שתף קטע נבחר
 

השילוש הקדוש: סקס, אהבה ושוקולד

יום האהבה הוא הזדמנות טובה לבדוק את הקשר עתיק היומין בין סקס, אהבה ושוקולד. רואי גרשון מסביר למה דווקא השוקולד הפך לכלי חיזור, איך הוא תורם לתפקוד המיני ולמה כדאי שיהיו בו אחוזי קקאו גבוהים. ויש גם מתכון לטראפלס שוקולד ונענע

יום האהבה (Valentine's Day) הבא עלינו לטובה, משמש מזה שנים כחג השוקולד. עובדה זו מהווה הזדמנות טובה לבחון את יחסי הגומלין, ארוכי השנים, בין שוקולד לאהבה, וכמובן בין שוקולד לסקס.

 

אין ספק ששוקולד הוא אחת המתנות הפופולריות ביותר שגבר מביא לאישה כדי להביע אהבה, חיזור, חנופה, מחילה, או ייסורי מצפון. נשאלת השאלה למה דווקא שוקולד? נכון ששוקולד איכותי ארוז בדרך כלל יפה יותר ממנת חומוס למשל, מה שבהחלט מעלה את ערך המתנה, אבל בכל זאת, מסתבר שהקשרים מיניים חבויים מאחורי כל קוביית שוקולד.

 

משפר את חיי המין

בשנים האחרונות נערכו כמה וכמה מחקרים ברחבי העולם בנושא השפעות השוקולד על התפקוד המיני ועל החשק המיני ועל הקשר ביניהם. מחקר שנערך בבריטניה והכיל 1500 משתתפים, מצא כי יותר ממחצית מהנשים הבריטיות העדיפו אכילת שוקולד על פני סקס. לעומת זאת 87% מהגברים העדיפו סקס על פני שוקולד. 

 

אם המכנה המשותף בין התוצאות הוא השוקולד, וההבדל הוא בין המינים, אולי לא צריך לתת את הקרדיט לשוקולד הבריטי אלא להאשים בתוצאות המחקר את ביצועיהם של הגברים הבריטים במיטה? תוצאות המחקר אולי מסבירות למה כמחצית מהגברים בבריטניה נוהגים לתת שוקולד כמתנת יומולדת וכהבעת תודה.


הקשרים מיניים מאחורי כל קובייה (צילום: mct)

 

מחקר אחר, שחיברה ד"ר אנדראה סאלוניה ונערך באיטליה על ידי צוות חוקרים מבית החולים סאן רפאל שבמילאנו, בדק את הקשר בין אופן צריכת שוקולד ובין חווית הסיפוק המיני בקרב 153 נשים. המחקר גילה כי לנשים שנוהגות לאכול שוקולד בקביעות יש חיי מין טובים יותר מאשר לאלה שאינן. כמו כן, לפי המחקר, לנשים אלו יש את הרמות הגבוהות ביותר של תשוקה, עוררות וסיפוק מיני.

 

ד"ר סאלוניה, שהציגה את המחקר שלה בכנס של האגודה האירופית לרפואה מינית בלונדון בשנת 2008, טוענת כי שוקולד יכול להיות בעל השפעה פיזיולוגית חיובית על מיניות האישה. סאלוניה מאמינה כי שוקולד אף יכול לעזור לנשים הנמנעות מקיום יחסי מין כתוצאה ממתח. בנוסף, טוענת סאלוניה, כי נשים הסובלות מנדנדת מצב רוח, כתוצאה מהשפעות המחזור, ומפגיעה בתפקוד המיני, עשויות לשפר את תפקודן על ידי אכילת שוקולד.

 

מחקרים אחרים התרכזו בחומרים המצויים בשוקולד, והצליחו להסביר את ההשפעות שיש לו על המוח. מסתבר ששני חומרים מופרשים במוחנו בעת אכילת שוקולד: סרטונין ופנילאטילאמין. שני החומרים משפרים את מצב הרוח, מעלים את רמת האנרגיה בגוף, גורמים לתחושה נעימה ולאושר. מסתבר שהפנילאטילאמין מופרש במוח גם בצורה טבעית, ללא אכילת שוקולד, ברגעי התאהבות, מה ששוב מצביע על הקשר בין שוקולד ואהבה.

