שתף קטע נבחר
 

לעשות את זה חוקי

השימוש של עובד במשאבים שונים שמקום העבודה מעמיד לרשותו, היה מאז ומתמיד סלע מחלוקת, כי בהרבה מקרים עובר קו דק בין שימוש סביר לניצול לרעה.

תחשבו על הטלפון, למשל - מצד אחד, אם אתם מדברים עם חברתכם הנורבגית על חשבון מקום העבודה שלכם במשך שעות, אז קשה לבוא בטענות למעסיק שלכם אם יפטר אתכם. מצד שני, אם הילד שלכם חולה ואתם עושים שיחה בת שתי דקות הביתה, לבדוק מה שלומו, אז המעסיק שלכם צריך להיות גם רע לב וגם טיפש כדי להעיר לכם על כך.

 

באותו אופן, המעסיק שלכם עשוי לחשוב שגלישה לאתר חדשות היא בזבוז זמן; אתם, עשויים לטעון שלצורך עבודתכם אתם חייבים להתעדכן בחדשות הרלוונטיות לענף שלכם. לכך מצטרפים מחלקת המחשב או מנהל הרשת, עם דרישות שקשורות לאבטחה, שיכולות להיות הגיוניות או מופרזות. אז מה עושים?

 

עו"ד יהונתן קלינגר, העוסק בדיני מידע ומחשבים מסביר: "מצד אחד, המחשב והחיבור האינטרנט שייכים למעביד ועל זמן העבודה שלכם הוא משלם, לכן לגיטימי לצפות שלא תעשו בהם שימושים שאינם קשורים לעבודה.

 

"מצד שני, יש הבדל בין סוגי שימוש שבאים על חשבון העבודה, או מנוגדים למדיניות של מקום העבודה, לכאלה שתורמים לעבודה שלכם או לא מפריעים לה. אם אתם בודקים דואר אלקטרוני ב-Gmail בזמן ההפסקה שלכם, למשל, אפשר לראות בזה שימוש סביר".

 

"אבל לפני כל דבר אחר כדאי לבדוק מה בדיוק אומר חוזה העבודה. אם הוא אוסר עליכם במפורש לשלוח דואר אלקטרוני, ואתם חתומים עליו, אז הסכמתם שלא לעשות זאת ואתם מחוייבים לכך".

 

תמיד כדאי, הוא מוסיף, לנסות לקבל הסכמה לצורת שימוש מסויימת. לדוגמה, שירות רשת שיכול להחליף תוכנה כלשהי, יכול להיות פתרון מקובל על מנהל הרשת ואפילו לשפר את האופן שבו הארגון עושה דברים. בשורה התחתונה: תמיד עדיף לעשות דברים בהסכמה, ואם לא אז לא לעשות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה מותר ומה אסור לעשות עם המחשב בעבודה?
צילום: index open
מומלצים