ומה לעיקרית? כבדי עוף ברוטב יין מתקתק
נכון, חם ולא ממש בא לבשל, אבל כמה סלטים כבר אפשר לאכול? הנה מתכון למנה עיקרית שמשלבת כבדי עוף ופטריות יחד עם רוטב יין מתקתק. אורז לבן או פירה תפוחי אדמה בצד - ויש לכם ארוחה
כבדי עוף עם פטריות ברוטב יין מתקתק
מתכון באדיבות מסעדת "דיטה"
המרכיבים (ל-5 מנות):
1 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים ושטופים במים
3 כפות שמן
2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לפרוסות
סלסלת פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
2 כפות דבש
250 מ"ל יין אדום מתוק
5 פרוסות דקות של פלפל אדום חריף טרי
מלח ופלפל שחור
(צילום: איתן עמיחי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ושטוחה ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף, מטגנים מעט, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים תוך ערבוב. לאחר שהכבדים שינו את צבעם, מוסיפים את הדבש ומערבבים את הכבדים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומטגנים 3-2 דקות. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מעבירים לצלחת, מכסים ושומרים בתנור החם.
- מוסיפים למחבת את היין ומבשלים 3-2 דקות עד שנפח הנוזל מצטמצם והוא מסמיך. מחזירים את הכבדים למחבת וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מורידים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפני הצורך. מומלץ להגיש עם פירה או אורז.
מומלצים