שתף קטע נבחר

בתום דרמה אדירה: פדרר בשמינית גמר ווימבלדון

השוויצרי חזר מ-2:0 ל-2:3 ענק על ז'וליאן בנאטו הצרפתי, במשחק סופר-מותח בגראנד סלאם הלונדוני. גם ג'וקוביץ' בשלב הבא, ראוניץ' ומונאקו הודחו. נשים: שראפובה טיילה, קלייסטרס עלתה

דרמה ענקית בווימבלדון. יממה אחרי ההדחה הסנסציונית של רפאל נאדאל, רוג'ר פדרר היה קרוב גם הוא להפסד מדהים בסיבוב השלישי של טורניר הדשא הבריטי. השוויצרי, המדורג 3 בעולם, כבר פיגר 2:0 מול ז'וליאן בנאטו, אך חזר ל-2:3 ענק על הצרפתי, במשחק ענק, והבטיח מקום בשמינית הגמר.

 

 

פדרר פתח את המשחק בצורה מחרידה מבחינתו. הוא הפסיד 6:4, 7:6 (3) ונראה כמי שהולך להצטרף אל נאדאל בטיסה היוצאת מלונדון. בנאטו נראה רענן, הציג סרבים אדירים ופשוט היה טוב יותר. ואז, הגיע הקאמבק של פדרר. ניצחון 2:6 ו-6:7 (6) סידרו מערכה חמישית מכרעת.

 

צילום: AP
בנאטו חוגג מוקדם מדי. קרס במערכה החמישית (צילום: AP)

 

בנאטו, שנפצע בתחילת הסט החמישי, קיבל טיפול, אבל זה לא עזר לו. פדרר שבר את ההגשות של הצרפתי במשחקון הרביעי וסגר ערב דרמטי עם 1:6 ו-2:3 במערכות.

 

צילום: AP
מזל של אלופים? פדרר שואג אחרי עוד נקודה (צילום: AP)

 

מערכה אחת חלשה הספיקה לנובאק ג'וקוביץ' לחזור לכושר שכולנו מכירים. הסרבי נוצח היום (ו'), בסט הראשון מול ראדק סטפאנק בסיבוב השלישי, אבל חזר בגדול עם 6:4, 2:6, 2:6, 2:6 וזכה בכרטיס לשמינית הגמר.

 

המדורג 1 בעולם, שלא ממש הרשים בשני משחקיו הראשונים בטורניר, הציג שלוש מערכות כמעט מושלמות מול הצ'כי. בסיבוב הבא הוא יפגוש לדרבי סרבי את ויקטור טרויצקי, שרשם תוצאה מרשימה למדי.

 

צילום: AFP
מערכה אחת הספיקה לו כדי להתעשת. ג'וקוביץ' (צילום: AFP)

 

טרוצקי (34 בטורניר) גבר על חואן מונאקו הארגנטיני, שמצא את עצמו מהר מאוד מחוץ לווימבלדון. זה היה ניצחון חלק בשלוש מערכות, 7:5, 7:5, 6:4.

 

חגיגת יורו 2012 ב-ynet ספורט:

 

ההפתעות נמשכו גם היום בטורניר הדשא הבריטי, אולם בצורה מזערית. מילוש ראוניץ' הקנדי (21) הודח בידי סאם קווירי האמריקני, בעבר שחקן מהטופ-20 אך כיום רק במקום ה-64 בעולם. ראוניץ', כאמור, הפסיד 7:6, 6:7, 7:6, 6:4 והודח כבר בסיבוב השלישי.

 

צילום: רויטרס
ליזצקי ושראפובה ב-2011. שוב נפגשות בווימבלדון (צילום: רויטרס)

 

שראפובה וליזצקי ייפגשו פעם נוספת

בטורניר הנשים, מריה שראפובה, אלופת הרולאן גארוס הטריה, ממשיכה בכושר הנהדר שלה. היום היא טיילה לשמינית הגמר עם 1:6, 4:6 על

 סו-וויי הסי מטייוואן.

 

בשלב הבא היא תפגוש יריבה מוכרת למדי, סאבין ליזצקי הגרמניה (15), אותה ניצחה בחצי גמר וויבלדון ב-2011. ליזצקי הזיעה לא מעט לפני שגברה על סלואן סטפנס (64), צעירה אמריקנית בת 19, בשלוש מערכות, 6:7, 6:1, 2:6.

 

אגניישקה רדוואנסקה, המדורגת 3 בעולם למי ששכח, לא ממש התקשתה מול התר ווטסון הבריטית והביסה אותה 0:6, 2:6. פנג שוואי עשתה סוף לרדיצה המרשמה של ארנצ'ה רוס עם 1:6, 2:6 קליל.

 

צילום: AFP
גם היא בשלב 16 האחרונות. קלייסטרס (צילום: AFP)

 

קים קלייסטרס (47 בעולם) תהיה גם היא בין 16 האחרונות בווימבלדון, לאחר ניצחון על ורה זנונרבה (12). הרוסיה פיגרה 6:3, 4:3 לפני שפרשה. גם אנג'ליקה קרבר הגרמניה בשלב הבא, אחרי שגברה 2:6, 3:6 על כריסטינה מקהייל.

פורסם לראשונה 29.06.12, 18:22

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוג'ר פדרר
רוג'ר פדרר
צילום: רויטרס
מומלצים