שתף קטע נבחר
 

לחשוב ירוק: תבשיל אפונה ופורטבלו ברוטב נענע

הנה מתכון לתוספת קלה ומהירת הכנה שיכולה לשמש כחלק מארוחה יומיומית או לאירוח - תבשיל אפונה עדינה עם פטריות פורטבלו ותפוחי אדמה, שמוגש ברוטב נענע ושום

תבשיל אפונה, פטריות פורטבלו  ותפוחי אדמה, ברוטב נענע ושום

 

מתכון באדיבות "סנפרוסט"

 

 

המרכיבים:

1 שקית (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת 

4 כפות שמן זית

8 פטריות פורטבלו (כ-250 גרם) ללא הרגל, פרוסות

6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)

1/2 1 כוסות מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק)

כף טימין טרי קצוץ

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

מלח ופלפל

לרוטב נענע:

1/3 כוס נענע קצוצה

8 שיני שום כתושות

1/3 כוס שמן זית

1 כפית גרגירי פלפל אדום (לא הכרחי)


תוספת מפתיעה (צילום: פיליפ מטראי)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת שמן ומטגנים את הפטריות עד להשחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.
  2. מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי מידת הצורך) ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 8-5 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
  5. רוטב הנענע: מערבבים היטב בכלי סגרו את הנענע, השום והשמן.
  6. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ופלפל.
  7. להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפונה ירוקה
צילום: ירון ברנר
מומלצים