אדום ירוק: מאפה עגבניות שרי על פסטו אורגנו
מאפה בצק עלים מהיר הכנה עם פסטו של אורגנו טרי ועגבניות שרי. שילוב טעמים מושלם של חמיצות העגבניות ורעננות האורגנו
מאפה עגבניות שרי על מצע פסטו אורגנו
מתכון באדיבות "מעדנות"
המרכיבים (8 מנות):
1 חבילה (קילו) בצק עלים צרפתי מופשר ומרודד לפי ההוראות על האריזה
1 ביצה, טרופה עם כפית מים
1 קילו עגבניות שרי
לפסטו:
2 כוסות דחוסות של עלי אורגנו טריים2-3 שיני שום גדולות, קלופות
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
לקישוט: עלי אורגנו
(צילום: נלי שפר)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- הפסטו: מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון, פרט לשמן ולמלח, ומעבדים למחית אחידה.
- מוסיפים את השמן בזרם דקיק, תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהשמן כולו נבלע בתערובת. ממליחים ומשפרים את התיבול.
- הבצק: חותכים 2 מלבני בצק בגודל 35X25 ס"מ ומניחים בתבנית. מניחים במקפיא ל-5 דקות.
- בעזרת סרגל חותכים משולי כל מלבן מסגרת בעובי 1.5 ס"מ, ומחזירים בינתיים את המסגרות למקפיא.
- מרדדים מעט את מלבני הבצק שנשארו, כך שיחזרו לגודלם המקורי (35X25 ס"מ).
- מברישים את השוליים בביצה טרופה.
- מוציאים את המסגרות מהמקפיא ומניחים על מלבני הבצק. מהדקים בעדינות כך שנוצרות מעין תיבות בצק.
- מניחים את תיבות הבצק בתבנית ומורחים בתוכן (לא על המסגרת) שכבה דקה של רוטב פסטו (אפשר לשמור את שאריות הפסטו במקרר כשבועיים, בצנצנת אטומה מכוסה בשכבת שמן זית). חוצים את העגבניות ומסדרים בצפיפות בתיבות הבצק. מברישים את מסגרת הבצק בביצה.
- אופים 25-20 דקות, עד שהבצק זהוב ותפוח.
- ב-3 הדקות האחרונות לאפייה מניחים את התבנית על קרקעית התנור, כדי לוודא שתחתית התיבות אפויה. מגישים חם בקישוט עלי אורגנו טריים.

צילום: מריאן הול
מומלצים