שתף קטע נבחר
 

שטפונות באזור ים המלח; ארבעה מטיילים חולצו

כביש 90 נסגר באזור נחל חבר, דרומית לעין גדי. בעין גדי ארגנו קבוצות שיחזו בשיטפונות בנחלי מדבר יהודה. יחידת החילוץ הזהירה מטיילים שלא לחצות את הנחלים, אך ארבעה צעירים לא שעו להתרעות ונזקקו לסיוע כדי להיחלץ מהשטפון

הגשם הגיע גם לאזור ים המלח - וכבישים הוצפו: כביש 90 נסגר הבוקר (שבת) לתנועה בשל הצפות בנחל חבר, דרומית לעין גדי. ארבעה צעירים שניסו לחצות את הנחל המוצף במכוניתם נאלצו להזעיק סיוע לאחר שנתקעו בשטפון.

 

התחזית לשטפונות וההתרעות שפורסמו ביממה האחרונה בכלי התקשורת לא הטרידו ארבעה צעירים, שניסו לחצות את נחל חבר. יחידת החילוץ עין גדי שהוזעקה למקום משכה את הצעירים למקום מבטחים בסיוע טרקטורים של מע"צ.

הזרימה בנחל חבר (צילום: מירב אילון)

 

ביחידת עין גדי ביקשו להזהיר את המטיילים באזור. "נחלי מדבר יהודה - נחל ערוגות וחבר - זורמים ומומלץ לא לנסות לחצות אותם", אמר ל-ynet יהודה רוט, מיחידת החילוץ. "מי שמנסה לחצות שיטפון יש סיכוי שייסחף. כבר מנענו מנהג אוטובוס אחד לחצות את נחל חבר. אנחנו ממליצים למטיילים באזור להיות קשובים לחזאים ולא להיכנס לנחלים, אלא בתיאום מוקדם עם רשות הטבע והגנים".

 

אולם מעבר לסכנה, השטפונות מספקים מראות מרהיבים. במלון עין גדי היו ערוכים לשיטפונות של סוף השבוע, וארגנו טיול מודרך של צפייה בהם. בעקבות התחזיות לשיטפונות היו גם אורחים שנרשמו לסיור המודרך עוד ביום שישי, וכאלה שהזמינו חדר במיוחד כדי לחזות בתופעה.

 

"זה הטבע בעין גדי", פסקה מירב איילון, דוברת הקיבוץ. "אני גדלתי פה, נולדתי פה וכל פעם מחדש זה מדהים אותי כל פעם מחדש. זה הטבע

שמזכיר לנו שאנחנו יכולים לסלול כמה כבישים שאנחנו רוצים, אבל הוא בעל הבית האמיתי".

  

ומה התחזית ליתר חלקי הארץ? גשמים לפרקים יירדו, מלווים בסופות רעמים יחידות, ברד ורוחות חזקות מהצפון ועד לצפון הנגב. בחרמון תתחולל סופת שלגים ובפסגות הרי הצפון ייתכן שלג. קיים חשש משיטפונות והצפות במקומות הנמוכים. הים התיכון יהיה סוער עם גלים בגובה של 5-8 מטרים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסור לחצות. נחל חבר
אסור לחצות. נחל חבר
צילום: מירב אילון
מומלצים