שתף קטע נבחר

 

חלק שלישי ל"מוסר השילומים" של וילנאי ומרוז

הפרק הבא בסרט, העוקב אחר כספי ניצולי השואה והטיפול בהם בוועידת התביעות, יצולם למרות התביעה נגד יוצריו

אורלי וילנאי וגיא מרוז לא שוכחים את ניצולי השואה. השניים יצלמו חלק שלישי לסרטים "מוסר השילומים" וסרט ההמשך "מוסר השילומים - המלחמה נמשכת", זאת על אף התביעה שהגישה ועידת התביעות נגד השניים. הסרט, שצילומיו החלו לאחרונה, מופק על ידי "שמיים הפקות" ומתוכנן לעלות לשידור ביום השואה הקרוב, אם כי לא נחתם עדיין הסכם עם גוף שידור כלשהו.

 

ועידת התביעות, ארגון הפועל להשגת פיצויים והשבת רכוש לניצולי שואה ויורשיהם, הגיש ב-4 בספטמבר כתב תביעה נגד יוצרי ומפיקי הסרט וחברת "שמיים הפקות", על הוצאת דיבה. בכתב התביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, אנשי הוועידה מבקשים התנצלות פומבית ופיצוי כספי בסך ארבעה מיליון שקל, שיועבר במלואו לרווחת ניצולי השואה בישראל.

 

כתב התביעה הוגש בעקבות שידור "מוסר השילומים – המלחמה נמשכת" ביום השואה האחרון בערוץ 2 וב-yes, ונאמר בו בין היתר כי סרטם של פדרבוש ומרוז רצוף "מתחילתו ועד סופו" בטענות והאשמות שכולן "שקר וכזב, הבל ורעות רוח".

 

יוצרי הסרט מקווים שהתביעה תגרום לתוצאה הפוכה מזו של יוזמיה, ותאלץ את ועידת התביעות ואת מוסדותיה לתת דין וחשבון מפורט על פעולותיה בפני בית משפט ישראלי. במסגרת זו, בכוונת יוצרי הסרט לדרוש להטיס את בכירי ועידת התביעות ממקום מושבם בארה"ב כדי להעיד במשפט בישראל.

 

אורלי וילנאי: "אנחנו מרגישים שיש בתביעה הזאת הזדמנות נדירה שנפלה בידנו כדי לקיים סוף סוף דיון מהותי בסוגיית ניצולי השואה וועידת התביעות. אנחנו מתעדים כרגע כל מהלך בסיפור הזה, וכך נעשה גם לאורך המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים