטו, עגבניות ופטריות) יגרום לדיאטניות התמוטטות עצבים, אבל ישיב את כבודו החבוט של המטבח התימני המשעמם
אפשר להגיד הרבה דברים על התימנים, אבל האוכל שלהם הוא לא משהו שיש לכתוב עליו הביתה (ויסלח לנו גיל חובב.( נכון שהם עדה מאוד נקייה, ושטובי זמרינו מתהדרים בשורשים צנעניים, אבל מה יהיה עם דלות החומר שהם מפגינים במטבח? פלא שהתימנים רזים? כמה אפשר ללעוס אוכל שמורכב מקמח, מים ומרגרינה? מטבח עניים, אתם יודעים, הצמיח כבר כמה מאכלים נפלאים לאורך ההיסטוריה הגסטרונומית ברחבי העולם, ורק התימנים נותרו עם תפריט כל כך משמים. קובנה זה סבבנה, וגם ג'חנון ומלאווח, רק שמלבד מתקפת פחמימות, פלוס חילבה במרק וחוואייג' גם, שאר הביצועים שמפגי־ נים התימנים רחוקים מגיוון. אלא אם לוקחים בחשבון צירופים אקזוטיים כמו ג'עלה בסלט ירוק מעלי גת.
אז הנה, רבותיי, הבלחה ראשונה ויצירתית בגזרה: סאלוף בטעמים. סאלוף הוא מעין פיתה תימנית (אחת משלל הווריאציות,( שעשויה מקמח, שמרים ושמן. במאפיית הסאלוף בפתח תקווה, שנפתחה אך לפני חודשיים, החליטו להלביש אותו בלבוש עדכני. לסאלוף המסורתי הוסיפו פסטו ועגבנייה, בצל מטוגן ופטריות, שום ושמן זית, ולטיפוסים הפחות נועזים - סתם שומשום. זה חמים, זה מנחם, זה עולה רק חמישה שקלים, וזה יגרום לכל אוהדי דיאטת אטקינס להתגרד באימה.
ליאור צוברי, הבעלים, פתח את המאפייה הקטנה כסניף שני למאפייה הוותיקה בשוק התקווה. הוא מעיף פה באוויר סאלופים חמים ומדוגמים, ויחד עם שותפו אלעד אדרי הם גם ימליצו לכם על דרכים נוספות לגרום לדיאטניות התמוטטות עצבים. למשל לחוח, הפנקייק התימני. לחוח הוא בצק אוורירי ומלא בועות, המטוגן במחבת. הוא מבוסס על - נכון, נכון - קמח, שמרים ומים, העוברים התפחה ואז מטוגנים במחבת קרה ומשומנת היטב. בין הכנת לחוח אחד לאחר מקררים היטב את תחתית המחבת, אחרת לא ייווצרו עליו הבועות המסורתיות, שהן סוד קסמו. את הלחוח של מאפיית הסאלוף אפשר לאכול עם ביצה או עם סירופ מייפל.
ואם תרצו להמשיך בחינגת הבצקים, יש גם קובנה - משהו שבין לחם לעוגה מבצק אוורירי, המבוסס על - טוב, פעם אחרונה - קמח, הרבה שמרים ושמן. הקובנה הולכת מצוין עם סמנה, שהיא החמאה של התימנים (ממש כמו הגי, שהיא החמאה המזוקקת של ההודים.( בקיצור: אין גבול לדמיון האנושי. התימנים הם אות ומופת למה שאפשר להכין מרשימת מצרכים הכוללת שלושה פריטים שחוזרים על עצמם.
מי שרוצה יכול לרכוש פה גם חילבה וסחוג אדום וירוק. לקינוח יש צרורות של עלי גת. לעיסה נעימה.
מאפיית הסאלוף, שטמפפר 29 פתח תקווה, טל' 6971421-.057 פתוח: א'-ה' 07:00־,19:00 ו' עד שעה לפני כניסת השבת.