שתף קטע נבחר
 

חגיגי ומושקע: פילה בקר על מצע אספרגוס

יש מקרים בהם אנו זקוקים למנה שלא תהיה רק טעימה, אלא גם מרשימה במראה שלה. השף זיו שלף מציע מנה של פילה בקר על מצע אספרגוס, עם קונפי בצל וקונפי שום. דורשת השקעה ותשומת לב, אבל שווה כל רגע

פילה בקר על מצע אספרגוס עם קונפי בצל וקונפי שום

באדיבות השף זיו שלף, "שלף קייטרינג"

  

המרכיבים:

2 נתחי פילה בקר במשקל 200 גרם כ"א

10 גבעולי אספרגוס

3 בצלים גדולים

1/2 כוס ציר בקר

15 שיני שום

1 כוס חלב

חמאה

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם


(צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:
  1. קונפי שום: מבשלים את שיני השום עם החלב עד לאידוי מלא של החלב וריכוך מלא של השום. טוחנים, ממליחים ומפלפלים.
  2. קונפי בצל: חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם חמאה על אש קטנה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים ציר בקר וממשיכים לבשל במשך 30-40 דקות עד להשחמה של הבצל ואידוי הנוזלים. מתבלים במעט פלפל ומלח וטוחנים את התערובת.
  3. מקפיצים את האספרגוס עם כף שמן זית על מחבת טפלון למשך דקה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.
  4. מחממים כף שמן זית במחבת וצורבים את נתחי הפילה למשך 3-4 דקות מכל צד. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.
  5. סידור המנה: מסדרים 5 גבעולי אספרגוס בכל צלחת הגשה, מעל מניחים את נתח הפילה. יוצרים כדור שטוח מעט של קונפי בצל ומניחים מעל. מקשטים מסביב בנקודות של קונפי שום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שום. דורש ריכוך מלא
צילום: דניה זגדון
מומלצים