הכרמל מוריק מקנאה - סיור קולינרי בקריית חיים
רחוב אח"י אילת בקריית חיים הוא לא סתם רחוב. לאורכו הולכת ומתפתחת תרבות של בילויי לילה, קולינריה וגורמה שגורמת לכרמל לקנא
יש מקרים שבהם קנאת הפריפריה כלפי המרכז דווקא יוצרת אלטרנטיבה אמיתית "רחוק מהצלחת." למשל קריית חיים, שיודעת להציע היום, כמה דקות מחיפה הגדולה, רחוב רוחש מסעדות וטעמים. למרכז הבילויים הזה, שמושך אליו צפוניים לא מעטים, קוראים רחוב אח"י אילת. בואו נכיר אותו - מהבר הלילי "אוקטן" ועד מסעדת "דיזל." קריית חיים בפול גז.
קפה באווירה צרפתית
החדש והאחרון, שנפתח בקצה הרחוב, הוא קפה-ביסטרו שארלוט. סתווית ושרון סוקי בחרו להשקיע במקום איכותי במרכז קריית חיים ותחום העיצוב זכה לטיפול של משרד אדריכלות מקצועי. ההחלטה הייתה להפוך את המקום לכמה מתחמים בסגנונות שונים. השולחנות פזורים בין החלל הפנימי של המסעדה, המרפסת החיצונית וחדר אירוח פרטי שניצב על במה, מוגבה ומופרד על ידי מחיצת זכוכית מעוטרת. ספות ישיבה מעור כהה, כסאות עור משולבים בכיסאות עץ בסגנון רטרו ונברשות רומנטיות בגוון חלבי מספקים את האווירה. חלונות המסעדה הפנימיים צופים אל גן מעוצב. על דלפק המשקאות בכניסה מוצגות מנות אנטיפסטי שמשמשות כפתיח לכל סועד.
אווירה של חו"ל. שארלוט (צילום: רונית סבירסקי)
כחלק מהאמירה הצרפתית מוגשים לשולחן ללא הזמנה מיוחדת מים בקרף ירקרק. השף רובי קורדובי מונה כשף יועץ, בזכות ניסיונו הבינלאומי. מה אוכלים? בראשונות: סלמון בכבישה ביתית על ברוסקטה, אספרגוס במעטפת סינטה, רביולי כבד אווז 42-27) ש.(' בעיקריות: מגדל פרגיות בגריל ברוטב קוקוס ובוטנים, מדליוני סינטה צרובים, ניוקי, רביולי גבינות עיזים 89-45) ש.(' ויש גם מנות ילדים 36) ש'). בקינוחים: כנאפה, קרפ סוזט, פאי תפוחי עץ וקינמון 38-32) ש.(' ארוחות בוקר זוגיות שכוללות סלמון מעושן, גבינת פטה, סלט טונה ופנקייק, עולות 88 ש.'
- קפה-ביסטרו שארלוט, אח"י אילת ,12 קריית חיים. טל' .04-8406789
מבחר פירות ים
הנה בר פירות-ים ודגים שנפתח לפני כשנה, כסניף שני למסעדה שפועלת במרכז חורב בחיפה. "שרימפסי" מעוצב כחלל גדול עם מטבח פתוח לעיני הסועדים, ללא מחיצות וקירות. יש גם מרפסת פתוחה עם כורסאות בצבע כתום לוהט שפונות אל הרחוב.
