שתף קטע נבחר
 

חגיגת פירות של קיץ: טארט נקטרינות

הקונדיטורית רוני ויתקין עם מתכון לטארט עונתי של נקטרינות, עם קרם שקדים ובצק פריך ונימוח. אופים קיץ בסטייל

 

טארט נקטרינות וקרם שקדים

מתכון באדיבות הקונדיטורית רוני ויתקון, "פיש" ו-"פרנצ'סקה".

 

המרכיבים:

4-5 נקטרינות חתוכות לקוביות

לבצק:

125 גרם חמאה

3/4 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

כוס וחצי + שתי כפות (255 גרם) קמח

1 ביצה

לקרם שקדים:

160 גרם חמאה

1 כוס 120 גרם אבקת סוכר

כוס וחצי (160 גרם) אבקת שקדים

2 ביצים

1 כף קורנפלור

1/3 כוס (50 מ"ל) רום


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן הכנה:

  1. הקרם: במיקסר עם וו הגיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצר קרם אוורירי. מוסיפים את אבקת השקדים וממשיכים לעבד שתי דקות נוספות.
  2. מוסיפים את הביצים לאט לאט. מוסיפים קורנפלור ורום ומניחים בצד.
  3. הבצק: מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לא לעבד יתר על המידה).
  4. יוצרים כדור בעזרת הידיים ומניחים במקרר לחצי שעה.
  5. מרדדים את הבצק כך שיתאים לגודל תבנית עגולה, עד לעובי של 3-4 מ"מ.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (אפשר להניח על הבצק נייר אפייה ולהניח מעליו שעועית יבשה) כ-15 דקות.
  7. ממלאים את הבצק בקרם השקדים ומניחים מעל את הנקטרינות. אופים כ-20 דקות נוספות, עד שהטארט משחים. ניתן לקשט בפרוסות של נקטרינות טריות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים