שתף קטע נבחר

המהומות כבר ליד עזה: 12 הרוגים בקרבות בסיני

בדואים בחצי האי, כולל ברפיח המצרית השוכנת על גבול הרצועה, התעמתו עם שוטרים מצרים, תקפו מבני ממשל ואף פרצו את גדר הרצועה - שנחסמה במהרה. לפחות 12 נהרגו

המהומות במצרים הולכות ומתקרבות לגבול הפרוץ של רצועת עזה. חילופי אש כבדים התנהלו הבוקר (שבת) בין בדואים בצפון סיני לכוחות הביטחון המצריים, ובמהלכם נהרגו לפי מקורות פלסטינים בין 12 ל-16 בני אדם. כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי לשני הצדדים נגרמו אבדות.

 

מצרים על סף הפיכה - כותרות אחרונות ב-ynet:

הפגנות בקרבת השגרירות, ייתכן שתיסגר מחר
  • היום הגורלי של המהומות / רון בן-ישי, פרשנות
  • נאום מובארק לא עזר: עשרות פצועים בקהיר
  • מובארק מצא אשמה: ניתק ל"אל-ג'זירה" טלפונים
  • עדכונים שוטפים גם בפייסבוק של ynet

     

    לפי הדיווחים הפלסטיניים, כנופיות חמושות ברפיח המצרית תקפו את מבני הממשלה בעיר, והעלו אותם באש. הן פוצצו בניין השייך למנגנון ביטחון מצרי. גם באל-עריש תקפו בדואים קבוצת שוטרים, והצליחו להרוג ארבעה מהם ולפצוע עוד ארבעה.

     

    עוד יממה סוערת עברה על מצרים (צילום: רויטרס, עריכה: יואב גרשון)

    במערכת הביטחון הישראלית רואים חשיבות רבה בשמירה על היציבות בגבול בין מצרים לרצועת עזה, שם עושים כוחות הביטחון המצריים מאמצים למנוע הברחות של נשק וסחורות דרך המנהרות לרצועה שבשליטת חמאס. לא תמיד הם מצליחים בעשותם זאת, אך לישראל ברור כי אלמלא מאמצי משטרו של מובארק - כמויות הנשק המוברחות לרצועה היו גדולות בהרבה.

     

    במהלך ההתנגשויות באל-עריש הצליחו המפגינים לשרוף כמה סניפי בנק ומוסדות ממשלתיים. לדברי מקורות פלסטינים,

    בעקבות ההתנגשויות החלו לזרום לאל-עריש כוחות צבא משוריינים. הבדואים ירו טילים והשליכו רימוני יד לעבר המשוריינים. 

     

    מקורות בעזה דיווחו כי שמעו קולות נפץ מהצד המצרי של הגבול, וכי בדואים הצליחו ליצור פרצה בגדר שמפרידה בין רפיח הפלסטינית לזו המצרית, כשפוצצו בית הצמוד אליה. עם זאת, לדבריהם, כוחות הביטחון מיהרו לסגור את החור שנפער. אנשי ביטחון של חמאס התפרסו לאורך הגדר, כדי לוודא שאזרחים לא יסתננו לרפיח המצרית.

     

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מפגינים בקהיר. המהומות כבר על ספה של עזה
    מפגינים בקהיר. המהומות כבר על ספה של עזה
    צילום: AP
    טנקים בבירה המצרית. אנשי חמאס מונעים הסתננות
    טנקים בבירה המצרית. אנשי חמאס מונעים הסתננות
    צילום: AP
    מומלצים