שתף קטע נבחר
 

כתום בחוץ ומתוק בפנים: פאי דלעת

אחת המנות המפורסמות ביותר במטבח האמריקאי היא פאי דלעת, שנהוג לאכול במיוחד בעונה זו של השנה ובחג ההודיה, שיחול בשבוע הבא. הנה מתכון לפאי מסורתי מוצלח במיוחד

פאי דלעת

המרכיבים:

250 גרם קמח

1 כפית מלח

130 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 כפות חלב קר

למילוי:

1 ק"ג דלעת

4 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

1/2 כוס דבש

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית מלח

1 כפית אגוז מוסקט מגורר

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית קינמון

לקישוט:

1 מכל שמנת מתוקה מוקצפת

קינמון

 

כלים: תבנית פאי בקוטר 26  ס"מ


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את כל החומרים, מלבד החלב, במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את החלב ומעבדים קלות, עד שהתערובת מתאחדת.
  3. יוצרים כדור מהבצק, ועוטפים אותו בנייר נצמד. שמים במקרר למשך שעה לפחות.
  4. מרדדים את הבצק לתבנית פאי ומעבירים אותה למקרר לחצי שעה נוספת.
  5. אופים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 15 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
  6. המילוי: מסירים מהדלעת את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במעט מים, עד שהדלעת רכה ומתפוררת במזלג.
  7. מסננים היטב את הנוזלים ומועכים למחית. מוסיפים את הביצים, הסוכר, הדבש, הקורנפלור, המלח והתבלינים. מערבבים היטב.
  8. אופים כ-40 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  9. מגישים עם תלולית קצפת וקינמון.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים