חגיגת פירות של קיץ: טארט נקטרינות
הקונדיטורית רוני ויתקין עם מתכון לטארט עונתי של נקטרינות, עם קרם שקדים ובצק פריך ונימוח. אופים קיץ בסטייל
טארט נקטרינות וקרם שקדים
מתכון באדיבות הקונדיטורית רוני ויתקון, "פיש" ו-"פרנצ'סקה".
המרכיבים:
4-5 נקטרינות חתוכות לקוביות
לבצק:
125 גרם חמאה
3/4 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
כוס וחצי + שתי כפות (255 גרם) קמח
1 ביצה
לקרם שקדים:
160 גרם חמאה
1 כוס 120 גרם אבקת סוכר
כוס וחצי (160 גרם) אבקת שקדים
2 ביצים
1 כף קורנפלור
1/3 כוס (50 מ"ל) רום
(צילום: ירון ברנר)
אופן הכנה:
- הקרם: במיקסר עם וו הגיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצר קרם אוורירי. מוסיפים את אבקת השקדים וממשיכים לעבד שתי דקות נוספות.
- מוסיפים את הביצים לאט לאט. מוסיפים קורנפלור ורום ומניחים בצד.
- הבצק: מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לא לעבד יתר על המידה).
- יוצרים כדור בעזרת הידיים ומניחים במקרר לחצי שעה.
- מרדדים את הבצק כך שיתאים לגודל תבנית עגולה, עד לעובי של 3-4 מ"מ.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (אפשר להניח על הבצק נייר אפייה ולהניח מעליו שעועית יבשה) כ-15 דקות.
- ממלאים את הבצק בקרם השקדים ומניחים מעל את הנקטרינות. אופים כ-20 דקות נוספות, עד שהטארט משחים. ניתן לקשט בפרוסות של נקטרינות טריות.
מומלצים