ספר חדש: הסודות הבריאותיים של התבלינים
אבי ציטרשפילר, תבלינאי והרבליסט, ובעל "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, יסייע לקוראים לגלות את הסודות הבריאותיים של הצמחים וגם להרכיב ארון תרופות טבעי- על טהרת "בית המרקחת של הטבע"
"בין אם הם מסודרים באדניות, צומחים בערוגות השדה או הגינה, גדלים פרא בנופים הפתוחים, או בשולי הדרך, ובין אם הם מחכים לנו טריים או יבשים בחנויות הירק והתבלין, לצמחים שמסביבנו שפע של סגולות ותועלת לבריאות. בשילוב הנכון הם משלימים חסרים בגופנו, מטפלים במכאובינו ובחוליינו, ואף עוזרים לנו להישאר בריאים". במילים אלו פורש אבי ציטרשפילר, תבלינאי ועשבונאי ממושב בית לחם הגלילית, את משנתו באשר לרזי התבלינים וצמחי המרפא. את ה"סודות" שנחשפים בספר מלוות תמונות מרהיבות מהשדות.
שורשיו של ציטרשפילר בתרבות התבלינים עמוקים מאד: הוריו התחילו לגדל תבלינים בשדות בית לחם הגלילית כבר בשנות ה-50 של המאה הקודמת והיו מחלוצי ענף התבלינים בארץ. בתחילת 2003 החליט לפתוח חווה חקלאית תיירותית שתחבר בדרך חווייתית את הקהל עם כל הטוב שתרבות התבלינים וצמחי המרפא מביאה עימה, והקים בשדות המושב את מרכז המבקרים הדינאמי ואת חנות החווה. הפעילות החקלאית של החווה כיום כוללת 70 דונם אורגניים של גידולי צמחי תבלין וצמחי מרפא המיוצאים גם לחו"ל. ציטרשפילר, בוגר לימודי גידולי שדה בפקולטה לחקלאות ברחובות ולימודי נטורופתיה במכללת רידמן, הוא גם מערבב תבלינים מקצועי ("בלנדר") היודע לרקוח כמעט כל תערובת תבלינים וצמחים נדרשת בין אם לטעם ספציפי, ריח ספציפי או בעיה רפואית זו או אחרת.
לדברי ציטרשפילר, "הספר נועד לאפשר לכל אחד לשלב בשגרת החיים היומיומית חלק מחוכמת הצמחים- ובהמשך אף לפתח יכולת ריפוי עצמית תוך כדי שימוש נכון במעבדה המופלאה והטבעית של הצמח". "סודות מן השדות" מורכב משישה פרקים: צמחים ותבלינים שכדאי ללקט, צמחים שכדאי לגדל בגינה, צמחים שכדאי לאחסן במזווה, תערובות תיבול להנאה ולבריאות, אוסף מתכונים מומלצים וגם מסלולי טיול וליקוט ברחבי הארץ.
בתחילת מאי ייפתח קורס "סודות מן השדות" בקמפוס ברושים, אונ' ת"א ויכלול 15 מפגשים כולל 2 סדנאות ומפגש אתני בשוק לווינסקי. הקורס יועבר על-ידי מחבר הספר אבי ציטרשפילר בשיתוף עם פרופ' אפרים לב.