היישר מהודו: עוף טיקה מסאלה
רוצים להרגיש כמו בהודו בלי יותר מדי מאמץ? למה שלא תכינו צ'יקן טיקה מסאלה? רינה פושקרנה מגישה מתכון פשוט וטעים
עוף טיקה מסאלה
מתכון באדיבות השפית רינה פושקרנה, "טנדורי"
המרכיבים:
600 גרם חזה עוף צלוי ללא עצמות
2 כפות שמן תירס
6 שיני שום קצוצות
2 ו-1/2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
3/4 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות
2 כפות כוסברה יבשה
2 כפות אגוזי קשיו טחונים
1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
מלח
1/2 כף גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, להשיג בחנויות תבלינים מובחרות)
3-4 עגבניות בינונית
כוסברה טרייה קצוצה
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- יוצקים את השמן לסיר ומחממים. מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות עד השחמה קלה.
- מוסיפים את הפלפל החריף וממשיכים לטגן תוך ערבוב כדקה.
- מוסיפים מלח, כוסברה יבשה ואת הגראם מסאלה, וממשיכים לטגן תוך ערבוב כדקה שתיים. בינתיים, טוחנים את העגבניות במעבד מזון.
- מוסיפים לסיר את הקשיו הטחון, הפפריקה והעגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים את התערובת כ-10 דקות עד שהיא הופכת מימית.
- מוסיפים את חתיכות העוף לסיר וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. מעבירים לכלי הגשה, מקשטים בכוסברה טרייה ומגישים, לצד אורז לבן.
מומלצים