לפתוח את השבוע עם עוגת שמרים במילוי ריקוטה
עוגת שמרים טרייה, שבדיוק יצאה מהתנור, היא אחד הדברים שאי אפשר לעמוד בפניהם. הנה מתכון לעוגת שמרים במילוי ריקוטה, שתעשה לכם בוקר נהדר
עוגת שמרים במילוי ריקוטה
מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"
המרכיבים:
לבצק:
5 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
גרידה מחצי לימון
1/4 כוס חלב
350 גרם חמאה קרה מאוד מחולקת לקוביות
מלית ריקוטה:
1/2 ק"ג גבינת ריקוטה
1/4 כוס שמנת חמוצה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 גביע גבינה לבנה 9%
גרידה מלימון אחד
1/4 כפית תמצית וניל
מעט קינמון
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערת ממיקסר ומערבלים. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל וגרידת הלימון וממשיכים לעבד. מוסיפים את החלב ומעבדים עד לאיחוד הבצק.
- לבסוף מוסיפים את החמאה הקרה בהדרגה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-3 שעות עד להתייצבות הבצק.
- המלית: מניחים את הריקוטה והסוכר בקערת מערבל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת וחומרי טעם וממשיכים לערבל. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן, ומורחים עליו 1/4 מכמות המלית. זורים מעל המלית מעט קינמון ומגלגלים לרולדה. מעבירים את הגלילים לתבניות אינגליש קייק, מכסים ומניחים לתפיחה במשך שעה בטמפ' חדר.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

צילום: אסף אמברם
מומלצים