לחשוב ירוק: תבשיל אפונה ופורטבלו ברוטב נענע
הנה מתכון לתוספת קלה ומהירת הכנה שיכולה לשמש כחלק מארוחה יומיומית או לאירוח - תבשיל אפונה עדינה עם פטריות פורטבלו ותפוחי אדמה, שמוגש ברוטב נענע ושום
תבשיל אפונה, פטריות פורטבלו ותפוחי אדמה, ברוטב נענע ושום
מתכון באדיבות "סנפרוסט"
המרכיבים:
1 שקית (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת
4 כפות שמן זית
8 פטריות פורטבלו (כ-250 גרם) ללא הרגל, פרוסות
6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)
1/2 1 כוסות מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק)
כף טימין טרי קצוץ
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
מלח ופלפל
לרוטב נענע:
1/3 כוס נענע קצוצה
8 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמן זית
1 כפית גרגירי פלפל אדום (לא הכרחי)
תוספת מפתיעה (צילום: פיליפ מטראי)
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת שמן ומטגנים את הפטריות עד להשחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.
- מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי מידת הצורך) ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 8-5 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
- רוטב הנענע: מערבבים היטב בכלי סגרו את הנענע, השום והשמן.
- מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ופלפל.
- להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

אפונה ירוקה
צילום: ירון ברנר
מומלצים