 

חשוב לציין שההשפעות המתוארות כאן נגרמות מהקקאו המצוי בשוקולד. שוקולד מכיל בדרך כלל גם כמויות ניכרות של סוכר, המעלה אף הוא את רמת האנרגיה בגוף, אך מוריד אותה חזרה בצורה מאוד מהירה. תופעה זו אינה רצויה לנו וגורמת לתחושות של עייפות ומצב רוח רע. לכן רצוי לאכול שוקולד מריר איכותי עם אחוזי קקאו גבוהים, אשר מכיל פחות סוכר.


נמס בפה ומשפיע על בלוטות הטעם (צילום: ויז/ואל/פוטוס)

 

500 מרכיבי טעם שונים

אבל לא רק השפעות השוקולד על המוח גורמות לו לאהוב אותו כל כך. גם הדרך בה הוא נמס בפה ומשפיע על בלוטות הטעם והריח תורמת את תרומתה המכרעת. השוקולד נמס בפה בטמפרטורת הגוף, המרקם שלו הופך למרקם קרמי עדין ומלטף, שלאט לאט נמוג אל מרתפי הגרון ונעלם. טעם השוקולד הוא טעם מורכב מאוד ומכיל מעל 500 רכיבי טעם שונים, המגרים בצורה יוצאת דופן את בלוטות הטעם שעל הלשון.

 

לשוקולד טוב יש גם ארומה חזקה, ייחודית ונעימה, המגרה את חוש הריח. כל אלה משפיעים בסופו של דבר על כל החושים ומגבירים את החוויה החושנית בעת אכילת שוקולד. יתרה מכך, שוקולטיירים לוקחים תמיד את הקשר בין שוקולד לאהבה עוד צעד קדימה: עם פראלינים בצורת לבבות, מילויים חושניים כמו דובדבנים ופסיפלורה, מילויי אלכוהול, לבבות שוקולד להכנת משקה שוקולד זוגי ואף משקאות אלכוהוליים על בסיס שוקולד, שאינם משאירים מקום לספק: בראש של כולנו יש קשר הדוק בין שוקולד לאהבה.

 

אז בפעם הבאה שאתם מביאים שוקולד במתנה, או מארז פראלינים מושקע לבן/בת הזוג, קחו בחשבון שהערב יכול להסתיים במיטה. רק אל תשכחו להשאיר כמה פרלינים בקופסה, אחרי ככלות הכל על שוקולד טוב תמיד אפשר לסמוך שיענג אתכם.

 

טראפלס שוקולד ונענע

המרכיבים:

1 מיכל שמנת מתוקה

150 גרם חמאה

1/2 צרור נענע קצוצה (יש להשתמש בעלים בלבד)

400 גרם שוקולד חלב

200 גרם שוקולד מריר 70%

אבקת קקאו


(צילום: mct)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מחממים את השמנת עם החמאה, תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
  2. מוסיפים את עלי הנענע וטוחנים בעזרת בלנדר ידני.
  3. ממשיכים לבשל בעדינות, עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  4. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד וממתינים 2 דקות.
  5. מערבבים היטב את התערובת, עד שהיא הופכת להיות חלקה.
  6. יוצקים לתבנית עם נייר אפייה, ומשטחים לשכבה בגובה של 2 ס"מ.
  7. מעבירים למקרר, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
  8. משחררים את העיסה מהתבנית וחותכים לקוביות.
  9. "מקמחים" את הידיים בעזרת קקאו, ומגלגלים כל קוביה לכדור.
  10.  מגלגלים כל כדור באבקת ההקקאו ומגישים. 

 

רואי גרשון הוא שוקולטייה, ובעלים של רשת חנויות הבוטיק Roy שוקולד .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תשאירו כמה פרלינים בקופסה
צילום: סי די בנק
מומלצים