ההפתעה לאסירים: שובי שליט יחכו להם בעזה
חמאס הבטיח הפתעות למחבלים המשוחררים, אחת מהן כבר נחשפה: הארגון יציג לראשונה בפומבי את החוטפים של שליט. חברת תקשורת תעניק לאסירים סלולרי וכרטיס סים במתנה
החוטפים והאסירים, על במה אחת: בחמאס הכינו הפתעות לאסירים המשוחררים, אחת מהן כבר נחשפה. בארגון הטרור מכינים הפקה של ממש לרגל שחרור האסירים, כשבמוקד יעלו מחר על הבמה בעזה הפעילים שהופקדו במשך השנים האחרונות על שמירתו של גלעד שליט בשבי.
האסירים יתקבלו תחילה על ידי ראש ממשלת חמאס איסמעיל הנייה, שרי הממשלה, חברי המועצה המחוקקת ועוד. לאחר מכן הם ייפגשו עם בני משפחותיהם, ובהמשך הם גם צפויים לשבח את חאמד אלרנתיסי ומחמד פרואנה, שחטפו את שליט וחוסלו על ידי כוחות הביטחון. אחד המחבלים המשוחררים הוא מוחמד צופי, שסייע לחוטפי שליט לצלם את האירוע. הוא נידון השבוע ל-4 מאסרי עולם, וישוחרר מחר.
עוד על עסקת שליט ב-ynet:
- בעזה נערכים: עצרות, סוכות מבקרים וחאפלות
סוכנות "מען" הפלסטינית דיווחה כי מעבר רפיח ברדיוס של קילומטר ייחשב לשטח צבאי סגור ולא תתאפשר כניסה לאף עיתונאי, מלבד ערוץ אל-אקצא השייך לחמאס וקיבל את הבלעדיות על השידור. הערוץ יפיץ בשידור חי לכל אמצעי התקשורת בתדר מיוחד את ההעברה של האסירים ואת טקסי קבלת הפנים.
לאסירים הנוספים יחכו אוטובוסים במעברים השונים, שייקחו אותם למדינות היעד.
ברמאללה יחכה להם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן, שיישא נאום חגיגי, שלאחריו יניחו המשוחררים זרים על קברו של יאסר ערפאת במוקטעה. קבלת פנים חמה תחכה גם למגורשים, שיגיעו תחילה לקהיר, שם ימתין להם ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל. לאחר מכן הם יועברו למדינות היעד: טורקיה, סוריה וקטאר.
סוכנות הידיעות הפלסטינית, 'פלסטין היום', מסרה כי חברת התקשורת 'ג'ואל', החליטה להקצות לאסירים המשוחררים טלפון סלולרי וכרטיס סים ו-500 שקלים לשיחות לרגל שחרורם.

Read this article in English

