חריף-מתוק: מאפינס עם ג'ינג'ר טרי
ג'ינג'ר זה לא רק אוכל סיני או הודי. רוני ונציה מגישה מתכון למאפינס עם קוביות ג'ינג'ר טרי, חגיגה אמיתי לחובבי השורש החריף
מאפינס ג'ינג'ר
המרכיבים:
כ-40 גרם שורש ג'ינג'ר טרי, לא מקולף
3/4 כוס + 3 כפות סוכר
2 כפות קליפת לימון מגוררת (מ-2 לימונים)
125 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 ביצים
1 כוס ריוויון בטמפ' החדר
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3/4 כף אבקת סודה לשתייה
כלים: תבנית שקעים למאפינ'ס, משומנת או מרופדת בעטרות נייר אפייה
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- חותכים את שורש הג'ינג'ר עם הקליפה לחתיכות גדולות. קוצצים לחתיכות קטנות במעבד מזון או בסכין (לאחר הקיצוץ מתקבלת כמות של שליש כוס גי'ינג'ר). שמים את חתיכות הג'ינג'ר עם רבע כוס סוכר בסיר קטן, ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהוסכר נמס והתערובת חמה. מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים את גרידת הלימון לתוך תערובת הג'ינג'ר. מערבבים ומניחים בצד.
- מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת הסודה.
- בקערת מערבל מקציפים את החמאה במשך כמה שניות. מוסיפים את חצי כוס הסוכר שנותרה, ומקצפים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצה אחר ביצה, במהירות נמוכה, ומקציפים עד שהביצים נבלעות בתערובת.
- מוסיפים את הרוויון ומערבלים זמן קצר (התערובת תתפרק קלות בשלב זה), מקפלים פנימה את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת הג'ינג'ר.
- יוצקים את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד לשלשת רבעי מגובה השקע. מכניסים מיד לתנור ואופים 15-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב-שחום, כאשר קיסם הנכנס, יוצא יבש.
- מצננים מעט ומגישים חם.

צילום: אביגיל עוזי
מומלצים