משברי האפאצ'י לפסגת הטניס: זהב לנועם גרשוני
הטייס שנפגע באורח קשה בתאונת מסוקים במהלך מלחמת לבנון השנייה זכה במדלייה מוזהבת ישראלית ראשונה מאז משחקי אתונה 2004. "אני על גג העולם", אמר ל-ynet ספורט
נועם גרשוני, טניסאי כיסא הגלגלים שזכה הערב (שבת) במדליית הזהב במשחקים הפראלימפים, עבר דרך ארוכה מאז שנפצע במהלך מלחמת לבנון השנייה ועד שעלה לפודיום בלונדון.
בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
גרשוני, בן ,29 שירת כטייס מסוקים בצה"ל ונפגע באורח קשה בהתנגשות שני מסוקי אפאצ'י בלילה שבין 20 ל21- ביולי .2006 כלי הטיס התנגשו באוויר סמוך לצומת כ"ח והתרסקו על הקרקע. רב-סרן רן כוכבא, שהיה עם גרשוני במסוק, נהרג בתאונה.
גרשוני סבל משברים כמעט בכל חלקי גופו ואושפז במשך חודשים ארוכים בתל השומר, לאחר ששוחרר מהמחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים רמב"ם בחיפה. לאחר מכן, פתח בתהליך שיקום ארוך. "היה לי הרבה מזל להישאר בחיים באירוע הזה," סיפר בראיון לעיתון "ידיעות אחרונות". "רן נהרג, וחבר טוב נוסף שלי - תם פרקש - נהרג כמה ימים אחר כך בתאונה מבצעית. בחרתי להסתכל על חצי הכוס החיובית, ששרדתי את זה."
לפני כחמש שנים, סייר במרכז בית הלוחם בתל אביב, ונמשך למשחק הטניס, "בשביל הכיף", כהגדרתו. "תמיד אהבתי טניס. לפני שנפצעתי לקחתי כמה אימונים במגרשים ברמת השרון. אחר כך, בסיור בבית הלוחם, הייתה שם מישהי שהציעה לי לשחק ונכנסתי לזה. מאוד אהבתי ספורט עוד לפני הפציעה, אז היה ברור לי שאני אעשה את גם אחרי", אמר לעיתון.
בשנתיים האחרונות, הגיע לשורת הצלחות, בהן זכייה באליפות העולם (המקבילה לגביע דיוויס) במאי האחרון יחד עם שרגא ויינברג ובועז קרמר. הוא טיפס למקום השלישי בדירוג העולמי והחל להתכונן למשחקי לונדון. "האמת היא שאף פעם לא חשבתי שאני אייצג את ישראל, אבל אני כמובן שמח לעשות את זה ואעשה את המקסימום כדי להביא כבוד וגאווה. על הדרך אני מקווה לא לפשל. הדבר הכי טוב שיצא מהטורניר הזה הוא שהרבה אנשים שמחים ומפרגנים. זה נחמד", אמר ל"ידיעות אחרונות".
בלונדון הוא השיג שורה של ניצחונות מרשימים, כולל 0:6, 0:6 בחצי הגמר על חברו ויינברג. בגמר עצמו, גבר 3:6, 1:6 על
המדורג ראשון בעולם, האמריקני דייויד ווגנר, והביא לישראל מדליה שביעית במשחקים הנוכחיים - ומדליית זהב ראשונה מאז אתונה 2004.
"אני על גג העולם", אמר ל-ynet ספורט רגעים ספורים לאחר שרשם את הניצחון הגדול בקריירה הספורטיבית שלו. "לשמוע את התקווה ולראות את דגל ישראל מתנופף במעלה התורן - אין לי מילים לתאר את ההרגשה הזאת".
בעקבות הניצחון, התקשר נשיא המדינה, שמעון פרס, לברך את גרשוני, ואמר לו: "הבאת הפתעה מרגשת למדינה ולעם. הוכחת שאתה טוב במגרש בדיוק כפי שאתה מוצלח ברקיע - מוכשר מאפאצ'י ועד טניס. אנו מתגאים בדרכך ובהישגיך. אין בשורה טובה מזו שקיבלנו בזכותך בסוף השבוע. אין כמוך, חזק ואמץ".
Read this article in English


