שתף קטע נבחר

מ-ד-ה-י-ם: סיטי אלופת אנגליה אחרי דרמה ענקית

יתרון של סבאלטה (39), נמחק משערים של סיסה (48) ומקי (66) שקבעו מהפך. לאחר שכבר נראה כי האליפות תהיה שוב של מנצ'סטר יונייטד (שניצחה 0:1 את סנדרלנד), נגיחה של דזקו (91) ושער אליפות אדיר של אגוארו (94) השלימו מהפך מהסרטים והעניקו את התואר לתכולים. בהמשך: התקצירים ב-ynet ספורט

מספר מצומצם של רגעים דרמטיים התרחשו בהיסטוריה, אבל באמת דרמטיים. הערב (א') התווסף משחק נוסף לאותה רשמה היסטורית כשמנצ'סטר סיטי ניצחה 2:3 את ק.פ.ר במהפך אדיר מהסרטים וזכתה באליפות אנגליה.

 

 

44 שנה אחרי הפעם האחרונה (1968), התכולים שוב אלופים, וזה היה הכי דרמטי שיכול להיות. עד הדקה ה-91, התוצאה עמדה על 1:2 לטובת ק.פ.ר שנלחמה נגד הירידה והאליפות נראתה בדרך לצד האדום של יונייטד, אבל אז – שער של דזקו ועוד אחד של אגאורו בדקה ה-94, קבעו את ההיסטוריה וההיסטריה של התכולים.

 

צילום: Gettyimages
תכולים ואלופים. שחקני הסיטי עם גביע אליפות הפרמייר ליג (צילום: Gettyimages)

 

כאמור חמש דקות לפני כן, אלכס פרגוסון ומנצ'סטר יונייטד היו בטוחים שהם בדרך לאליפות שנייה ברציפות ו-20 בתולדותיהם. 0:1 על סנדרלנד (רוני בדקה ה-20) הספיק לשדים האדומים, בזמן שהסיטי הפסידו נקודות, אבל אז קרה מה שעוד רבות ידובר עליו באצטדיון אתיחד, וההיסטוריה נכתבה מחדש.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

אלפי אוהדי הסיטי פרצו אל כר הדשא בסיום ולא יכלו לעצור את השמחה. הדבר המדהים ביותר הוא שאלכס פרגוסון - אדם שזכה באינספור תארים עם דרמות גדולות (מי אמר גמר הצ'מפיונס מול באיירן מינכן ב-99'?), הפסיד אליפות בצורה כזו וסיים עונה שלמה ללא תואר. העונה הגדולה ביותר בתולדות הפרמייר ליג הוכרעה בשל הפרש שערים, יש האומרים בשל אותו 1:6 אדיר של הסיטי על יונייטד בסיבוב הראשון. וואו.

 

צילום: AFP
שחקני הסיטי בטירוף חוגגים אליפות דרמטית מהסרטים (צילום: AFP)

 

מנצ'סטר סיטי - ק.פ.ר 2:3

דקה שישית: לאחר פריצה של סרחיו אגוארו, הכדור הגיע לדויד סילבה שלא הצליח לבעוט ומשם ליאיא טורה שבעט חזק מ-16 מטרים מחוץ למסגרת.

 

צילום: Gettyimages
רוברטו מאנצ'יני מניף את אגרוף הניצחון במשחק הדרמטי (צילום: Gettyimages)

 

היום שאחרי. גם בליגת העל שלנו זכינו לסיום עונה דרמטי:

 

24': בעיטה חופשית של גי'בריל סיסה כמעט והפתיעה את ג'ו הארט, אבל השוער הצליח לקלוט את הבעיטה החזקה.

 

צילום: AFP
בארי נאבק עם פיליפס. סיטי הייתה חייבת ניצחון בשביל להשיג אליפות (צילום: AFP)

 

39': שער! מנצ'סטר סיטי עולה ל-0:1. דויד סילבה הכניס כדור לרחבה שהגיע לפאבלו סאבלטה שבבעיטה לא חזקה משמונה מטרים, כבש את שער הבכורה שלו בפרמייר ליג ככשוער פאדי קני הודף את הכדור פנימה לרשת.

