משפחה שכולה תבעה פיצוי מ-5 מחבלים שישוחררו
משפחתו של שלום הר מלך, שנרצח בחומש על ידי חמישה מחבלים שישוחררו במסגרת עסקת שליט, עתרה לבית המשפט במטרה להוציא להם צו עיכוב יציאה מהארץ. הם גם תובעים 750 אלף שקל עבור כל אחד מבני המשפחה שנותרו
המחיר שלהם: משפחתו של שלום הר מלך מחומש, שנרצח באוגוסט 2003 על ידי חמישה פלסטינים, תובעת מרוצחיו פיצוי על "כאב וסבל פיזי שלא ניתן לתאר". החמישה אמורים להשתחרר במסגרת עסקת שליט ומשפחת הר מלך מבקש להוציא נגדם צו עיכוב יציאה מהארץ.
גלעד שליט בדרך הביתה - כל הכתבות והפרשנויות בעמוד מיוחד
תביעות קודמות במסגרת עסקת שליט:
- נועם שליט לבג"ץ: מבין הכאב, אל תשנו העסקה
- עוד עתירות נגד העסקה: 'מורידה המדינה לברכיים'
מבצע הלינץ' ברמאללה ישוחרר: "ברק שיקר"
- משפחות תובעות: צו עיכוב יציאה נגד רוצחי ילדינו
הר מלך נרצח סמוך לביתו ביישוב חומש, והותיר אחריו אלמנה ושני ילדים. עם פרסום רשימת האסירים המשוחררים בשלב הראשון של עסקת שליט, פנתה המשפחה לבית המשפט השלום בירושלים והגישה תביעת נזיקין נגד החמישה. "האלמנה מצאה עצמה גידלה שני תינוקות יתומים מאב מגיל צעיר. בעטיו של הרצח הנתעב נמנעה מהר מלך האפשרות ללדת באופן טבעי, כאשר בעלה המנוח אוחז בידה ומלווה אותה בלידה ובגידול הילדים כדרך העולם", נכתב בתביעה, שהגיש עו"ד דורון ניר-צבי.
התובעים מבקשים מבית המשפט שיפסוק לכל אחד משלושתם פיצוי בגין כאב, סבל ועוגמת נפש בסכום של 750 אלף שקל לכל אחד, ואף יפסוק כנגד כל אחד מחמשת המחבלים פיצויים עונשיים "וזאת בשל היותו של המעשה רצח טרוריסטי
נתעב שנעשה בקור רוח ומתוך כוונה לקפח חיי יהודים באשר הם יהודים על רקע גזעני לאומני". עורך דין ניר צבי אף צרף לכתב התביעה גזרי דין של חמשת המחבלים, שאחראים גם למות שישה ישראלים נוספים.
לתביעה צורפה בקשה דחופה להוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ, בשל העובדה כי לא ניתן יהיה לאתר את הנתבעים אם יעזבו את גבולות המדינה.

Read this article in English
