שתף קטע נבחר
 

איש בעניבה

מי האיש המצולם בתמונה? אנציקלופדיה ynet מציגה חידה חדשה מבית היוצר של "מסדר זיהוי" ופתרון לחידה הקודמת

בפעם הקודמת הצגנו בפניכם תמונה של אירוע עצוב במיוחד. חלקכם זיהיתם כי מדובר באחד-עשר הארונות של ספורטאי המשלחת הישראלית לאולימפיאדת מינכן, שנרצחו על ידי מחבלים.

 

טבח הספורטאים במינכן התרחש ב-5 בספטמבר 1972. שמונה מחבלים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור" שהתחזו לספורטאים, פרצו לחדרי המשלחת הישראלית. שניים מחברי המשלחת נמלטו, שניים נרצחו במקום ותשעה חברי משלחת נוספים נלקחו כבני ערובה. לאחר מו"מ ארוך ובמהלך מבצע חילוץ כושל, נרצחו כל תשעת הספורטאים.

 

שלושה ימים לאחר הטבח תקף חיל האוויר הישראלי בסיסי מחבלים בלבנון והרג כ-200 מחבלים. במקביל הורתה ממשלת ישראל לארגון "המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים" להוציא להורג את האחראים לרצח. הוראה זו נחשבת לפעם הראשונה בה החליטה הממשלה באופן רשמי על "מדיניות חיסולים". אנשי "המוסד" גיבשו רשימה של אחד-עשר יעדים לחיסול. על פי מקורות זרים, שמונה מן המופיעים ברשימה חוסלו בידי "המוסד", שניים נוספים חוסלו על ידי גורם לא ידוע, והאחרון נפטר בנסיבות טבעיות.

 

ובמעבר חד לנושאים שמחים יותר- מזהים את האיש המצולם כאן?


(צילום: Gettyimages/Imagebank)

 

יודעים את התשובה? כתבו אותה בתגובות לכתבה. בקרו במדור ביום ראשון הבא ותקבלו את הפתרון וכמובן גם חידה חדשה.

 

לכל חידות מסדר זיהוי

 


אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

 

                            לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנרצחים באולימפיאדת מינכן
צילום: לע"מ
מומלצים