איטליה בישראל: חזה עוף בתרד ושמנת
במהלך החודשים מרץ ואפריל יערך פסטיבל איטליה במבחר מסעדות שבמסגרתו יוגשו מנות מיוחדות. הנה מתכון למנה מתוך הפסטיבל
מבחר מסעדות מזמינות אתכם לערוך טיול קולינארי במחוזות איטליה השונים, במהלך החודשים מרץ ואפריל, במסגרת פסטיבל איטליה. כל אחד מהשפים בחר מנת ספיישל אחת המזוהה עם אזור שונה באיטליה, במטרה לחשוף את הקהל הישראלי לחוויות הקולינאריות המגוונות של המטבח האיטלקי ולהראות שהוא מציע הרבה מעבר לפיצה ופסטה. את הפסטיבל תלווה רשת המרכזים הקולינאריים "לגעת באוכל" בסדנאות בישול איטלקיות ומוצרים איטלקיים ייחודיים, כמו פסטות משובחות, רטבי עגבניות שונים, שמנים מתובלים ועוד. משתתפים בפסטיבל: "אייסברג וולקנו" ו"Gusto" בת"א, "דאנטה", ו"הנמל 24" בחיפה,"לוקה" בהרצליה, "פרנצ'סקה" בראשון לציון, וסניפי ראשל"צ ורעננה של המרכז הקולינרי "לגעת באוכל"
חזה עוף ברוטב תרד, פטריות ושמנת
מתכון של השף אופיר דמלין, מסעדת "פרנצ'סקה", ראשל"צ
המרכיבים:
250 גרם חזה עוף מחולק לפרוסות דקות
1 כפית חרדל דיז'ון
חופן עלי תרד טריים
10 פטריות שמפיניון חתוכות
4 שיני שום
5 יח' עגבניות מיובשות חתוכות
50 גרם חמאה
2 גבעולי טימין
1 כוס שמנת
1/4 כוס יין לבן
1 בצל קטן חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גרם קמח
אופן ההכנה:
- מקמחים את נתחי העוף ומנערים את עודפי הקמח. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את החמאה ומטגנים קלות את החזה עוף משני צדדיו. מוציאים ומניחים בצלחת.
- מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את החרדל והיין הלבן, מבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מוסיפים את הפטריות, עלי התרד, טימין, שום, עגבניות מיובשות, מלח ופלפל. מטגנים קלות עד שהפטריות מבושלות.
- מוסיפים את השמנת ואת נתחי חזה העוף, מבשלים כדקה עד שהרוטב מסמיך ומגישים מיד.