גבי לכט בחר בשפית אנאבלה אורבך, שיצרה תפריט עם השפעות דרום אמריקאיות חזקות. התפריט מגוון מאוד ובין המנות ניתן למצוא פסטיבל דל מארי שמוגש על מחבת חמה, קרנבל מיקס פירות-ים ברוטב שמנת ופטריות, פאייה דה סרגוסה שמוגשת בקערת אלומיניום אישית, ועוד 65) ש.(' מנות צנועות יותר הן מרק פירות ים עם שמנת ועגבניות 32) ש(' ומולים פרובנסאל 400 גרם 47) ש.(' יש גם בשרים, פסטות ודגים. בקינוחים: דולסה אנאבלה (שכבות מרנג, קרם ברולה וקרם שוקולד 32 - ש,(' מרנג קוקוס צף במרק פירות יער חם 30) ש,(' טארט טאטן 30) ש.('
- שרימפסי, אח"י אילת ,15 קריית חיים. טל' .04-8400040
קפה בשעות הקטנות
רשת בתי הקפה "גרג" נולדה בחיפה לפני למעלה מעשור והכניסה כמה חידושים מרעננים שהחיפאים אימצו באהבה. אלה שרוצים לשתות קפה איכותי טחון ואין להם זמן לשבת, מצלצלים מהאוטו, וכשהם מגיעים לפתח הקפה יוצא אחד המלצרים ומגיש להם "קופי טו גו." זה היה בית הקפה הראשון שנשאר פתוח ללא הפסקה, יש בו אינטרנט אלחוטי והלקוחות יכולים לקנות קפה טחון ואביזרים להכנה בבית. הסניף בקריית חיים מהווה מוקד בילוי עד לשעות הקטנות של הלילה.
ארוחת בוקר מוגשת כל היום על גבי פלטת זכוכית גדולה עם שקעים לגבינות, למטבלים ולסלטים 87) ש.(' בתפריט: קישים, סלטים, פסטות, לזניה, ראפים, טורטיות ואמפנדס 49-29) ש,(' אייס קפה ואספרסו 21-7) ש.(' קינוחים: טראפלס, בראוניס ועוגיות ביתיות 15-4) ש.('
קפה גרג, אח"י אילת ,20 קריית חיים. טל' .04-8729999
מסעדה ופיק-אפ בר
"אוקטן" הוא בר-מסעדה ופיק-אפ בר שהוקם לפני כשנה. אפשר לשבת על הבר הרחב והמעוצב ולבחור בין מגוון הקוקטיילים, הבירות, היינות, הוויסקי והקוניאק. המוזיקה באמצע השבוע רגועה יותר, עם רוק ישראלי לצד להיטי שנות ה70- וה.80- בסופי שבוע יש מוזיקת דיסקו, האוס, פאנקי ואלקטרוני. בכל ערב מתקלט דיג'יי ומדי פעם מוקרנות על מסכי פלזמה הופעות של להקות מהעולם.
בתפריט מוצעות מנות קלות, כריכים, סלטים וטוסטים לצד האלכוהול. לרעבים יותר מוצעות פלטות בשרים, אנטריקוט מיושן או קוקטייל פירות ים.
- אוקטן, אח"י אילת ,64 קריית חיים. טל' .04-8400600
קיאנטי על הבר
כבר שלוש שנים ש"קיאנטי בר" מהווה מוקד בילוי לתושבי הקריות. בבר, שמתעורר לחיים בלילה ומגיש מגוון אלכוהול גדול, חלל רחב ידיים, המחולק לשלושה מתחמים שנושאים אופי ועיצוב שונים. אפשר לשבת על הבר, ליד שולחנות או על כורסאות במרפסת. התאורה והריהוט בסגנון צעיר. ברקע: מוזיקה אלטרנטיבית, שחורה, אלקטרונית וישראלית.
