שתף קטע נבחר
 

הבירה של ניו-ג'רזי

הגארדן סטייט ביססה את עצמה כאחד המקומות המוצלחים לשתות בו בירת בוטיק מקומית, מיוחדת וטעימה

בשנות השמונים והתשעים, בעקבות שינויים בחוקי האלכוהול הפדרלים החל גל של מבשלות בירה זעירות לצוץ ברחבי ארצות הברית. המבשלות הפכו במקרים רבים לפאבים או מסעדות והפופולאריות של בירות הבוטיק גדלה בהדרגה. למרות שגל המבשלות הגדול החל דווקא בחוף המערבי, בשנים האחרונות החוף המזרחי סוגר את הפער עם מבשלות איכותיות שנפתחו במסצ’וסטס, ניו-יורק וקונטיקט. הגדולות שבהן, "סאם אדאמס" ו"מבשלת ברוקלין" מחזיקות היום בחלקים נכבדים משוק הבירה האמריקאי.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לבירה יש מקום של כבוד בהיסטוריה של ניו-ג'רזי. עד לפני כניסת חוקי היובש בשנות העשרים של המאה שעברה, מהם המדינה עדיין לא התאוששה לגמרי, פעלו בניוארק לבדה כ-27 מבשלות בירה. היום, המבשלה היחידה בעיר שייכת לענקית אנהאוזר-בוש, המבשלת את בירת באדווייזר הפופולארית. בשנים האחרונות גם בגארדן סטייט קמות להן מבשלות בוטיק שמתרכזות בעיקר בייצור בירה איכותית בכמויות צנועות. מספר הבארעם שמתפקדים גם כמבשלה גדל והולך, ומרביתם מציעים תפריטים מרשימים של בירה, אוכל ואף סיורים והדרכות מקצועיות לחובבי הבירה והמבשלנים הביתיים.

 

 

‏Cape May

‏Craft Beer & Crab Festival

בשבת הקרובה יערך פסטיבל קטן וצעיר בעיירת החוף הדרומית קייפ מיי. זו תהיה השנה השלישית בה יערך האירוע במקום, והשנה שלוש מבשלות מקומיות יהיו אחראיות על מבחר הבירות בפסטיבל: מבשלת ויקטורי, מבשלת טאקהו ומבשלת קייפ מיי ידאגו שהמבקרים לא ישארו צמאים בזמן שמבחר האוכל יכלול שלל טרי מהאוקיינוס ועוד אוכל אמריקאי מסורתי. מתוך שלוש המבשלות המשתתפות בפסטיבל, זו של קייפ מיי היא המומלצת ביותר. מדובר במבשלה, שבתוך שלוש שנים קנתה לעצמה מעריצים רבים. המבשלה הממוקמת בריו גראנדה פתוחה לקהל מ-12 ועד שמונה בערב ומציעה ביקורים במבשלה בתשלום.

 

הכניסה לפסטיבל היא חינם והמגיעים למקום יוכלו ליהנות גם ממוזיקה חיה של להקות צעירות מניו-ג'רזי וכן קרקס של לוליינים ואקרובטים.

9 באוגוסט, 11:00 - 20:00

 

כתובת ופרטים ניתן למצוא באתר www.capemaymac.org, תחת הכותרת Craft Beer & Crab Festival.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

  

‏Carton, Atlantic Highlands

קארטון היא מבשלה צעירה מאד, כשלוש שנים בשוק, אך כבר עושה גלים בזירה המקומית. בני הדודים אוגי וכריס קארטון פתחו את המבשלה ביחד עם המבשלן החובב ג'סי פרגוסון בעיר בה גדלו בצפון ניו-ג'רזי, לחופי האוקיינוס האטלנטי. המבשלה ידועה בחוש היצירתיות שלה והכנסת מרכיבים כמו מלפפונים, עגבניות ומלח, שבדרך כלל אינם מוצאים את מקומם בתוך המשקה הוותיק. המטרה של אוגי, כריס וג'סי היא לא לבשל בירות כמותן כבר ניתן למצוא בשוק הקיים. המבשלה, המשתדלת להימנע מבקבוקי זכוכית ומעדיפה למכור את המשקה בפחיות, חביות ומיכלי מתכת כדי לא להוסיף פסולת זכוכית לסביבה, הספיקה בשנים המועטות לקיומה לייצר מספר סוגי בירה שזוכים למחמאות חמות ממבקרים, כמו הבירה המרה 077XX בסגנון הדאבל אימפריאל, IPA ו-Boat-Beer הקלילה.

