מח' תיירים-פלוס באל על: כמה זה יעלה לכם?
אל על הציגה אתמול את המחלקה החדשה שתציע לנוסעים מרווח גדול יותר לרגליים ופינוקים בתחום השירות. המחיר: עוד 150-80 דולר לכיוון. פורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"
חברת אל על הציגה אתמול (ג') את מחלקת תיירים-פלוס, שאותה היא משבצת בצי מטוסי הבואינג 747 שלה ובהמשך גם המטוסי ה-777 ומטוסי בואינג 767.
עוד בערוץ התיירות:
- הודעה לנופשים: האונייה תקועה, ההפלגה בוטלה חופי בת ים: הריביירה החדשה של ישראל? GPS עם זנב: מסלולי טיול עם כלבים
מדובר במחלקת שירות חדשה שתמוקם בקידמת מחלקת התיירים במטוסי החברה, ותיתן לנוסעים שיבחרו בה, תמורת תשלום או בחינם (הסברים בהמשך - ד.ש.) מושבים עם מרווח רגליים טוב יותר, הטיית גב מושב גדולה ב-33% מזו של מושבי מחלקת התיירים וגם שורה של פינוקים שלא מקבלים במחלקת התיירים.
"מדובר במהלך שהתחלנו לתכנן כבר מעל לשנה והוא משמעותי ביותר לנוסעים שלנו", אמר אתמול מנכ"ל אל על, אליעזר שקדי. "זה לא סוד שהמצב הכלכלי בעולם בעייתי ושחברות תעופה מתמודדות עם שורה של אתגרים, ולכן הן צריכות כל פעם לשדרג את השירות שהן נותנות ללקוחות שלהם. העקרון הוא יותר נוחיות ללקוח, מושב נוח יותר, מרווח גדול יותר לרגליים. ואנחנו מתחילים לשווק את המוצר הזה ב-1 ביולי" (עד אז תהיה תקופת הרצה).
נוסעים שהזמינו מושבי טיסה במקומות שבהם נמצאת המחלקה החדשה, ייהנו ממנה עד תאריך זה ללא תשלום.

הטיית גב מושב גדולה ב-33%. מח' תיירים-פלוס (צילומים: דן לב)
פינוקי שוקולד וסוכריות יחכו לנוסעים
קהל היעד של המחלקה החדשה הם כלל נוסעי מחלקת התיירים, אבל גם לקוחות עסקיים, לקוחות יוקרה של מועדון הנוסע המתמיד וכן לקוחות גבוהים, הסבירה עינת ינאי, ראש אגף שיווק בחברה, המתנשאת לגובה של 1.88 וסובלת בעצמה כשהיא יושבת במושבי מחלקת התיירים הרגילים.
"בעוד במחלקת התיירים מירווח הרגליים (פיטצ' - בעגה המקצועית) הוא 82-79 ס"מ, פה מדובר במירווח של 92 ס"מ", אמרה, "בנוסף ריפוד המושבים הוא בבד של מושבי מחלקת העסקים, משענת היד בצבע של המחלקה הראשונה, ספוג המושב חדש ורחב יותר, כיסוי המושב הוא מבד דומה לזה של מחלקת העסקים, יש שמיכות וכריות בדיוק כמו אלה במחלקת עסקים ויש עוד שורה של שיפורים.
"מעבר לווילון שחוצץ בין מחלקה זו למחלקת התיירים וגם למחלקת העסקים, יש גם וילון אקוסטי בצידי המטבח כדי לספוג רעשים מהמטבח ויש גם שורה של פינוקים ובהם: דלפקי רישום לטיסה ייעודיים למחלקה זו, מערכת בידור אישית משודרגת, יין אדום בארוחה, בקבוק מים אישי, פינוקי שוקולד וסוכריות".
וכמה עולה התענוג?
דוד מימון, סמנכ"ל מסחר שהגה את הרעיון, אמר כי החל מהיום ניתן יהיה להזמין מושבים במחלקה הזו במחיר של 80 דולר לכיוון בטיסות ללונדון ולפריז שבהן טסים במטוסי 747-400, ובמחיר של 150 דולר לכיוון בטיסות לצפון אמריקה.
נוסעים שרוכשים כרטיסי טיסה יקרים במחלקת התיירים (כאלה שהמחיר שלהם כבר קרוב למחלקת עסקים) יזכו למושבים במחלקת התיירים-פלוס ללא תשלום נוסף, וגם נוסעי מועדון הנוסע המתמיד של אל על במעמד טופ-פלטינה, פלטינה וזהב יהיו זכאים למושב במחלקה זו ללא עלות כספית.
בנוסף, ניתן להזמין מושב במחלקת תיירים ו"לשלם" בנקודות בעת ביצוע ההזמנה. העלות? 160 נקודות לכיוון ליעדי אירופה, ו-300 נוקודות לכיוון לצפון אמריקה. מימון הוסיף כי למרות הגדלה המרווחים בין המושבים, החברה לא הורידה את מספר המושבים במטוס, אלא ויתרה על שטחי איחסון מיותרים שהיו במטוסים.

יש שמיכות וכריות בדיוק כמו אלה במחלקת עסקים. תיירים-פלוס
אל על תטוס באיירבוס?
מנכ"ל אל על, אליעזר שקדי, הבהיר אתמול כי החברה נמצאת לקראת שורה של החלטות קשות בנוגע לעתידה, הן בכל הקשור להצטיידות והן באשר לאופן הפעלת החברה. לדבריו, לחברה יש כעת צי מטוסים צרי גוף שעונה על הצרכים שלה לטווחים קצרים (עם רכישתם של מטוסי 737 חדישים), צי מטוסים רחבי גוף שעונה על הצרכים שלה לטווחים הארוכים, ויש לה צורך לפתור את המחסור במטוסים לטווחים הביניים.
"אנחנו בוחנים מספר חלופות, הן בחברת בואינג (787) והן בחברת איירבוס", אמר, "זו הסתכלות קדימה ותהליך שלוקח זמן, אבל אנחנו בודקים אותו עניינית ומקצועית".
יתכן והפזילה" לכיוון איירבוס נועדה על מנת לקבל עסקה טובה יותר מחברת בואינג, או לקדם קבלתם של מטוסי הדרימליינר, אבל שקדי אמר: "אני לא עוסק במינפולציות. לאיירבוס יש מטוסים טובים. אנחנו בודקים את האיירבוס 330 וגם בודקים את מטוס העתיד שלהם איירבוס 350".
שקדי גם הוסיף כי בימים אלה נערכים דיונים רבים לגבי אופן הפעלת חברת אל על בעתיד. לדבריו, לא נפסלת האפשרות לפצל את החברה, כך שחלק ממנה יפעל במתכונת של לואו-קוסט וחלק אחר יפעל במתכונת של חברת פרימיום.