שתף קטע נבחר
 

במחבת אחת: שעועית ירוקה ונתחי פרגיות

העסיסיות של נתחי הפרגיות בשילוב עם הרעננות של השעועית הירוקה יוצרות מנה טעימה שתוכלו להכין בקלות ובמהירות

שעועית ירוקה עדינה עם נתחי פרגיות בשום וטימין

מתכון מתוך הספר "פשוט טרי" של סנפרוסט

 

המרכיבים (6 מנות):

1 שקית (600 גרם) שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת

1 ק"ג סטייק פרגיות (ירך עוף ללא העצם והעור)

1 ראש שום

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

6 גבעולי טימין

4 עלי דפנה


(צילום: דני לרנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים כל נתח פרגית לקוביות גדולות ומפרקים את ראש השום לשיניים (ללא קילוף).
  2. מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את נתחי הפרגית.
  3. מוסיפים את שיני השום, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומניחים מעל את גבעולי הטימין ועלי הדפנה.
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים כ- 20 דקות. מוציאים את הטימין ועלי הדפנה, מניחים את השעועית על נתחי העוף, מכסים וממשיכים לבשל כ- 15 דקות.
  5. מערבבים את השעועית המאודה עם נתחי העוף והשום ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים