עם תפוחים ותמרים: לחמניות מוזלי ודבש
שלושה סוגים של קמח, מילוי של פרג, תפוחים, תמרים, אגוזים ודבש, וציפוי שיבולת שועל. אורי שפט עם מתכון ללחמניות מוזלי נימוחות ועשירות במיוחד, שיעשו לכם את השבת
לחמניות מוזלי
מתכון באדיבות אורי שפט, "מאפיית לחמים"
המרכיבים (לכ-20 לחמניות):
לבצק:
2 כוסות (250 גרם) קמח חיטה לבן מנופה
1/3 כוס (50 גרם) קמח מלא מנופה
1/3 כוס (30 גרם) סובין
20 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
250 מ"ל מים
לתוספות:1/4 כוס גרעיני חמנייה
3 כפות זרעוני פרג לא טחונים
1 תפוח עץ, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ, עם הקליפה
5 תמרים לחים מסוג מג'הול
1/3 כוס אגוזים קצוצים גס (כל סוג שאוהבים)
2 כפות דבש
לציפוי:1 כוס תערובת של שיבולת שועל, זרעי חמנייה וגרעיני דלעת (באיזה יחס שרוצים)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח, הסובין והמלח ולשים בעזרת וו הלישה במיקסר כ-8 דקות, עד קבלת בצק רך ואלסטי.
- מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בתוך קערה מקומחת קלות ומתפיחים כשהוא מכוסה במשך 20 דקות.
- מעבירים את הבצק לשולחן מקומח קלות ומוסיפים לתוכו את הפירות, הגרעינים, הדבש והאגוזים. מערבבים היטב, אך לא יותר מדי (כדי לשמור על מראה אמורפי).
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שטוחים. טובלים כל כדור בציפוי הגרעינים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים את הכדורים כשהם מכוסים במשך 20 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 15 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום מעט.

צילום: ירון ברנר
מומלצים