בתפריט מוצע מגוון מנות בשריות וחלביות, מאזטים, סלטים, מוקפצים, טוסטים, כריכים, טאפאס, על האש וקינוחים. התפריט מאפשר לאכול ארוחה מלאה, לבלות על הבר עם משקה ונישנוש או להתחבר לאלכוהול על כל סוגיו: בירות מחבית או מבקבוק, יינות מכל הסוגים, ליקרים, קוקטיילים, וודקה, טקילה או ויסקי. "הפי אוור" באמצע השבוע: .21:00-20:00
- קיאנטי בר, אח"י אילת ,65 קריית חיים. טל' .04-8721212
פינוק בלגי
רשת "לה גופרה," שהוקמה ב,2003- הביאה קונספט חדש לשוק המתוקים, הקפה והגלידה. הוופל הבלגי הוא ספינת הדגל של הרשת, והוא מיוצר על פי מתכון סודי שמקורו באזורים הכפריים של בלגיה. מנכ"ל החברה, גלעד סמובסקי זיהה את הפוטנציאל בניחוח המתוק של הוופל הבלגי ולאחר תקופת הכשרה בארץ המוצא פתח את סניף הדגל של החברה במרכז הכרמל בחיפה. כיום לרשת סניפים נוספים בחיפה, תל אביב וקריית חיים.
(צילום: רונית סבירסקי)
לצד הוופל הבלגי מתמחה הרשת בקרפים צרפתיים, קפה מתערובת הבית, גלידות בייצור עצמי, שוקולדים מיוחדים ועוד מגוון של משקאות קרים וחמים.
- לה גופרה, אח"י אילת ,66 קריית חיים. טל' .04-8722817
נותנים גז
בין המסעדות הוותיקות ברחוב בולטת "דיזל" בגינה הרחבה שלה ובחלל הפנימי הגדול. בחצר פזורים רהיטי ראטן לבנים ובפנים יש רצפת אבן טבעית וטאפטים בגוון שוקולד עם עיטורים לבנים. בין המנות: סלט דיזל עם חלומי ופסטה מעוטר
בפלחי אננס 42) ש,(' צ'יינה טאון (נודלס עוף בצ'ילי מתוק,( עוף שנחאי עם לקט ירקות 59-42) ש,(' מרק בצל במעטפת בצק עלים 26) ש,(' פסטות ופיצות 49-36) ש.(' בקינוחים: שטרודל תפוחי עץ, בלינצ'ס במילוי נוגט שוקולד 42-33) ש.(' יש גם ארוחת בוקר ישראלית זוגית עם לחמניות הבית 75) ש.('
דיזל, אח"י אילת ,69 קריית חיים. טל' .04-8401955
קונדיטוריה שהיא מוסד
ברחוב הסמוך מסתתר מוסד קולינרי נוסף הראוי לציון, הקונדיטוריה של מיקי שמו. רותי ואיציק פתחו עוד ב1992- בית מאפה צנוע והעסיקו בו את הבנים שהשתחררו מהצבא. אחד מהם, מיקי, השתלם בתחום במכללות שונות בעולם ועבד אצל קונדיטורים ידועים.
מוסד מתוק. שמו (צילום: רונית סבירסקי)
בית המאפה הקטן בקריית חיים הפך לקונדיטוריה הראשית של רשת מתרחבת. ריח המאפים אופף את הרחוב ודרך חלונות הזכוכית הגדולים נשקפים מדפים עמוסי מאפים ועוגות. החנות עברה לאחרונה שדרוג ועיצוב פריזאי תחת ידו של המעצב אבי אזולאי. זה כולל רצפת שיש טבעי שחורה, תקרה מיוחדת שנראית כמו משטח לאק לבן, מדפי עץ, ויטרינה לעוגות קרות ומנות אחרונות ומסך טלוויזיה גדול שמציג כיצד מכינים עוגות בעולם.
השולחן הארוך עמוס בסלסילות קש ובהן מינים שונים של בורקס ורוגלעך במילויים שונים. צלוחיות קטנות מציגות טעימות מהמבחר שנאפה בשעה האחרונה ואפשר לעמוד ולנשנש ללא הגבלה. בין מאפי הביס המלוחים: זיתים, בטטה וגבינת פטה. בעוגיות: חלבה, בראוניס, נוגט, טחינה, שקדים, פיסטוק ושוקולד. ועוד לא הזכרנו את העוגות, הטרטלטים, הפחזניות והמנות האחרונות האישיות.
- שמו, רחוב האיצטדיון ,6 קריית חיים. טל' .04-8418840