  

צילום: AFP
פאבלו סבאלטה חוגג את שער היתרון של סיטי (צילום: AFP)

 

48': שער! ק.פ.ר משווה ל-1:1. טעות חמורה של הבלם ג'וליאן לסקוט שנגח לאחור מבלי לראות לאן וג'יבריל סיסה ניצל את המתנה, פרץ לרחבה ושלח כדור חזק לפינה של ג'ו הארט. שוויון שכרגע נותן ליונייטד את תואר האליפות.

 

צילום: רויטרס
סיסה מדהים את התכולים וכמעט עזר ליונייטד לזכות באליפות (צילום: רויטרס)

 

55': ג'ואי ברטון השאיר את ק.פ.ר עם עשרה שחקנים אחרי שהורחק בעקבות מרפק שנתן לקרלוס טבס. לאחר מכן כשיצא מהמגרש הוא פגע גם באגוארו וחולל מהומה במגרש.

 

צילום: AFP
ג'ואי ברטון מורחק בכרטיס אדום ומעורר מהומה במגרש (צילום: AFP)

 

66': שער! ק.פ.ר במהפך מדהים בעשרה שחקנים עולה ל-1:2. ארמנד טראורה המחליף פרץ באגף שמאל והגביה כדור לרחבה שהגיע לראשו של ג'יימי מקי שנגח בצלילה משישה מטרים והדהים את כל אוהדי הסיטי שנותרו בהלם ביציעים. האליפות בדרך ליונייטד ופרגוסון.

 

צילום: Gettyimages
טבס מנסה להתחמק ללא הצלחה מאהבת האוהדים (צילום: Gettyimages)

 

78': סיטי תקפה בטירוף אחרי השער השני של האורחים ואדוין דזקו כמעט והשווה כשבעט מתוך הרחבה לקורה.

 

צילום: Gettyimages
גרסת הסיטי: עכשיו כולם כולם לקפוץ. מי שלא קופץ אדום (צילום: Gettyimages)

 

91': שער! סיטי משווה ל-2:2. איזה דרמה. כדור קרן של סילבה מצא את הראש של דזקו שנגח מקרוב ונתן רגע של תקווה עבור התכולים שקיבלו חמש דקות תוספת זמן.

 

 

94': שער!!!!!!!!!!!!! סיטי משלימה מהפך ברגע האחרון, עולה ל-2:3 וזוכה באליפות הכי דרמטית בתולדות אנגליה. איזה סיום אדיר לעונה גדולה בפרמייר ליג. שתי דקות לאחר השער של דזקו, אגוארו פרץ ברחבה, עבר מספר שחקני הגנה וכבש את שער האליפות המתוק שמשלים מהפך מהסרטים ונותן לתכולים אליפות ראשונה מאז 1968. מדהים. אין דברים כאלה.

 

צילום: רויטרס
אגוארו מוריד את החלוצה ונותן את האות לחגיגות עם שער האליפות (צילום: רויטרס)

 

סנדרלנד - מנצ'סטר יונייטד 1:0

18': כדור קרן של היונייטד הסתיים בנגיחה של הבלם פיל ג'ונס שנגח בחוזקה מעט מעל המשקוף.

 

צילום: EPA
וויין רוני חוגג יתרון ליונייטד. ק.פ.ר כמעט והעניקה להם את האליפות (צילום: EPA)

 

20': שער! מנצ'סטר יונייטד עולה ל-0:1. מייקל קאריק הרים כדור לרחבה ווויין רוני התגנב מאחורי כל ההגנה של סנדרלנד ונגח חופשי משני מטרים פנימה. כרגע השדים האדומים זוכים באליפות אנגליה.

 

צילום: רויטרס
ואיזה מסכנים האוהדים. חילופי שלטון במנצ'סטר (צילום: רויטרס)

 

30': יונייטד כמעט והכפילה את יתרונה. וויין רוני לקח בעיטה חופשית על סף הרחבה והכדור הפציץ את המשקוף ויצא החוצה.

 

צילום: AFP
פרגוסון וספסל יונייטד בהלם. הפסד דרמטי ואכזרי לשדים האדומים (צילום: AFP)

 

47': אשלי יאנג שלח את רוני לאחד על אחד מול סימון מינולה, אבל השוער ביציאה גדולה הדף את הכדור. 

פורסם לראשונה 13.05.12, 16:51

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיטי חוגת
סיטי חוגת
צילום: רויטרס
מומלצים