המבשלה מציעה גם סיורים בזמן שעות הפתיחה המצומצמות שלה לקהל.

 

חמישי ושישי :17:00- 19:30

שבת וראשון: 12:00 - 17:00

www.cartonbrewing.com

 

 

‏Flying Fish, Somerdale

ב-1995 פתח ג'ין מולר את המבשלה הוירטואלית הראשונה באינטרנט. כעבור יותר משנה, בעזרת משקיעים וקהל תומכים נלהב ברשת, נפתחה המבשלה במציאות של העיר סומרדיילף במערב ניו-ג'רזי. מולר איפשר למעריצים להשתתף בבחירות עיצוב המבשלה ושמות סוגי הבירה ומאז הוא משתדל לשתף פעולה עם חובבי הבירה ככל שאפשר. המבשלה נחשבת לאחת מהחשובות והגדולות במדינה, בוודאי בחלקה הדרומי, והבירות, שמיוצרות כולן במקום, זכו במספר מדליות בתחרויות בינלאומיות. במבשלה חדר טעימות וניתן לצאת לסיורים במקום, שמתגאה בייצור עצמי של אנרגיה סולארית מקולטי קרינת שמש על גג המבשלה. בנוסף הם מתגאים, ובצדק, בניצול משאבים ומיחזור חומרי הגלם, כמו איסוף שאריות הלתת המשמשת לבישול הבירה ושנשלחים להאכלת פרות בחוות הדרום.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

רביעי - שישי: 15:00 - 20:00

שבת: 12:00 - 18:00

ראשון: 12:00 - 16:00

www.flyingfish.com

 

 

‏Andy's Corner Bar, Bogota

מבחר הבירות הגדול ביותר בניו-ג'רזי נמצא דווקא ב-Firewaters שממוקם בקזינו טרופיקנה. אך המגוון בבאר של אנדי בבוגוטה, שבברגן קאונטי, לא נופל בדבר מהבאר המרשים באטלנטיק סיטי עם יותר מ-120 בירות מקומיות ומיובאות מבקבוקים ועוד מספר דו-ספרתי של סוגי בירה מהחבית. מדובר במבחר מספיק גדול כדי שכל לקוח יצליח למצוא את הטעם החביב עליו. הבאר נמצא בבעלות משפחתית של חובבי בירה, כשעל המבחר ותפקוד הבאר מפקח ג'ורג' גריי, בנו של אנדי. המקום אפילו מחזיק בירות מיוחדות שמחוברות לברז ידני ונחשבות לנדירות ביותר מחוץ לאירופה. מדובר במקום כינוסם המרכזי של חובבי הבירה בניו-ג'רזי, ורבים מהם מנסים להיכנס למועדון המכובד של הלקוחות אשר הצליחו ללגום 100 סוגי בירה שונים במהלך שנה אחת וששמם נחרט לזכרון עולמים על שלט מוזהב בבאר. המקום אינו מגיש אוכל, אך מאפשר להביא מטעמים מבחוץ.

 

פתוח בימי שלישי-שבת עד 2 בלילה.

www.andyscornerbar.blogspot.com

 

 

‏River Horse, Ewing

הבירה הפופולארית עם ההיפופטם השובב על הבקבוק מגיעה מעיירה בשם יואינג, לא רחוק מטרנטון, בירת ניו-ג'רזי. את המבשלה הקימו כריס וולש וגלן ברנבאו אשר עזבו את עולם הכלכלה בשביל לקנות את המבשלה ב-2007. המבשלה עצמה קיימת כבר משנת 1996, אבל מאז שהשניים נכנסו לתמונה גם כמות התוצרת וגם איכות הבירה השתפרו פלאים. גם הקירבה לפילדלפיה וניו-יורק, וכמובן לעיירות הקולג' של ניו-ג'רזי, עשו טוב למבשלה, שמתמחה בבירה בסגנונות קלאסיים מאירופה ואמריקה. ניתן לסייר במבשלה בסופי שבוע או בהזמנה מראש.

www.riverhorse.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים