עם פטריות, פלפלים ושקדים: תבשיל אורז אדום
אורז הוא תוספת שמתאימה להרבה מאכלים, אבל בשידרוג קל יכול להפוך למנה העיקרית. הנה מתכון לאורז אדום עם פטריות, פלפלים ושקדים. מנה עשירה, צבעונית וטעימה
אורז אדום עם פטריות, פלפלים ושקדים
מתכון באדיבות "סוגת"
המרכיבים:
1/2 כוס אורז אדום
3/4 כוס מים
1/2 כוס שקדים קלופים
1 כוס פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
(צילום: שלומי ארביב)
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את הפלפל הירוק והאדום, ואת השום, ומקפיצים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהאש.
- מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את תערובת הפלפלים ואת השקדים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות.
- מסירים את הסיר מהאש ומשאירים מכוסה עשר דקות נוספות, לפני פתיחת הסיר.

צילום: יעל גרטי
מומלצים