שתף קטע נבחר

גרפל חוזר מחר: בג"ץ דחה העתירות נגד העסקה

אמו של הישראלי-אמריקני, שישוחרר ממצרים אחרי יותר מארבעה חודשים בכלא, תתאחד עימו בקהיר - לאחר ששופטי בג"ץ דחו את העתירות נגד העסקה. יחזור לישראל ב-17:30

הוסר המכשול האחרון בפני ביצוע עסקת חילופי האסירים השנייה לחודש זה. שופטי בג"ץ דחו הערב (יום ד') את העתירות שהוגשו נגד העסקה שתחזיר לישראל את אילן גרפל, שישוחרר ממצרים תמורת 25 אסירים ועצירים בעלי אזרחות מצרית.

 

הישראלי-אמריקני, שנעצר במצרים לפני יותר מארבעה חודשים בחשד לריגול, אמור לשוב לארץ מחר בסביבות השעה 17:30. ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לקבל את פניו בישראל. אמו תפגוש אותו עוד לפני כן ואיתה הוא צפוי לטוס למחרת לארצות-הברית.

 

בהחלטתם קבעו השופטים כי אין זה ראוי שבית המשפט יתערב בהחלטה שהתקבלה על ידי הקבינט - "מי שבידיו כל הנתונים המדיניים והביטחוניים, ועליו גם מוטלת האחריות לתוצאות". לדברי השופטים מרים נאור, יצחק עמית ואסתר חיות, שיקול דעתה של הממשלה בהחלטות מדיניות כאלה הוא רחב ביותר, ומתחם ההתערבות של בג"ץ מצומצם עד מאוד ושמור לנסיבות חריגות ביותר.

 

"מדובר בעסקה שנעשתה מול המשטר הנוכחי במצריים ונראה שאין צורך להכביר מילים על הרגישות המדינית המתבקשת בכגון זה, ובפרט בעת הנוכחית", קבעו השופטים. הם דחו את טענות העותרים וציינו כי לא שוכנעו שהממשלה הייתה חייבת לקבל החלטה במליאת הממשלה. עוד קבעו השופטים כי המדינה התעקשה על כך שקיימת חשיבות רבה לביצוע ההסכמות בין ישראל למצרים ללא עיכוב נוסף, וכי כל עיכוב עלול להביא לסיכול שחרורו של גרפל.

 

אמו של גרפל, שכבר נמצאת בארץ, תתאחד עם בנה מחר אחרי חודשים רבים. לקהיר ייצאו בטיסה האם, שליח ראש הממשלה עו"ד יצחק מולכו וח"כ ישראל חסון. הם אמורים לחזור עם גרפל לנתב"ג, שייפגש מאוחר יותר עם ראש הממשלה נתניהו. במקביל, האסירים המצריים יועברו למצרים דרך טאבה.

האסירים המצרים שישוחררו בעסקת גרפל

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדיון בבג"ץ, היום
הדיון בבג"ץ, היום
צילום: גיל יוחנן
בן-ארי בדיון בעליון
בן-ארי בדיון בעליון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים